Οι τελικές δοκιμές πριν τη Ντιναμό

Οι τελικές δοκιμές πριν τη Ντιναμό

Δημήτρης Τομαράς
Οι τελικές δοκιμές πριν τη Ντιναμό

bet365

Ο Μίτσελ έκανε το βράδυ της Τετάρτης τις τελευταίες του δοκιμές πριν από το ματς με Ντιναμό. Αμυντικό χαφ ο Σιόβας και γκολ από Διαμαντάκο, Βέργο και Τσόρι. ΖΕΕΦΕΛΝΤ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΜΑΡΑΣ.

Στο προπονητικό πρόγραμμα διάρκειας 1,5 ώρας (σ.σ. ο Μίτσελ κάθε φορά που βάζει διπλές προπονήσεις όλες διαρκούν πάνω από 1 ώρα και κάποιες φορές και κοντά στις 2) που έκανε ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τετάρτης εκείνο που αναμφίβολα είχε το πιο μεγάλο ενδιαφέρον ήταν το εσωτερικό διπλό στα 3/4 του γηπέδου. Και αυτό επειδή ο ερυθρόλευκος κόουτς έκανε ουσιαστικά τις τελικές δοκιμές του πριν το φιλικό της Πέμπτης με τη Ντιναμό Κιέβου στο Σβατς. Μία κίνηση την οποία έκανε ο Ισπανός και είχε την σημασία της ήταν να βάλει τον Σιόβα ως αμυντικό χαφ.

Τον διεθνή στόπερ τον έχει χρησιμοποιήσει ο Μίτσελ μπροστά από τα στόπερ και σε ασκήσεις στην διάρκεια των προπονήσεων και όχι μόνο μία φορά. Στο διπλό οι πορτοκαλί είχαν τον Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Σαλίνο, αριστερά τον Μπονγκ και στόπερ τους Αυλωνίτη και Βούρο. Αμυντικά χαφ ήταν οι Σιόβας και Γιαταμπαρέ (με τον δεύτερο να έχει δείξει σημαντική βελτίωση τις τελευταίες ημέρες) και στα άκρα της επίθεσης οι Κολοβός και Λυκογιάννης. Ο Κασάμι έπαιζε πίσω από τον Παπάζογλου.

Με τους μπλε ξεκίνησε ο Χουτεσιώτης στο τέρμα, οι Ομάρ, Αβραάμ, Αμπιντάλ και Μαζουάκου στην άμυνα και οι Φουστέρ και Μπουχαλάκης στον άξονα (με τον νεαρό Μπουχαλάκη επίσης να έχει ανοδικές τάσεις στην προετοιμασία). Στις πτέρυγες ήταν οι Γκαζαριάν και Ντοσεβί και ο Τσόρι τοποθετήθηκε ως επιτελικός χαφ πίσω από τον Διαμαντάκο. Στην διάρκεια του διτέρματος βρήκαν δίχτυα οι Διαμαντάκος και Βέργος ενώ ο Τσόρι σκόραρε με πέναλτι που κέρδισε ο Ντοσεβί. Ο Μίτσελ έβαλε και τον Ντοσεβί να το χτυπήσει με τον Ρομπέρτο να αποκρούει και τον πρώην παίκτη της Βαλενσιέν να σκοράρει μετά το διώξιμο από τον Ισπανό γκολκίπερ. Ο Ρομπέρτο εξέφρασε στον Μίτσελ μάλιστα τις... ενστάσεις του. Έτσι σκόραραν μόνο παίκτες των μπλε.

Τι προηγήθηκε στην προπόνηση

Οι ερυθρόλευκοι άρχισαν το πρόγραμμά τους με διατατικές, ζέσταμα με μπάλα και ασκήσεις με πάσες. Στην συνέχεια το πρόγραμμα είχε μία άσκηση με σύνθετη κυκλοφορία της μπάλας και τελειώματα σε μικρά τέρματα. Ο Αλκόρτα ζητούσε και καλή πάσα και κοντρόλ με την μία από τους παίκτες. Η άσκηση ξεκινούσε με 2 με 3 μπαλιές από τον άξονα για να φύγει η μπάλα πλάγια με τον παίκτη που την έχει στην κατοχή του να πρέπει να κάνει τρεις ντρίμπλες μπροστά σε υποστυλώματα που ήταν πολύ κοντά το ένα με το άλλο για να βγάλει στην συνέχεια την μπαλιά για γκολ.

Μετά ο Μίτσελ χώρισε τους παίκτες που είχε στην διάθεσή του σε 4 ομάδες. Πορτοκαλί εναντίον μπλε και κίτρινοι με κόκκινους σε άσκηση για κυκλοφορία και ανάπτυξη σε περιορισμένο χώρο και με έναν γκολκίπερ. Ακολούθως ο Ισπανός δούλεψε και πάνω σε επίθεση και άμυνα με την εξής διάταξη: τρεις επιθετικοί εναντίον τριών αμυντικών. Η επιβράβευση όποιου παίκτη σκόραρε ήταν αμέσως μετά να βγαίνει τετ α τετ με τον τερματοφύλακα, έχοντας την δυνατότητα έτσι να βγάλει μία φάση μόνος του.

Ο Κολοβός σκόραρε 3 φορές ενώ 2 γκολ έβαλε ο Τσόρι και 1 με ωραίο σουτ ο Μπουχαλάκης. Μετά τέσσερις ομάδες δούλεψαν πάλι σε μικρό χώρο πάνω σε ανάπτυξη, κατοχή και πίεση. Προς το τέλος της άσκησης το τεχνικό τιμ αξίωνε ολοκλήρωση επιθετικής ενέργειας με τους Μαζουάκου, Σαβιόλα, Φουστέρ και Γιαταμπαρέ να σκοράρουν ενώ τέρμα έβαλε και ο Κασάμι. Η βραδιά -που είχε και τακτική και δουλειά σα τελειώματα φάσεων- έκλεισε με το διπλό. Ο Ολυμπιακός την Πέμπτη θα κάνει μία πρωινή προπόνηση όπου θα δοθεί το βάρος στα στημένα ενόψει του αγώνα με τη Ντιναμό Κιέβου.

* Οι γκολκίπερ δούλεψαν πάνω σε ασκήσεις για εκτινάξεις και σωστά πιασίματα της μπάλας. Στην συνέχεια έκαναν άσκηση όπου ένας ήταν κάτω από την εστία και οι υπόλοιποι δούλευαν πάνω στις μεταβιβάσεις και τα σουτ τους.

** Μετά το τέλος της προπόνησης ο Μίτσελ είχε συζήτηση με τον Αβράμ Παπαδόπουλο παρουσία του Αλκόρτα. Φεύγοντας για το πούλμαν ο Ισπανός είχε δίπλα του τον Ομάρ και εξηγούσε το τι κινήσεις περιμένει από εκείνον μέσα στο παιχνίδι.

*** Στην προπόνηση ήταν και πάλι φίλαθλοι κυρίως από το Μόναχο. Πολλά θετικά σχόλια απέσπασε από την... κερκίδα ο Τσόρι Ντομίνγκες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα