Μπάγερν - Μαν. Γιουνάιτεντ 3-1

H γκολάρα του Εβρά δεν ήταν αρκετή να «παγώσει» το Μόναχο και η Μπάγερν σε ένα... καυτό 20λεπτο έκανε ανατροπή (3-1) για κούπα!

Η Μπάγερν στα ημιτελικά, αλλά για να φτάσει στο 3-1 ίδρωσε αρκετά, με τη Γιουνάιτεντ να κάνει μεγάλη εμφάνιση, αλλά να... πληρώνει λανθασμένες επιλογές σε άμυνα και επίθεση. Σε 20 λεπτά οι Βαυαροί έπαιξαν όλη την πρόκριση, ο Εβρά πέτυχε γκολάρα, αλλά και ο Ρόμπεν έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο. H Μπάγερν είχε επιλογές μπροστά και η Μάντσεστερ... Ρούνεϊ, ο οποίος σε δυο μεγάλες φάσεις δεν μπόρεσε να δείξει την κλάση του. Οσο για την άμυνα της Γιουνάιτεντ, ο Βίντιτς ήταν εκτός... αγώνα, αφού είχε ευθύνη και στα δυο τέρματα. O Μόγιες στο 50ο του παιχνίδι στον πάγκο της Μάντσεστερ χρησιμοποίησε την 50η διαφορετική ενδεκάδα, η ομάδα του έδειξε πολύ καλό πρόσωπο, αλλά οι αντιδράσεις της την πρόδωσαν! Αυτή άλλωστε ήταν και η πρώτη φορά που οι «κόκκινοι» δέχθηκαν τρία γκολ από Γερμανούς στο Champions League, αν και θυμίζουμε δεν έχει κερδίσει ποτέ στη Βαυαρία.

Μόνο του Ρούνεϊ!
Η Μπάγερν μπήκε δυνατά στο ματς, πήρε τον έλεγχο, την κατοχή και προσπάθησε να φέρει σε δύσκολη θέση την φιλοξενούμενη. Ωστόσο, η ανασταλτική λειτουργία της Μάντσεστερ ήταν για σεμινάριο, η ομάδα του Μόγιες κρατούσε εύκολα και οι διάδρομοι για την εστία του Ντε Χέα κλειστοί. Τη μεγαλύτερη φάση του α' μέρους είχε η Μάντσεστερ, με τον Ρούνεϊ να βγαίνει στην αντεπίθεση να μην... βλέπει τον αφύλακτο Γουέλμπεκ και να κάνει τη χειρότερη επιλογή! Η κατοχή της Μπάγερν άγγιζε το 70%, ο Ρόμπεν το πάλευε από τα δεξιά, χωρίς όμως αποτέλεσμα!

Απίστευτη εξέλιξη!
Στο β' μέρος το σκηνικό ήταν εντελώς διαφορετικό και τεράστιο ρόλο έπαιξε η γκολάρα του Εβρά. Ο Γάλλος στο 57' πάγωσε το Μόναχο με την απίστευτη σουτάρα, αλλά τα χαμόγελα κράτησαν μόλις δυο λεπτά. Ο Ριμπερί στην πρώτη του καλή ενέργεια έβγαλε τον Μάντζουκιτς σε θέση βολής και ο Κροάτης με ιδανική κεφαλιά πέτυχε το 1-1. Η πίεση που ακολούθησε ήταν μεγάλη, η Γιουνάιτεντ έχασε τη συνοχή και την συγκέντρωση της, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε δύσκολη θέση. Βέβαια, στο 62' πάλι ο Ρούνεϊ θα μπορούσε να δώσει στη Γιουνάιτεντ μια απίστευτη πρόκριση, αλλά το τελείωμά του ήταν άσχημο, πολύ άσχημο...

Η Μπάγερν συνέχισε την πίεση και στο 68' ήρθε η ανατροπή. Ο Ρόμπεν έκανε υπέροχη συρτή σέντρα, ο Βίντιτς ήταν... εκτός και ο Μίλερ πέτυχε το 22ο γκολ στη διοργάνωση. Η Γιουνάιτεντ κατέρρευσε, οι Βαυαροί είχαν δυνάμεις και ο Ρόμπεν ήθελε το γκολ που το πέτυχε στο 76'. Εξαιρετική ατομική ενέργεια, ο Βίντιτς δεν μπόρεσε να τον ακολουθήσει και στο σουτ του Ολλανδού έβαλε το πόδι του για το 3-1. Ο Ρόμπεν έφτασε τα 22 γκολ στη διοργάνωση, εκ των οποίων τα 13 είναι σε φάσεις νοκ άουτ.

Μπάγερν : Νόιερ, Ντάντε, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Λαμ, Κροός, Ριμπερί, Ρόμπεν, Γκέτσε (Ραφίνια 65'), Μίλερ (Πιζάρο 84'), Μάντζουκιτς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Βίντιτς, Εβρά, Φλέτσερ (Ερνάντες 75'), Κάρικ, Βαλέντσια, Ρούνεϊ, Καγκάβα, Γουέλμπεκ (Γιανουζάι 81')