Το καρέ της... πράσινης κούπας!

Φώτης Καρακούσης
Το καρέ της... πράσινης κούπας!

bet365

Καλός και άγιος ο Μπεργκ, ωστόσο το gazzetta.gr δεν ξεχνά την απόδοση των Νάνο, Σίλντενφελντ, Μέντεζ και Κοτσόλη.

Η αλήθεια είναι πως για να κατακτηθεί ένα τρόπαιο σε ομαδικό άθλημα, θα πρέπει όλη η ομάδα ή έστω τα περισσότερα μέλη της να παίξουν καλά, ωστόσο πάντα υπάρχουν και αυτοί που ξεχωρίζουν, που δίνουν το κάτι περισσότερο, προκειμένου να έρθει η επιτυχία. Χθες Σαββάτο ο Παναθηναϊκός πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση επικράτησε με 4-1 του ΠΑΟΚ κατακτώντας επάξια το Κύπελλο.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Αναστασίου έδωσαν τα πάντα προκειμένου να έρθει ο τίτλος, αλλά όπως είναι φυσικό τα περισσότερα βλέμματα, αν όχι όλα έπεσαν στον έναν και μοναδικό Μάρκους Μπεργκ. Και πως να μην πέσουν άλλωστε, όταν ο Σουηδός επιθετικός πέτυχε τα τρία από τα τέσσερα γκολ, ενώ συνολικά ήταν απολαυστικός, πραγματοποιώντας μια εμφάνιση που θα μείνει στην ιστορία των τελικών του θεσμού.

Ωστόσο εκτός του επιθετικού των «πρασίνων», υπήρξαν ακόμα τέσσερις που θα λέγαμε πως ήταν μισό κλικ πιο πάνω από τους επίσης εξαιρετικούς συμπαίκτες τους. Μιλάμε για τους Νάνο, Σίλντενφελντ, Μέντεζ και Κοτσόλη με το gazzetta.gr να στέκεται στην καθοριστική για την έκβαση του αγώνα, απόδοσή τους.

Στέφανος Κοτσόλης: Ο αλάνθαστος που δικαίωσε τον Αναστασίου

Έχοντας παίξει σε όλα τα παιχνίδια του Κυπέλλου, δεν ήταν λίγοι αυτοί που έλεγαν πως καλός και άγιος ο Στέφανος Κοτσόλης, αλλά καλύτερα κόντρα στον ΠΑΟΚ να έπαιζε ο Καπίνο. Ο Γιάννης Αναστασίου όμως, έχει δείξει από την αρχή της χρονιάς πως είναι απόλυτα δίκαιος με τους ποδοσφαιριστές του και από την στιγμή που είχε ξεκαθαρίσει πως ο ένας τερματοφύλακας θα παίζει στο πρωτάθλημα και ο άλλος στο κύπελλο, έβαλε τον 35χρονο και αυτός τον δικαίωσε απόλυτα. Ο έμπειρος πορτιέρο ήταν αλάνθαστος και όσες φορές χρειάστηκε ήταν εκεί σταματώντας κάθε προσπάθεια των αντιπάλων. Κατεύθυνε μαεστρικά την υπόλοιπα άμυνα, ενώ έδειξε για ακόμα μια φορά πως ξέρει και μπάλα, καθώς όλα του τα διωξίματα δεν ήταν στην τύχη, αλλά η μπάλα πήγαινε πάντα σε πόδια συμπαικτών. Δικαίως μετά όλοι μίλαγαν με τα καλύτερα λόγια για τον Κοτσόλη, αλλά και τον Αναστασίου που τον προτίμησε.

Γκόρντον Σίλντενφελντ: Ογκόλιθος ο Κροάτης

Πέρσι ήταν ο παίκτης που ουσιαστικά οδήγησε τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, πετυχαίνοντας το γκολ της νίκης μέσα στα Γιάννενα επί του ΠΑΣ. Φέτος ο Γκόρντον Σίλντενφελντ έμεινε στην Ελλάδα αλλά για λογαριασμό του Παναθηναϊκού και παρά την κοιλιά που έκανε στα μέσα της χρονιάς, έβγαλε και με το παραπάνω τα λεφτά του. Ο Κροάτης είναι ο παίκτης που κατευθύνει την άμυνα και το έκανε και στον μεγάλο τελικό. Δεν έχασε την παραμικρή προσωπική μονομαχία, βγαίνοντας πάντα πρώτος στην μπάλα, ενώ και στον αέρα ήταν ανίκητος, χωρίς να κάνει το παραμικρό λάθος. Μια μεστή εμφάνιση που αξίζει τα μπράβο που του είπαν όλοι μετά το τέλος του τελικού.

Νάνο: Ο... Ρομπέρτο Κάρλος της Σούπερ Λίγκας!

Ναι εντάξει είναι υπερβολικός ο τίτλος, αλλά πραγματικά όλοι αυτό έλεγαν βλέποντας την κούρσα του Ισπανού στο 80' όταν έφυγε πίσω από την μεσαία γραμμή και πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του για να χάσει την ευκαιρία. Ο Νάνο είναι συνολικά η φετινή αποκάλυψη του «τριφυλλιού» και στο ΟΑΚΑ κόντρα στον ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μία ακόμα μεγάλη εμφάνιση. Στο πρώτο μέρος δεν ανέβηκε τόσο, αλλά από την άλλη δεν έχασε και μονομαχία, ενώ στο δεύτερο ήταν συνέχεια πάνω-κάτω. Έβγαινε ψηλά για να κάνει παιχνίδι, αλλά προλάβαινε και να κόψει τις αντεπιθέσεις των Θεσσαλονικιών, δείχνοντας για ακόμα μία φορά, πως είναι φέτος ο καλύτερος αριστερός οπισθοφύλακας του πρωταθλήματος.

Ντα Σίλβα Μέντεζ: Ο ανίκητος Ολλανδός

Τελευταίος και φυσικά όχι καταϊδρωμένος, παρά τα απίστευτα χιλιόμετρα που έκανε στον τελικό. Ο Ολλανδός έκανε με διαφορά την καλύτερη εμφάνισή του στην Ελλάδα σε όλους τους τομείς. Αμυντικά, από το ξεκίνημα ως το τέλος πρέσαρε τους αντιπάλους του και δεν τους άφησε να πάρουν ανάσα, αλλά δεν ήταν μόνο αυτή η συνεισφορά του. Οργάνωνε το παιχνίδι του «τριφυλλιού», έβγαζε την ομάδα στην κόντρα παίρνοντας την πρώτη πάσα και ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος με τις κάθετες μπαλιές του. Ε τι άλλο έπρεπε να κάνει ο Μέντεζ για να αποθεωθεί; Αν μάλιστα δεν είχε βάλει και τα τρία τέρματα ο Μπεργκ, ο Ολλανδός θα ήταν σίγουρα ο πολυτιμότερος του τελικού και θα το άξιζε και με το παραπάνω.

Το ότι βάλαμε αυτούς τους παίκτες, δεν πάει να πει πως οι άλλοι δεν τα πήγαν καλά. Όλοι στον Παναθηναϊκό τα έδωσαν όλα και έτσι ήρθε το Κύπελλο και μάλιστα με αυτόν τον άνετο τρόπο.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα