Οι απόντες του Mundial (vids)

Οι απόντες του Mundial (vids)

bet365

Εκατοντάδες γκολ και μερικά δισεκατομμύρια ευρώ. Κάπως έτσι μεταφράζεται η απουσία των παικταράδων που χάνουν το Mundial και το Gazzetta.gr γράφει για τις δύο και βαλέ σούπερ 11άδες που θα λείψουν.

Το να παίζουν με τον σύλλογό τους, να διεκδικούν πρωταθλήματα, κύπελλα και ευρωπαϊκούς τίτλους είναι η καθημερινότητα και ολόκληρη η καριέρα των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στο κορυφαίο επίπεδο, όταν όμως έρχεται η ώρα να φορέσουν τη φανέλα της Εθνικής σε ένα μεγάλο ραντεβού, όλα είναι διαφορετικά. Μετά το τέλος των πρωταθλημάτων, του Champions League και του Europa League -σχεδόν- όλοι οι παίκτες θα ήθελαν να βρεθούν με τους συμπατριώτες τους και να εκπροσωπήσουν την πατρίδα τους και οι οπαδοί να τους απολαύσουν, όμως φέτος αρκετοί δεν θα μπορέσουν να το κάνουν και εμείς δεν θα τους δούμε στο Mundial της Βραζιλίας.

Πρώτος απ' όλους η ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο υπερπαίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν που έβαλε 26 γκολ στην Ligue1 κατακτώντας το πρωτάθλημα. Η Σουηδία δεν προκρίθηκε στην τελική φάση και ο Ιμπρα δεν θα χαρίσει στιγμές μαγείας στο Mundial, από το οποίο θα είναι επίσης απόντες και άλλοι που σκόραραν κατά ριπάς τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (20), Λούκα Τόνι (20), Κάρλος Τέβες (19), Αντόνιο Ντι Νατάλε (17), Τζόναθαν Σοριάνο (31), Φερνάντο Γιορέντε (16), Αλβαρο Νεγρέδο (9) και Ραδαμέλ Φαλκάο (9) είναι μόλις μερικοί killers που δεν θα χορέψουν σάμπα, ενώ δεν είναι μόνο επιθετικοί οι παικταράδες που δεν θα παίξουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Στη λίστα με αυτούς που δεν θα είναι στην Χώρα του Καφέ βρίσκονται αρκετοί ποδοσφαιριστές που για χάρη τους έχουν ξοδευτεί πολλά εκατ. ευρώ. Πρώτος και με διαφορά είναι ο Γκάρεθ Μπέιλ για τον οποίο η Ρεάλ Μαδρίτης 'έσκασε' 100 εκατ. ευρώ Οπως και σε αυτή με τα γκολ και ψηλά και σε αυτή τη λίστα υπάρχει το όνομα της Παρί Σεν Ζερμέν αφού για τους Λούκας Μόουρα και Μαρκίνιος -που δεν κλήθηκαν στην Σελεσάο- δαπανήθηκαν 43 και 31 «μύρια» αντίστοιχα. Πολλά τα λεφτά ήταν επίσης για τους Χαβιέρ Παστόρε (41), Ροναλντίνιο (30, 20), Κακά (67), Ρομπίνιο (25, 43, 16), Λαμέλα (30), Σολδάδο (26), Τιάγκο Αλκάνταρα (25), Χεσούς Νάβας (18).

Πέρα από τους κορυφαίους σκόρερ και τους «τσουχτερούς» παίκτες δεν είναι λίγα τα πολύ γνωστά και δυνατά ονόματα που θα δουν με φίλους από το σπίτι το κορυφαίο ραντεβού σε επίπεδο Εθνικών ομάδων. Θέλοντας να τους δώσουμε μία μορφή και να τους παρατάξουμε στο γήπεδο, τους χωρίσαμε σε δύο 11άδες, οι οποίες αν με κάποιο τρόπο μπορούσαν να παίξουν στο Mundial, σίγουρα θα προχωρούσαν πολύ μακριά στη διοργάνωση. Και οι δύο ομάδες που αποτελούνται αποκλειστικά από απόντες, παίζουν 4-2-2-2. Οι ... Κόκκινοι έχουν κάτω από τα δοκάρια τον Τσεχ, αριστερό μπακ τον Αλάμπα, δεξί τον καρβαχάλ, στόπερ τους Μιράντα και Σκρτελ και κεντρικούς μέσους τους Στρούτμαν και Γκάμπι. Στη θέση των μεσοεπιθετικών παίζουν οι Μπέιλ και Ροναλντίνιο και στην επίθεση βρίσκονται οι Ιμπραΐμοβιτς και Φαλκάο.

Οσον αφορά τους Μπλε, αυτοί έχουν ως εξής. Στο τέρμα ο Χαντάνοβιτς, αριστερό μπακ ο Φιλίπε Λουίς, δεξί ο Πίστσεκ, στόπερ οι Αγκερ και Σούμποτιτς, στο κέντρο οι Χάμσικ και Ράμσεϊ και εξτρέμ οι Αρντά Τουράν και Σαμίρ Νασρί. Στην επίθεση είναι Κάρλος Τέβες και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Τα ονόματα φυσικά δεν σταματούν στις δύο 11άδες και θυμίζουμε ακόμα μερικούς που δεν θα παίξουν στην Βραζιλία. Ντιέγο Λόπεθ, Ιβάνοβιτς, Κρισίτο, Ρολάντο, Αρμπελόα, Σμέλτσερ, Λεάντρο Καστάν, Οταμέντι, Γκουντογκάν, Μοντολίβο, Ερικσεν, Ναϊνγκολάν, Κάρικ, Μπόρχα Βαλέρο, Ρόμπι Κιν, Χοσέ Καγιεχόν, Μάριο Γκόμες, Λουίς Μουριέλ, Γιόβετιτς, Βίντιτς, Μπλαζικόφσκι, Κονοπλιάνκα, Μάτι Φερνάντες, Φαν Ντερ Φάαρτ, Γουόλκοτ, Μόντες...

 

Τελευταία Νέα