Mundial 2014: «Όλοι μια γροθιά», στην Εθνική

Κώστας Σωτηρόπουλος
Να ντοπάρουν τους παίκτες της Εθνικής ομάδας ενόψει του κρίσιμου ματς με την Ιαπωνία, προσπάθησαν Σάντος και Καραγκούνης. ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Αλέξης Σωτηρόπουλος.

Στο παιχνίδι της Ελλάδας με την Ιαπωνία, τα ξημερώματα της Παρασκευής (σ.σ ώρα Ελλάδας), η νίκη αποτελεί μονόδρομο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, προκειμένου να διατηρήσει «ζωντανές» τις ελπίδες της για πρόκριση στην φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου...

Σε κάτι τέτοια ματς, που η ομάδα παίζει με την πλάτη στον... τοίχο, η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο. Κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά, τόσο ο Φερνάντο Σάντος, όσο και ο Γιώργος Καραγκούνης.

Για αυτό προσπάθησαν να ντοπάρουν ψυχολογικά τους Έλληνες διεθνείς, την Τρίτη στο ξενοδοχείο, στο περιθώριο της ανάλυσης του παιχνιδιού των «Σαμουράι». «Σας πιστεύω. Πρέπει να είμαστε όλοι μια γροθιά. Μην σας παίρνει από κάτω. Αφήστε πίσω το κακό παιχνίδι με την Κολομβία. Μην δίνεται σημασία στις κακόβουλες κριτικές. Είμαστε μία ομάδα και στο ματς με την Ιαπωνία πρέπει να αποδείξουμε πόσο καλή είναι αμυντική λειτουργία μας. Κάτι που δεν κάναμε το Σάββατο», είπε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Αμέσως μετά, τη... σκυτάλη πήρε ο Γιώργος Καραγκούνης ως αρχηγός της ομάδας, o οποίος έκανε μία ηγετική ομιλία, αγγίζοντας την καρδιά όλων των παικτών.