Mundial 2014: Το προφίλ της Εθνικής Πορτογαλίας

Mundial 2014: Το προφίλ της Εθνικής Πορτογαλίας

Gazzetta team
Mundial 2014: Το προφίλ της Εθνικής Πορτογαλίας

bet365

Πιο έτοιμη από ποτέ η Πορτογαλία στοχεύει ψηλά. Το gazzetta.gr σκιαγραφεί το προφίλ των Πορτογάλων.

ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
Με διαφορά η πιο επιτυχημένη παρουσία της Πορτογαλίας σε τελική φάση Μουντιάλ ήταν το 2006, όταν έφτασε μέχρι τα ημιτελικά και αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες από την Γαλλία. Ακόμη και αν το μακρινό 1996 είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στο Μουντιάλ της Αγγλίας. Αυτή θα είναι η 6η παρουσία της Πορτογαλίας σε τελική φάση, με τους Ίβηρες να απογοητεύουν το 2010, όταν αποκλείστηκαν στη φάση των «16». Το 2002 και το 1986 οι Πορτογάλοι είχαν αποκλειστεί από τη φάση των ομίλων, ενώ στα γήπεδα της Βραζιλίας θα είναι η 4η σερί τους παρουσία στα τελικά, το καλύτερο σερί στην ιστορία τους.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Πάουλο Μπέντο
Μετά από 4 επιτυχημένα χρόνια στον πάγκο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ο Πάουλο Μπέντο αντικατέστησε το 2010 τον Κάρλος Κεϊρόζ στο τιμόνι της Πορτογαλίας. Ο 44χρονος τεχνικός έχει οδηγήσει του Ίβηρες σε κάποιες εκπληκτικές εμφανίσεις και στα ημιτελικά του Euro το 2012. Πριν λίγο καιρό ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2016 μετά την πρόκριση της Πορτογαλίας στα τελικά του Μουντιάλ στα μπαράζ με την Σουηδία. Σε 40 ματς έχει μόλις 7 ήττες και ποσοστό νικών στο 57,5%.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Κριστιάνο Ρονάλντο
Δεν είναι μόνο το μεγάλο αστέρι της Πορτογαλίας, αλλά και από τα μεγαλύτερα του τουρνουά. Ό,τι και να πει κανείς για τον Ρονάλντο είναι λίγο. Χρυσή Μπάλα και επιτέλους αυτό που κυνηγούσε με την Ρεάλ, το Champions League. Ο Πορτογάλος έχει σπάσει πάρα πολλά ρεκόρ, όμως αυτό που του λείπει είναι ένα χρυσό μετάλλιο με την πατρίδα του. Οι συμπαίκτες του θα τον χρειαστούν ακόμη περισσότερο τώρα και ο Ρονάλντο δείχνει έτοιμος και πιο ώριμος από ποτέ να τους καθοδηγήσει στην επιτυχία. Άλλωστε, ήταν εκείνος που έκανε τη μεγάλη διαφορά στα μπαράζ με την Σουηδία.

ΣΤΟΧΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
Ίσως ο στόχος να είναι μεγάλος, όμως με τέτοιο ρόστερ το μετάλλιο είναι πιο εφικτός στόχος από άλλες πιο παραδοσιακές δυνάμεις. Η εμπειρία είναι πλέον πολύ μεγάλη, οι περισσότεροι παίκτες βρίσκονται σε εξαιρετική ηλικία και θεωρητικά οι πιθανότητες είναι ίδιες με την εκπληκτική ομάδα του 2006. Οι Πορτογάλοι είναι σε όμιλο που μπορούν εύκολα να πάρουν την πρόκριση, επιτυχία θα είναι αν φτάσουν το λιγότερο μέχρι τα προημιτελικά, όμως οι στόχοι είναι πιο υψηλοί.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΤΕΚΑΔΑ: Ρούι Πατρίσιο, Κοεντράο, Πέπε, Μπρούνο Άλβες, Ζοάο Περέιρα, Βελόζο, Μουτίνιο, Μεϊρέλες, Νάνι, Ρονάλντο, Πόστιγκα

 

Τελευταία Νέα