Πάρμα - Μίλαν 4-5 (vid)

Γιώργος Κοντογεώργης
Πάρμα - Μίλαν 4-5 (vid)

bet365

Κόντρα σε κάθε... ιταλική λογική, η Μίλαν πέρασε με νίκη 4-5 (!!!) από το Ταρντίνι σε βάρος της Πάρμα, έκανε το 2x2 στην Serie A και περιμένει την Γιουβέντους!

Παρά την τραγική εμφάνιση, η ομάδα του Πίπο Ιντζάγκι κατάφερε να πάρει τρεις βαθμούς σε ένα ματς στο οποίο πρωταγωνιστής ήταν ο Ζερεμί Μενέζ, που πέτυχε δύο γκολ. Οι Ροσονέρι είχαν την άμυνά τους σε μία μέρα που άπαντες θα ήθελαν να ξεχάσουν, όμως με τη βοήθεια της τύχης έχουν ξεκινήσει με δύο νίκες την Serie A και πλέον περιμένουν την Γιουβέντους στο «Σαν Σίρο» για την τρίτη αγωνιστική. Δεν αγωνίστηκαν λόγω τραυματισμού Ελ Σαραουί-Τόρες, γκολ στο ντεμπούτο του πέτυχε ο Τζιάκομο Μποναβεντούρα, ενώ αυτή ήταν η δεύτερη ήττα για την Πάρμα.

Το πρώτο κομμάτι του αγώνα ήταν πολύ 'σβηστό' και με τίποτα κάποιος δεν θα μπορούσε να φανταστεί το goal feast που θα ακολουθούσε. Η επιμονή της Μίλαν να βγάζει τη μπάλα από την άμυνα με πάσες, είχε αποτέλεσμα στο 25', όταν ο Ντε Γιονγκ έδωσε στον Χόντα, ο Ιάπωνας βρήκε μέσα στην περιοχή τον Μποναβεντούρα, ο οποίος έκανε προσποίηση και αριστερό σουτ για το 0-1. Ο Ιταλός συμπλήρωσε σε αυτό το ματς 100 συμμετοχές στην Serie A (99 με την Αταλάντα). Το προβάδισμα των φιλοξενούμενων κράτησε για δύο λεπτά. Στο 27' μετά από όμορφο passing game της Πάρμα, ο Ντε Τσέλιε πέρασε στα αριστερά στον Χορκέρα, εκείνος έκανε γλυκιά σέντρα και ο Κασάνο ανενόχλητος με κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας έφερε το ματς στα ίσα (1-1).

Στο 38' η Μίλαν πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ. Ο Μενέζ με τηλεκατευθυνόμενη πάσα στα δεξιά βρήκε τον Αμπάτε που έκανε τη σέντρα με τη μία και ο Χόντα από θέση φορ με κεφαλιά έγραψε το 1-2. Στο 45' η ομάδα του Πίπο Ιντζάγκι έκανε πολλούς να θεωρήσουν ότι θα πάρουν εύκολα το τρίποντο στο «Ταρντίνι». Ο Μενέζ -που έπαιξε ξανά σε θέση φορ- έφυγε στην κόντρα, ο Λουκαρέλι φάνηκε να τον τραβάει, ο Γάλλος έπεσε όταν ο Ιταλός τον άφησε και ο ρέφερι έδωσε σίγουρα αυστηρό πέναλτι που ίσως δεν υπήρχε. Ο Μενέζ έστησε τη μπάλα, νίκησε τον Μιράντε και έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια με 1-3.

Στην επανάληψη, έγινε χαμός. Με το καλημέρα η Πάρμα μπήκε ξανά στο ματς, όταν ο Χορκέρα έκανε κακό σουτ, ο Μπονέρα έμεινε παρατηρητής και ο Φελίπε από κοντά τίναξε τα δίχτυα του Λόπεθ για το 2-3. Στο 55' ο -πολύ καλός σε όλο το παιχνίδι- Αμπάτε έφυγε στην κόντρα αλλά το σουτ του στην κλειστή απέκρουσε ο Μιράντε και στο 58' έλαβε τέλος η απογοητευτική νύχτα για τον Μπονέρα, ο οποίος έκανε χέρι στο όριο της περιοχής σε σουτ του Χορκέρα και είδε σωστά δεύτερη κίτρινη, ενώ λίγο έλλειψε να παραχωρήσει πέναλτι. Το καλό για τους Ροσονέρι είναι ότι δεν θα είναι διαθέσιμο στο ματς με την Γιούβε που ακολουθεί. Το φάουλ του Κασάνο πέρασε έξω.

Στα επόμενα λεπτά ο Ιντζάγκι αναγκάστηκε να κάνει διπλή αλλαγή αφού χτύπησε και ο Αλεξ και δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Ετσι στο τερέν πέρασαν Ραμί-Ζαπάτα -που για κάποιον λόγο ήταν στον πάγκο για να παίξει ο Μπονέρα- και εκτός πέρασε ο Χόντα. Ομως η Μίλαν είχε ψυχή, όπως και ο Ντε Γιονγκ! Στο 68' ο Φιλίπε δεν συννενοήθηκε σωστά με τον Κασάνο, ο Ολλανδός πήρε τη μπάλα στο κέντρο και έφυγε στην κόντρα, δεν μπορούσε να τον προλάβει κανείς και με πλασέ που θα ζήλευαν πολλά φορ έκανε το 2-4. Για ακόμα μία φορά η Πάρμα επέστρεψε στο ματς άμεσα. Πέντε λεπτά μετά ο Παλαντίνο εκτέλεσε το κόρνερ και ο Λουκαρέλι αμαρκάριστος με εξαιρετική κεφαλιά μείωσε σε 3-4.

Το ματς είχε πολύ ακόμα. Στο 76' από την φοβερή μακρινή πάσα του Μουντάρι, ο Μενέζ μπήκε στην περιοχή αλλά το αριστερό βολέ του πήγε στην εξωτερική πλευρά των δοκαριών και στο 77' ο Γάλλος επιθετικός προκάλεσε την αποβολή του Φελίπε με δεύτερη κίτρινη με βουτιά. Η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε, όμως οι ομάδες δεν 'σοβαρεύτηκαν'. Στο 79' ο Μενέζ κυνήγησε τη φάση και πέτυχε ένα από τα καλύτερα γκολ που έχουμε δει φέτος. Πήρε τη μπάλα από τη γκάφα, πέρασε τον Μιράντε και όταν οι αμυντικοί και ο πορτιέρε των Κροτσιάτι επέστρεψαν με μαγικό τακουνάκι με τη μπάλα να υψώνεται έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-5! Το τελικό 4-5 διαμορφώθηκε από μία απίθανη γκάφα από πλευράς Μίλαν με τον Ντε Σίλιο να γυρίζει τον Λόπεθ από πολύ μακριά και τον Ισπανό να μην υπολογίζει καλά και να αφήνει τη μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα του...

Πάρμα (Ρομπέρτο Ντοναντόνι): Μιράντε, Λουκαρέλι, Φελίπε, Ντε Τσέλιε, Ριστόβσκι, Λόντι, Χορκέρα (73' Κόντα), Ακουα, Κασάνο, Γκεζάλ (65' Παλαντίνο), Μπελφοντίλ (79' Μπινταουί).

Μίλαν (Φίλιπο Ιντζάγκι): Ντιέγο Λόπεθ, Αλεξ (62' Ζαπάτα), Μπονέρα, Αμπάτε, Ντε Σίλιο, Μουντάρι, Μενέζ (86' Νιανγκ), Ντε Γιονγκ, Χόντα (62' Ραμί), Πόλι, Μποναβεντούρα.

 

SERIE A Τελευταία Νέα