Ο έλεγχος του Ζέεφελντ

Ο έλεγχος του Ζέεφελντ

Δημήτρης Τομαράς
Ο έλεγχος του Ζέεφελντ

bet365

To Gazzetta.gr κάλυψε και φέτος την προετοιμασία του Ολυμπιακού και καταγράφει την εικόνα των παικτών που ήταν στο Ζέεφελντ. ΖΕΕΦΕΛΝΤ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΜΑΡΑΣ.

Στο πρώτο μέρος της ερυθρόλευκης ακτινογραφίας δεν θα γίνει μνεία στους πιτσιρικάδες της προετοιμασίας, δηλαδή τους παίκτες των Νέων που πήρε μαζί του ο Μίτσελ. Τον... λόγο έχουν οι αρχικά οι πιο... φτασμένοι παίκτες εκ των οποίων ορισμένοι δεν θα συνεχίσουν στον Ολυμπιακό τη νέα χρονιά. Αναλυτικότερα:

Γκολκίπερ

Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο: Εξαιρετική προετοιμασία από τον Ισπανό. Με πολύ ανεβασμένη διάθεση, πολύ καλή εικόνα στις προπονήσεις και μεγάλη σταθερότητα σε ασκήσεις και όχι μόνο. Αγωνίστηκε κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου με μεγάλη επιτυχία και αποτελεσματικότητα. Είχε στο ενεργητικό του σημαντικές επεμβάσεις. Αντικαταστάθηκε από τον Λευτέρη Χουτεσιώτη στο δεύτερο φιλικό τεστ του Σβατς. Με την Κράσνονταρ δεν είναι αγωνιστεί. Δεν χάνει την θέση με το Νο1 με τίποτα.

Μπάλας Μέγιερι: Μπορούσε και καλύτερα, όμως δεν έβγαλε αρνητικό πρόσημο. Ο Ούγγρος έχει κάνει αρκετά καλή προετοιμασία όμως η παρουσία του στο φιλικό με την Κράσνονταρ δεν ήταν σε καμία των περιπτώσεων ανάλογη με αυτή του Ρομπέρτο με αντίπαλο την ομάδας της Ντιναμό Κιέβου. Δείχνει σημάδια βελτίωσης σε σχέση με πέρυσι και σίγουρα θα είναι ο δεύτερος πορτιέρο.

Αμυντικοί

Ερίκ Αμπιντάλ: Το πιο μεγάλο και βαρύ όνομα της άμυνας. Σε κάποιες στιγμές στις προπονήσεις και στα ματς έπαιζε σχεδόν "σβηστός" καθότι τόσο αρκούσε για να κάνει την διαφορά. Με την εμπειρία του και την ποιότητά του σε κάποιες περιπτώσεις δεν χρειαζόταν να φορτσάρει παραπάνω απ' όσο έπρεπε. Ο Μίτσελ τον έβαλε να παίξει και με την Κράσνονταρ και με τη Ντιναμό Κιέβου. Έχει ακόμα δρόμο και χρόνο για να βρει τον ρυθμό που θέλει και να "δέσει" πιο καλά με την υπόλοιπη ομάδα όμως πήγε καλά στην προετοιμασία, έχοντας μάλιστα την εικόνα του αντί-σταρ και του ανθρώπου που λειτουργεί ως προπονητής στον αγωνιστικό χώρο με διαρκείς κατευθύνσεις και ως ένας "δάσκαλος" για όλους.

Αβραάμ Παπαδόπουλος: Ανεβασμένος και πολύ ορεξάτος ήταν φέτος ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Παρότι έπρεπε να λείψει από κάποιες προπονήσεις λόγω του γάμου του ο αρχηγός του Ολυμπιακού δείχνει πως σιγά σιγά βρίσκει τον παλιό καλό του εαυτό. Δυναμικός και με καλές τοποθετήσεις έκανε μία καλή προετοιμασία ενώ έπαιξε μόνο στο φιλικό με τη Ντιναμό Κιέβου όπου και ήταν αρκετά θετικός. Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από έναν γερό και άκρως αξιόπιστο Αβραάμ στο κέντρο της άμυνας.

Δημήτρης Σιόβας: Μία εκ των ευχάριστων εκπλήξεων της προετοιμασίας. Αν και προερχόμενος από έξι μήνες αποχής από επίσημες υποχρεώσεις ο Δημήτρης Σιόβας και καλή προετοιμασία έκανε και σε πολλές θέσεις δοκιμάστηκε. Ο Μίτσελ ποντάρει πολλά πάνω του και τον έβαλε ως στόπερ με την Κράσονταρ (όπου ήταν εκ των κορυφαίων) και ως αμυντικό χαφ με τη Ντιναμό Κιέβου (όπου δεν ήταν τόσο θετικός όσο με τους Ρώσους αλλά και πάλι πήγε καλά). Θα διεκδικήσει με αξιώσεις μία θέση στο βασικό σχήμα της νέας σεζόν.

Τάσος Αυλωνίτης: Το αρχικό του και έντονο τρακ που φαινόταν και στις προπονήσεις και τους αγώνες διαδέχθηκε το πάθος και η αποφασιστικότητα και μαζί και η ουσία. Ο 24χρονος αμυντικός δεν ξεκίνησε και τόσο καλά, όμως σιγά σιγά και όσο περνούσαν οι μέρες είτε δίπλα στον Ερίκ Αμπιντάλ είτε στον Δημήτρη Σιόβα και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο βελτιωνόταν και αποκτούσε και ηρεμία και αξιοπιστία στις κινήσεις του. Είναι ένα μπακ που θέλει ακόμα δουλειά, ωστόσο έχει μπει σε έναν σωστό δρόμο. Έπαιξε και στα δύο φιλικά και σκόραρε με τη Ντιναμό Κιέβου βάζοντας το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Ομάρ Ελαμπντελαουί: Δεν ήρθε με τυμπανοκρουσίες και σίγουρα πολλοί μπορεί να περίμεναν ότι δεν θα ήταν κάτι το εξαιρετικό όμως ο Νορβηγός μπακ του διαψεύδει όλους με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Πολύ καλός παίκτης που είναι περισσότερο δεξί χαφ παρά μπακ (παρότι αμύνεται εξίσου καλά) με καλή τεχνική κατάρτιση, ταχύτητα και καλό πόδι. Αν και προερχόταν από επέμβαση και διάστημα θεραπείας πήγε ιδιαίτερα καλά στην προετοιμασία, παίζοντας και στα δύο φιλικά. Χτυπάει για τα καλά την... πόρτα της ενδεκάδας εάν συνεχίσει έτσι.

Αρτούρ Μαζουάκου: Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα όμως αυτό δεν τον εμποδίζει να έχει δείξει (και να συνεχίζει να το κάνει) το τι είναι ικανός να προσφέρει στον Ολυμπιακό. Ο Αρτούρ Μαζουάκου είναι σχεδόν ίδια περίπτωση με τον Ομάρ (σε χαρακτηριστικά παιχνιδιού, ικανότητες και αγωνιστική λογική) αλλά από τα αριστερά. Και αυτός ένας επιθετικογενής μπακ με ταχύτητα, καλές μπαλιές και ιδιαίτερα καλή τεχνική κατάρτιση. Δεν αγωνίστηκε καθόλου στις δύο φιλικές αναμετρήσεις με Κράσνονταρ και Ντιναμό Κιέβου.

Γκαετάν Μπονγκ: Ο Καμερουνέζος είναι με τα... φεγγάρια του. Μπορεί να κάνει μία θεαματική κίνηση στην προπόνηση ή διαδοχικά κοψίματα και μετά να... εξαφανιστεί. Η σταθερότητα δεν είναι ένα από τα προσόντα του. Παραμένει επιρρεπής στα λάθη και αρκετά επιπόλαιος. Συνεχίζει να υστερεί αμυντικά και κάποιες φορές να βγάζει πιο καλό πρόσωπο στο επιθετικό σκέλος. Έπαιξε και στα δύο φιλικά αλλά δεν... τρέλανε κανέναν με την απόδοσή του. Στο ματς με τη Ντιναμό έχει μαζί με τον Μπουχαλάκη και ευθύνη στην φάση του γκολ των Ουκρανών.

Λεάντρο Σαλίνο: Οι προετοιμασίες γενικότερα δεν είναι το... φόρτε του Βραζιλιάνου μπακ. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ο Λεάντρο Σαλίνο δεν κινήθηκε σε πολύ καλά επίπεδα. Την χρονιά που μας πέρασε όμως για ένα διάστημα έκανε πολύ καλά ματς και ας μην είχε ικανοποιήσει και τόσο στην προετοιμασία. Έπαιξε και στις δύο φιλικές αναμετρήσεις. Με τον Ομάρ στα δεξιά πάντως έχει αποκτήσει έναν πολύ δυνατό... αντίπαλο για την πλευρά του.

Μπάμπης Λυκογιάννης: Θετικά στοιχεία υπάρχουν στον Λυκογιάννη όχι όμως σε τέτοιο σημείο που να τον κάνουν απαραίτητο για τον Ολυμπιακό. Τα τρεξίματά του και οι μπαλιές του τον βοηθούν αλλά μέχρι εκεί. Ο Μπάμπης Λυκογιάννης -που έχει κάνει ξανά προετοιμασία με τον Ολυμπιακό- δεν έπεισε στην περίοδο της προετοιμασίας της ομάδας στο Ζέεφελντ. Έχει επίσης την... ατυχία να έχει πέσει στην αριστερή πλευρά έχοντας μπροστά του τον Αρτούρ Μαζουάκου και τον Χοσέ Χολέμπας (που θα ενταχθεί τις επόμενες ημέρες στις υποχρεώσεις του συλλόγου).

Μέσοι

Παϊτίμ Κασάμι: Είναι το οκτάρι που έψαχνε σχεδόν... απεγνωσμένα ο Ολυμπιακός. Ο Παϊτίμ Κασάμι είναι ο ορισμός του σύγχρονου μέσου. Ένα "θωρηκτό" στην μεσαία γραμμή. Ψηλός, πολύ δυνατός, με καλή τεχνική και εξαιρετικό πόδι στα στημένα, είτε πρόκειται για κόρνερ είτε για φάουλ. Στον αγώνα με τη Ντιναμό Κιέβου ήταν μαζί με τον Ρομπέρτο οι τοπ παίκτες των Πειραιωτών. Ο Ελβετός διεθνής έδωσε με το φάουλ του την "ασίστ" στο γκολ του Τάσου Αυλωνίτη. Είναι ο παίκτης που μπαίνει και παίζει βασικός με το... καλημέρα. Έκανε την διαφορά και μαζί και μεγάλη αίσθηση από την πρώτη ημέρα που πάτησε το πόδι του στο Ζέεφελντ. Εάν κοντρολάρει τις "εκρήξεις" που έχει ως χαρακτήρας θα κάνει σούπερ σεζόν. Ο Μίτσελ τον υπολογίζει πολύ και για τα στημένα.

Ντελβίν Ντινγκά: Με αρκετά μεγάλη άνεση παίρνει προβάδισμα για την βασική ενδεκάδα στο πλευρό του Παϊτίμ Κασάμι. Ο Ντελβίν Ντινγκά είχε την εικόνα ενός παίκτη που ξέρει πολύ καλά το τι να κάνει και το πως να λειτουργήσει στις προπονήσεις αλλά και τους αγώνες. Ιδιαίτερα μαχητικός με καλές μεταβιβάσεις ενώ πλέον παίρνει και πιο πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες. Ο Κογκολέζος είναι το αξιόπιστο αμυντικό χαφ που ήθελε να κρατήσει ο Ολυμπιακός. Το έκανε και ο παίκτης σε πρώτη φάση μέσα από την προετοιμασία τον δικαιώνει. Το αρνητικό για τον παίκτη είναι η ένταξή του στην Εθνική της χώρας του, που τον ανάγκασε να χάσει μέρος της προετοιμασίας.

Τσόρι Ντομίνγκες: Στο διάστημα που είναι στον Ολυμπιακό η φετινή του προετοιμασία ήταν η καλύτερη. Παρά τα προβλήματα των τραυματισμών που έβγαλε (τα οποία δεν ήταν σοβαρά) ο Τσόρι Ντομίνγκες του είχε πολύ καλό πρόσωπο στις προπονήσεις ενώ έπαιξε και στην αναμέτρηση με την Κράσνονταρ. Έχει βάλει γκολάρες στα διτέρματα ενώ με τις κινήσεις του μπορεί να αλλάξει τα... πάντα σε ένα ματς. Ο Αργεντίνος θα είναι εκ των ηγετών του Ολυμπιακού φέτος. Θα έχει ρόλο-κλειδί στην ομάδα. Λογίζεται και ως σημαντικός παίκτης για τις εκτελέσεις των στημένων.

Σαμπού Γιαταμπαρέ: Ο Μίτσελ κοιτάζει μήπως τον καθιερώσει ως κεντρικό χαφ. Ο Αφρικανός δεν έκανε την καλύτερη δυνατή αρχή όμως παίζοντας στον άξονα μέρα με την μέρα παρουσιαζόταν όλο και καλύτερος. Βγάζει πείσμα και πάθος στην προετοιμασία και δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο πως θέλει να μείνει. Αρχικά ήταν στους υποψήφιους για την "μαύρη" λίστα. Τώρα όμως έχει κερδίσει πόντους ενώ ήταν θετικός στο δεύτερο φιλικό με τη Ντιναμό Κιέβου. Είχε παίξει και με την Κράσνονταρ.

Ανδρέας Μπουχαλάκης: Η μετάβαση από τον Εργοτέλη στον Ολυμπιακό δεν είναι ποτέ μία απλή υπόθεση για κανέναν. Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης προσπάθησε όσο περισσότερο μπορούσε. Και στα φιλικά και στις προπονήσεις. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί... σούπερ αλλά σίγουρα είναι ένας χρήσιμος παίκτης με καλά στημένα. Στον αγώνα με τη Ντιναμό Κιέβου κάνει το λάθος από το οποίο ξεκινάει η φάση του γκολ των Ουκρανών ενώ γενικότερα έχει κάνει και αρκετά άλλα λάθη. Ο Ισπανός προπονητής πάντως τον είχε σε περίοπτη θέση στην... ομάδα που εκτελούσε στημένα (κυρίως για τα κόρνερ).

Νταβίντ Φουστέρ: Μαζί με τον Μπάλας Μέγιερι παραμένουν από τα πιο καλά παιδιά (ως χαρακτήρες) του Ολυμπιακού από την στιγμή που ήρθαν στον σύλλογο. Ο Ισπανός που είναι πια από τις παλιές... καραβάνες της ομάδας παραμένει πολύ "εργατικός" και μαχητικός στις προπονήσεις και τους αγώνες. Ο Νταβίντ Φουστέρ ήταν αρκετά καλός στην προετοιμασία, αντιμετωπίζοντας όμως ένα πρόβλημα: υστερεί σε αρκετές περιπτώσεις στα τελειώματα. Στις εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ όμως ο Μίτσελ τον αξιοποιεί.

Ματιέ Ντοσεβί: Είναι μαζί με τους Κασάμι, Τσόρι, Ομάρ, Τσόρι, Ρομπέρτο και Σιόβα στην κορυφαία επτάδα παικτών της προετοιμασίας. Είναι ένας γρήγορος και έξυπνος παίκτης με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και καλά στημένα. Έκανε καλές εμφανίσεις με την Κράσνονταρ και τη Ντιναμό Κιέβου ενώ δεν είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα μόνο στα άκρα. Ο Ματιέ Ντοσεβί πιστοποίησε από την αρχή το ταλέντο του και τις ικανότητές του στο δημιουργικό και το επιθετικό κομμάτι ενώ είναι παίκτης που δεν τα παρατάει ούτε στην άμυνα. Και αυτός ο παίκτης είναι μέσα στις βασικές επιλογές για τα στημένα.

Παναγιώτης Βλαχοδήμος: Όχι μόνο δεν ενθουσίασε αλλά επί της ουσίας ούτε καν ξεχώρισε. Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος που δεν κάνει πρώτη φορά προετοιμασία με τον Ολυμπιακό, δεν ήταν αυτό που περίμενε να δει ο Μίτσελ ειδικά μετά από δύο δανεισμούς σε εξωτερικό και Ελλάδα. Δεν ήτα πως δεν προσπάθησε. Ήταν ότι δεν του βγήκε σε κανέναν τομέα του παιχνιδιού του. Με την Κράσνονταρ ήταν βασικός. Κόπηκε τελείως μαζί με τον Αλεξάνταρ Κάταϊ από την αποστολή για τον αγώνα με τη Ντιναμό Κιέβου.

Γκεβόργκ Γκαζαριάν: Σίγουρα δεν είναι ένας από τους ερυθρόλευκους, που έχουν καταφέρει να κάνουν την διαφορά. Ανήκει στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών που δεν έχουν μπορέσει ακόμα να δώσουν τα αναμενόμενα έχοντας ακόμα αρκετό... δρόμο μπροστά τους. Σε αυτήν εκτός από παίκτες όπως οι Βλαχοδήμος και Κάταϊ είναι και ο Γκεβόργκ Γκαζαριάν. Είναι γρήγορος από τα άκρα, έχει δείξει κάποια καλά τεχνικά στοιχεία και ορισμένες δημιουργικές αρετές, όμως δεν είναι σταθερός και κάνει αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις και τις μπαλιές του γενικότερα. Δεν... τράβηξε σε κανένα εκ των δύο φιλικών. Ο Μίτσελ επιμένει πάντως στον Γκαζαριάν στον τομέα των στημένων. Τον έβαζε πολύ συχνά να χτυπάει κόρνερ και φάουλ.

Δημήτρης Κολοβός: Το ταλέντο του δεν γίνεται να μείνει... κρυφό μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες. Ο Δημήτρης Κολοβός έκανε μία αρκετά καλή προσπάθεια στην προετοιμασία. Είναι γρήγορος παίκτης, τεχνίτης και με καλό πόδι, έχοντας βάλει και ωραία γκολ στις προπονήσεις. Επίσης είναι πολύ βασικό πως δεν παίζει μόνο σε μία θέση στην επίθεση. Στα φιλικά μπορούσε να είχε προσφέρει περισσότερα. Έχει τον χρόνο να βελτιωθεί και άλλο και να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Σίγουρα δεν έχει πιάσει ακόμα το 100% των δυνατοτήτων του.

Αλεξάνταρ Κάταϊ: Έχοντας γεννηθεί το 1991 έχει περάσει ανεπιστρεπτί ο χρόνος που θα χαρακτηριζόταν ταλέντο ή έστω ένας πολλά υποσχόμενος παίκτης. Άλλωστε ο Κάταϊ δεν θυμίζει και σε πολλά εκείνο τον πιτσιρικά που έφερε ο Ολυμπιακός το 2011. Μετά από τρεις δανεισμούς ο Σέρβος φαινόταν να θέλει πολύ μία θέση στο ρόστερ της νέας σεζόν. Όλα δείχνουν πως δεν μπορεί να την βρει. Έχει κάνει χειρότερη προετοιμασία και από τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο και από τον Γκεβόργκ Γκαζαριάν αν και είχε κάποιες "εκλάμψεις" σε προπονήσεις με ορισμένα καλά του σουτ και κάποιες δημιουργικές εμπνεύσεις. Έπαιξε με Κράσνονταρ αλλά όχι με Ντιναμό καθώς "κόπηκε" τελείως από την αποστολή.

Επιθετικοί

Χαβιέρ Σαβιόλα: Στο Β' μέρος με τη Ντιναμό Κιέβου ίσως ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού. Με "μπούκες" από τον άξονα προς την αντίπαλη περιοχή, κανένα λάθος σε μεταβιβάσεις ή και ντρίμπλες και με καθαρό μυαλό. Ο Χαβιέρ Σαβιόλα παρουσιάστηκε αισθητά ανεβασμένος στην φετινή προετοιμασία και φαίνεται έτοιμος για μία καλή σεζόν στον σύλλογο. Ο Αργεντίνος άσος δείχνει αλλά και είναι πολύ σταθερός, συγκεντρωμένος αλλά και αξιόπιστος επιθετικά. Mε μεγάλη αποτελεσματικότητα σε επιθετικές ασκήσεις και τελειώματα. Έχει βρει τα πατήματά του και φαίνεται το πόσο σίγουρος είναι για τον εαυτό του από το πως αγωνίζεται. Έπαιξε και στα δύο φιλικά.

Θανάσης Παπάζογλου: Τρομερή σωματοδομή, δύναμη και αντοχές όμως δεν έχει αποδείξει ακόμα πως είναι ο μεγάλος... killer για τον Ολυμπιακό. Σκοράρει περισσότερο με το κεφάλι (ένα μεγάλο του προσόν) παρά με κάθε άλλον τρόπο. Το θετικό για τον Παπάζογλου είναι πως ο Μίτσελ θέλει πολύ να δουλέψει μαζί του. Αυτό έδειχνε τουλάχιστον καθώς είχε από κοντά τον παίκτη. Ο πρώην φορ του ΟΦΗ δεν μπόρεσε να διακριθεί στα φιλικά.

Δημήτρης Διαμαντάκος: Επιθετικά αποδείχθηκε πιο ουσιαστικός από τον Θανάση Παπάζογλου μέσα από τις προπονήσεις. Ο Διαμαντάκος μπορεί να υστερεί στο ύψος και στο να παίρνει δυνατές κεφαλιές όμως χαμηλά είναι καλύτερος από τον συμπαίκτη του. Έχει πιο καλό σουτ και έχει βάλει αρκετά γκολ σε ασκήσεις και τελειώματα φάσεων. Αγωνίστηκε και στα δύο φιλικά και ήταν δραστήριος και φιλότιμος στο επιθετικό κομμάτι. Αποτελεί και αυτός ένα ερωτηματικό (όπως ο Παπάζογλου) για το πως θα εξελιχθεί στην συνέχεια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα