Ο Πουλίδο και ο Ολυμπιακός

Ο Πουλίδο και ο Ολυμπιακός

Διονύσης Δελλής
Ο Πουλίδο και ο Ολυμπιακός

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τα μεταγραφικά σενάρια που αφορούν τον Ολυμπιακό και την περίπτωση Πουλίδο, που δείχνει και η πιο σημαντική.

Η χθεσινή ημέρα, ίσως λόγω και της απεργίας της Τρίτης έκανε τις δημοσιογραφικές σημειώσεις… καλοκαιρινές. Από παντού ξεπηδούσαν ονόματα, και ιστορίες μεταγραφικού τύπου. Λες και κάποιος γύρισε το ημερολόγιο στον Ιούνιο!

Ας φρόντισε ο Ολυμπιακός να κατεβάσει τη μπάλα… χαμηλά. Ας υποστήριξε -αυτονόητα- ότι με τις μεταγραφές θα ασχοληθεί αποκλειστικά μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου (όποτε και αν είναι αυτό), όταν και θα πραγματοποιηθεί μια σύσκεψη που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας. Ας υπάρχει η φιέστα της Κυριακής και βέβαια ο μεγάλος ημιτελικός της επόμενης εβδομάδας, στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Το ματς που θα δείξει οριστικά πόσο μακριά θα πάει φέτος ο… «επίλογος».

Μόνο χθες Τετάρτη οι Ερυθρόλευκοι βρέθηκαν «μπλεγμένοι» με τέσσερις διαφορετικούς ποδοσφαιριστές: Τον Κριστιάν Τανάσε, που κατά τους Ρουμάνους ο Πιέρ Ισά θα τσεκάρει την Παρασκευή στο Στεάουα-Βασλούι. Τον πιτσιρικά Νίκο Καθάριο του Πανθρακικού, που φαίνεται πως βγαίνει στον αφρό σαν ένα από τα φιντανάκια του μέλλοντος. Τον Βέλγο Ζόναθαν Λεζάρ που σε μια ακόμη συνέντευξη του «ομολόγησε» τριετές συμβόλαιο με τους Πειραιώτες (σ.σ κάτι που οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν επιβεβαιώσει από τον Γενάρη όταν και ακούστηκε το θέμα αυτό για πρώτη φορά). Χαμός στο… ίσιωμα!

Είπαμε όμως ότι… οι ιστορίες είναι τέσσερις. Άρα χρωστάμε μια. Την πιο «σημαντική» και πιθανότατα την μοναδική αληθινή, αυτό τον καιρό στο μεγάλο λιμάνι. Διότι πέρα από τον Μίτσελ και τους ποδοσφαιριστές του, στον Ρέντη, προφανώς και ο Ισά και ο Καρεμπέ και ο Λορένθο κάνουν άλλη δουλειά. Την δουλειά τους. Ετοιμάζουν τα επόμενα. Ο Άλαν Πουλίδο λοιπόν είναι όντως ένα όνομα που βρίσκεται στην λίστα τους. Παρακολουθείται εδώ και μήνες ο Μεξικανός σέντερ φορ, του οποίου η περίπτωση… διέρρευσε την προηγούμενη εβδομάδα από τα media της πατρίδας του.

Παρακολουθείται, και εάν και εφόσον τίποτε δεν θα πρέπει να αποκλείεται. Διότι ο Ολυμπιακός όντως την περίπτωση αυτή την εξετάζει με μεγάλη προσοχή. Έναν 23άχρονο στράικερ που έχει φτάσει στα 27 γκολ την αγωνιστική περίοδο που διανύουμε, που ετοιμάζεται να πάει στο Μουντιάλ και που μένει ελεύθερος, από την ομάδα του, την Τίγκρες!

Οι Μεξικανοί υποστηρίζουν, ότι ο ατζέντης του Πουλίδο έρχεται την επόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα για να μιλήσει με τον Ολυμπιακό. Αναφέρουν επίσης ότι πέραν των Ερυθρόλευκων, που τους θεωρούν φαβορί για την κατάκτηση του 23άχρονου, στο «κόλπο» για τον Πουλίδο είναι και η Πάρμα. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν αυτά τα τελευταία ισχύουν. Αν όντως δηλαδή έρχεται εδώ ο μάνατζερ. Είναι όμως πλέον δεδομένο ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας από…καραμπόλα του Ίντερνετ είδε έναν αληθινό καλοκαιρινό του «στόχο» να βγαίνει στην επιφάνεια. Προφανώς θα υπάρχουν και άλλοι. Αυτοί όμως ακόμη θα παραμένουν μόνο στα… χαρτιά εκείνων που τρέχουν τον σχεδιασμό.

Ο Πουλίδο σύμφωνα τουλάχιστον με τα στοιχεία που μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε, δεν μοιάζει από τους… συνηθισμένους φορ περιοχής. Ούτε ψηλός, ούτε με… εκτόπισμα, ούτε τέλος πάντων από εκείνο το «καλούπι» των κλασικών σέντερ φορ. Σκοράρει όμως ακατάπαυστα. Σε 45 ματς από τον περασμένο Ιούλη για όλες τις διοργανώσεις, τόσο με την Τίγκρες όσο και με την Εθνική έχει φτάσει ήδη στα 27 γκολ! Από τις 22 Γενάρη μάλιστα και έπειτα, έχει πετύχει 16 τέρματα. Και ξαναλέμε πως πάει… βουρ και για το Μουντιάλ, καθώς πλέον είναι βέβαιο ότι θα είναι στις επιλογές του ομοσπονδιακού προπονητή.

Το μεγάλο του «όπλο» είναι η τεχνική. Και επιπλέον ότι μπορεί να αγωνιστεί και στις τρεις θέσεις της επίθεσης. Είναι βέβαιο ότι το καλοκαίρι θα κάνει το μεγάλο βήμα για την Ευρώπη. Αν θα είναι ο πρώτος του… σταθμός (ή και ο τελικός του προορισμός) ο Ολυμπιακός θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες. Το σίγουρο είναι ότι οι Ερυθρόλευκοι με την επιλογή τους αυτή, δίνουν ένα στίγμα για ό,τι έρχεται. Στην μηχανή αναζήτησης οι προδιαγραφές λένε: Απαραίτητα διεθνής, κάτω των 27, με γεμάτη σεζόν. Και με ροπή για το… βήμα παραπάνω στην καριέρα τους. Τέτοιους παίκτες ψάχνουν. Τέτοιο παίκτη βρίσκουν στην περίπτωση του Μεξικανού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα