Mundial 2014: Το προφίλ της Εθνικής Γκάνας

Mundial 2014: Το προφίλ της Εθνικής Γκάνας

Gazzetta team
Mundial 2014: Το προφίλ της Εθνικής Γκάνας

bet365

Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, όμως η Γκάνα πάντα τα καταφέρνει. Το gazzetta.gr παρουσιάζει το προφίλ των Μαύρων Αστεριών.

ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
Η καλύτερή της παρουσία σε Μουντιάλ ήρθε το 2010 στη Νότιο Αφρική, όταν εντυπωσίασε με το επιθετικό της ποδόσφαιρο και έφτασε μέχρι τα προημιτελικά. Αυτή θα είναι μόλις η 3η της παρουσία σε τελική φάση μετά το 2006 και το 2010. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις οι Γκανέζοι κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση από τη φάση των ομίλων. Σε αφρικανικό επίπεδο η Γκάνα έχει κατακτήσει 4 φορές το Κύπελλο Εθνών Αφρικής το 1963, το 1965, το 1978 και το 1982.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Τζέιμς Κουάσι Απιά
Ο 53χρονος τεχνικός βρίσκεται στο τιμόνι της Γκάνας από το 2012, όταν μετά από 5 χρόνια ως βοηθός πήρε. προαγωγή (πέρασε επίσης ένα διάστημα στον πάγκο της U23 και ως υπηρεσιακός στην Ανδρών). Όταν παρουσιάστηκε, δήλωσε ότι του αρέσει οι άνθρωποι να τον θεωρούν αουτσάιντερ και λίγους μήνες αργότερα έγινε ο πρώτος μαύρος προπονητής, που οδήγησε την Γκάνα σε τελική φάση Μουντιάλ. Δεν έχουν περάσει και πολλές ημέρες από τότε που δίκαια ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2016.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ
Ακόμη και αν δεν έκανε και την καλύτερή του σεζόν με την Σάλκε στην επιστροφή του στην Γερμανία, ο Μπόατενγκ έδειξε ότι όπως και να έχει μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ηγέτης στους μπλε του Γκελζενκίρχεν, ηγέτης και στην εθνική ομάδα της πατρίδας του. Ο 27χρονος μέσος επέλεξε την Γκάνα αντί της Γερμανίας και η μοίρα τα έφερε, που για ακόμη μία φορά θα βρει απέναντί του τον αδερφό του, Ζερόμ. Ο όμιλος είναι δύσκολος και ο Μπόατενγκ θα πρέπει να εμπνεύσει τους συμπαίκτες του, ώστε να κάνουν την υπέρβαση και στη χειρότερη περίπτωση να παλέψουν μέχρι τέλους.

ΣΤΟΧΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
Δύο φορές έχει δώσει το παρών σε τελική φάση η Γκάνα, σε αμφότερες πήρε την πρόκριση από τον όμιλο. Αυτή τη φορά, όμως, τα πράγματα μοιάζουν πιο δύσκολα, με την παρουσία της Γερμανίας και της Πορτογαλίας. Οι Γκανέζοι έχουν ως στόχο να πάρουν την πρόκριση και μετά ό,τι έρθει, όμως και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι στην ουσία και ο αποκλεισμός δε θα είναι αποτυχία. Εξαρτάται, βέβαια, αν έρθει με ποιον τρόπο θα έρθει.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΤΕΚΑΔΑ: Ντάουντα, Οπάρε, Μενσά, Αφούλ, Ασαμόα, Εσιέν, Μουντάρι, Μπόατενγκ, Αγιού, Γουάρις, Τζίαν

 

Τελευταία Νέα