Πελέ, «Κάνιο», «Μητρογκόλ»

Ηρακλής Αντύπας
Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει για την εμφάνιση του Πελέ στην Τρίπολη, ενώ στέκεται στους Μήτρογλου και Ιμπαγάσα.

Το ματς του Ολυμπιακού στην Τρίπολη ήταν από αυτά που έπρεπε να γίνουν. Μετά το σκορ του πρώτου αγώνα, ο επαναληπτικός είχε τυπική διαδικασία, καθώς οι Αρκάδες ήταν αδύνατον να επιστρέψουν από το 0-4.

Ωστόσο, ακόμα και σε αυτούς τους αγώνες, υπάρχουν πάντα πράγματα που μπορούν να σχολιαστούν. Όπως για παράδειγμα, η πρώτη συμμετοχή του Πελέ στο αρχικό σχήμα.

Ο 26χρονος μέσος μπορεί να μην έκανε την διαφορά, αλλά από την άλλη – και αυτό που πρέπει να κρατήσουμε – μοίραζε σωστά την μπάλα και αξιοποιούσε τόσο τα μπακ (υπάρχει χαρακτηριστική διαγώνια μπαλιά στον Σαλίνο) όσα και τους τέσσερις παίκτες που βρισκόντουσαν μπροστά από αυτόν στην διάταξη του Ολυμπιακού στην Τρίπολη (Ντομίνγκεζ, Μασάντο, Φουστέρ και Μήτρογλου).

Ο Πελέ είναι μέσος που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα, αρκεί φυσικά να συνεχίσει να δουλεύει και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα του δώσει ο Μίτσελ.

Θα σταθούμε φυσικά και στον Μήτρογλου. Ο διεθνής επιθετικός είναι βαρύς. Δεν έχει ακόμα την φρεσκάδα που απαιτείται για να κάνει την διαφορά. Κάτι που είναι λογικό, εάν αναλογιστούμε το διάστημα στο οποίο έμεινε εκτός και το βαρύ σκαρί του. Ο Μήτρογλου χρειάζεται χρόνο και παιχνίδια, προκειμένου να γίνει ξανά ο παίκτης που βομβάρδιζε με γκολ τις αντίπαλες εστίες. Και για να τα λέμε όλα, εκεί που χρειάζεται πια ο Ολυμπιακός τον «Μητρογκόλ» είναι στα ματς με τη Μάντσεστερ…

Θα σταθούμε και στον Ιμπαγάσα. Έναν παίκτη που μπορεί να ομορφύνει τα παιχνίδια ακόμα και τώρα που τα χρόνια πέρασαν. Συγκαταλέγεται στους γητευτές της μπάλας και η ενέργειά του στη φάση του γκολ, δεν μπορεί να ξεχαστεί.

Από εκεί και πέρα, το μενού περιλαμβάνει τώρα το εκτός έδρας παιχνίδι με την Ξάνθη, ένα από τα τελευταία δύσκολα ματς του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα. Και ο Θρύλος φυσικά και μπορεί να περάσει νικηφόρα και από την Ακριτική πόλη…