Ζέκα: «Κανείς δεν περίμενε ότι θα παίρναμε το Κύπελλο»

Ζέκα: «Κανείς δεν περίμενε ότι θα παίρναμε το Κύπελλο»

Gazzetta team
Ζέκα: «Κανείς δεν περίμενε ότι θα παίρναμε το Κύπελλο»

bet365

Ευτυχισμένος για την κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά και για την ζωή του στην Ελλάδα δήλωσε ο Ζέκα. Ο Πορτογάλος άσος τόνισε ότι αποτελεί τεράστια τιμή γι αυτόν που είναι αρχηγός του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά, ο Ζέκα μίλησε στην ιστοσελίδα maisfutebol για:

-την κατάκτηση του Κυπέλλου: «Κανείς δεν το περίμενε. Η ομάδα είχε να κατακτήσει τίτλο εδώ και τέσσερα χρόνια. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος και δεν είναι ποτέ καλό να μένει τόσο μεγάλο διάστημα χωρίς κάποιο τρόπαιο, αλλά το γεγονός ότι τα κατάφερε σε μια μεταβατική περίοδο κάνει αυτή την επιτυχία ακόμη μεγαλύτερη».

-τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα: «Ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες στην ομάδα, κάποιοι από τη δεύτερη ομάδα. Το ρόστερ είναι πολύ νεανικό λόγω οικονομικών δυσκολιών. Δεν ήταν ένας εύκολος χρόνος και κανείς δεν περίμενε να τα καταφέρουμε. Είναι μία πορεία ανάλογη της φετινής Σπόρτινγκ, θα μπορούσε να πει κανείς. Υπήρχαν παίκτες με μεγάλα συμβόλαια κι έπρεπε να γίνουν περικοπές. Όμως όλοι οι παίκτες ήταν αφοσιωμένοι στη δουλειά τους και τα καταφέραμε. Ο βασικός μας στόχος ήταν να μπούμε στα play offs και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούσαμε στο Κύπελλο. Ξέραμε πως θα ήταν δύσκολο να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα, γιατί Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είχαν ενισχυθεί πολύ».

-το γεγονός ότι είναι αρχηγός: «Είμαι ο πιο παλιός παίκτης της ομάδας και έχω τις περισσότερες συμμετοχές. Πάνω από 100 σε όλες τις διοργανώσεις. Ο προπονητής μού είχε πει πως θα είμαι αρχηγός από την προετοιμασία. Για μένα αποτελεί τιμή να είμαι αρχηγός μιας ομάδας σαν τον Παναθηναϊκό μετά από 2-3 χρόνια παρουσίας σε αυτή».

-την ατμόσφαιρα στον τελικό: «Είχαμε άγχος. Κανείς δεν περίμενε να φτάσουμε στον τελικό και δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν φανταστική, ήταν ένα όμορφο πάρτι. Ήθελα να το απολαύσω. Η κατάκτηση του Κυπέλλου ήταν μια μεγάλη χαρά».

-τον πανηγυρισμό με την πορτογαλική σημαία: «Είμαι Πορτογάλος και ήθελα να σηκώσω ψηλά τη σημαία της χώρας μου. Φυσικά το ξέρουν όλοι, αλλά ήθελα να δείξω πόσο περήφανος είμαι για τη χώρα μου».

-την αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό: «Δεν έχω ξαναδεί τόση έχθρα όση αυτή μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Πιστεύω πως είναι αδύνατο να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσά τους. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, γιατί δημιουργεί μια ομάδα για να παίζει στο Champions League. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη ζωή τους όσο πιο δύσκολη γίνεται του χρόνου».

-το ενδεχόμενο επιστροφής στην Πορτογαλία: «Δεν το βλέπω σύντομα. Θα γύριζα μόνο για κάποια από τις τρεις μεγάλες ομάδες, αλλά είναι πολύ δυνατές. Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω βιώσει την κρίση στην Ελλάδα. Μου αρέσει πολύ εδώ και δεν νιώθω διαφορετικά από ό,τι στην Πορτογαλία. Τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου είμαστε πολύ καλά εδώ. Θέλω να παραμείνω, έχω συνηθίσει και σχεδόν μιλάω καλά τη γλώσσα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα