Παρί Σεν Ζερμέν - Εβιάν 1-0

Γιώργος Κοντογεώργης
Η Παρί Σεν Ζερμέν δυσκολεύτηκε πολύ κόντρα στην Εβιάν των δέκα παικτών, όμως πήρε νίκη (1-0) στο «Παρκ Ντε Πρενς» χάρη σε γκολ του Ματουιντί στο 89'. Ατυχη με Λιόν η Τουλούζ (0-0).

Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του League Cup κόντρα στην Λιόν, το σύνολο του Λοράν Μπλαν επέστρεψε στο πρωτάθλημα και έκανε κακή εμφάνιση κόντρα σε μία ομάδα που μάχεται για να παραμείνει στην Ligue 1. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τις πρώτες καλές στιγμές στο ματς με τον Βας, ο οποίος στο 4' είχε δοκάρι με εκτέλεση φάουλ και στο 9' με κεφαλιά είδε τον Σιρίγκου να μπλοκάρει. Η Παρί φάνηκε για πρώτη φορά στο 22', όταν ο Χάνσεν είπε «όχι» στον Λαβέτσι. Οι πρωταθλητές έφτασαν την κατοχή μέχρι το 67%, όμως δεν μπορούσαν να κάνουν πολλές φάσεις. Στο 33' ο Ραμπιό σούταρε πάνω από τα δοκάρια και το πρώτο μέρος βγήκε με 0-0.

Το ξεκίνημα της επανάληψης ο Λαβέτσι έχασε νέα ευκαιρία και στο 61' η Εβιάν έμεινε με δέκα παίκτες μετά τη δεύτερη κίτρινη που είδε ο Κασίμ Αμπνταλάχ. Ο Αργεντινός επιθετικός έχασε ακόμα μία ευκαιρία, με τον Χάνσεν να αποκρούει μακρινό σουτ, ενώ από κοντά ο Ντιν έστειλε τη μπάλα στα πλαϊνά δίχτυα. Η Παρί δεν έπεισε με την εμφάνισή της, όμως πήρε τη νίκη στο 89' με τον Ματουιντί, ο οποίος μετά από πάσα του Λούκας και προβολή νίκησε τον Χάνσεν για το τελικό 1-0.

Τυ«Χ»ερή η Λυών!
Η παράδοση δεν ήταν σύμμαχος της Λυών και επιβεβαιώθηκε ακόμα μια φορά στο Μουνισιπάλ, με την Τουλούζ να αποσπά ισοπαλία 0-0. Οι φιλοξενούμενοι τέσσερις ημέρες μετά την απώλεια του Λιγκ Καπ από την Παρί παρουσιάστηκαν κουρασμένοι, αλλά και τυχεροί. Η Τουλούζ ήταν καλύτερη, πίεσε, έχασε ευκαιρίες, όπως αυτή με τον Μπρέθγουάιτ στο 93', με τον Δανό να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι. Η Λυών με αυτό τον βαθμό έμεινε στο -2 από την τετράδα και τη Σεντ Ετιέν, ενώ πήγε στο +3 από τη Μαρσέιγ και κρατά τηην υπόθεση - Ευρώπη στα χέρια της.