Instant Replay και στο ποδόσφαιρο!

Θάνος Σαρρής
Instant Replay και στο ποδόσφαιρο!

bet365

Ο Σεπ Μπλάτερ μίλησε για την χρησιμοποίηση του replay από τους προπονητές στο ποδόσφαιρο, δίνοντας τους έτσι τη δυνατότητα να αμφισβητήσουν μια απόφαση του διαιτητή!


Στο μπάσκετ, η δυνατότητα χρησιμοποίησης του instant replay ανήκει μόνο στους διαιτητές και υπό προϋποθέσεις. Στο ποδόσφαιρο, σύμφωνα με τον Μπλάτερ, είναι πιθανόν να χρησιμοποιηθεί πιλοτικά μέσα στο 2015 και θα μπορούν να το προκαλέσουν οι προπονητές.

Μιλώντας μέσω video στο Manchester's Soccerex, ο Ελβετός αναφέρθηκε στην προοπτική χρησιμοποίησης του ριπλέι για την επαναξιολόγηση μιας φάσης, κατόπιν επιθυμίας των προπονητών. Μάλιστα, αναμένεται ο κάθε τεχνικός να έχει τη δυνατότητα να καταφύγει στο ριπλέι για τουλάχιστον μια φορά ανά ημίχρονο.

«Μπορούμε να το δοκιμάσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20, όταν θα είμαστε στη Νέα Ζηλανδία. Μπορεί να γίνει μόνο όταν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη στα ματς», υποστήριξε ο Μπλάτερ, που τόνισε ότι θα ξαναβάλει υποψηφιότητα.

«Οι προπονητές θα έχουν την ευκαιρία ανά ημίχρονο, δύο ή μια φορά, να προκαλέσουν την απόφαση του διαιτητή, αλλά μόνο όταν το παιχνίδι σταματήσει. Θα πρέπει να υπάρχει ένα μόνιτορ από την εταιρεία τηλεοπτικής παραγωγής και στη συνέχεια ο διαιτητής και ο προπονητής θα ρίχνουν μια ματιά. Ο διαιτητής θα μπορεί να αλλάξει άποψη, όπως γίνεται για παράδειγμα στο τένις», υποστήριξε.

Όσον αφορά τα Μουντιάλ, για το Κατάρ τόνισε ότι η διοργάνωση θα πρέπει να γίνει το χειμώνα και ότι έχει ήδη αρχίσει κουβέντα με τη FIFPro, τους συλλόγους και τις Ομοσπονδίες, ενώ για τη Ρωσία το 2018 τόνισε ότι το μποϊκοτάζ δεν πρόκειται να ωφελήσει.

 

Τελευταία Νέα