Ο Τελευταίος Πρίγκηπας του ΠΑΟΚ

Ο Τελευταίος Πρίγκηπας του ΠΑΟΚ

Μάνος Αντώναρος Μάνος Αντώναρος
Ο Τελευταίος Πρίγκηπας του ΠΑΟΚ

bet365

Ο Μάνος Αντώναρος γράφει στο blog του γιατί αυτή τη λατρεία ο Γκαρσία μόνο από τον ΠΑΟΚ μπορούσε να την εισπράξει.

Διαβάζω για τον Γκαρσία.

Όχι τώρα, αλλά από καιρό… από τότε που άρχισε το πρόβλημα «θα μείνει» «θα παίξει» κ.λ.π.

Διαβάζω και τα σημερινά…πώς έφυγε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ… παντοτινός φίλος ο Γκαρσία… θα μπορούσε άνετα να παίζει ακόμα.. και όποια άλλη παράμετρο.

Εσυ που διαβάζεις από μακρυά το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι: Ρε παιδιά εντάξει με τον Γκαρσία… να μην το ξεχάσουμε ποτέ… αλλά νισάφι!»

Κάποτε όλα τελιώνουν…

Και όπως καταλαβαίνετε είναι εύκολο να το αναλύσεις και και να το κριτικάρεις.

Αυτό ακριβώς αυτό πήγα να πάθω … και τότε ακριβώς σκέφτηκα το φιλαράκι μου τον Τζόν, που το παραθυρο του δωματίου του βλέπει στα 50 μέτρα τον προβολέα της Τούμπας.

Όταν είσαι ΠΑΟΚ έχεις ανάγκη το παραμύθι. Όχι το ψέμα… απ’ αυτό είσαι χορτάτος… τη λάμψη του παραμυθιού, έχεις ανάγκη.

Ο Πάμπλο Γκαρσία υπήρξε μεγάλος παίκτης… πριν έρθει στον ΠΑΟΚ… και συνέχισε να είναι μεγάλος παίκτης παίζοντας στον ΠΑΟΚ… και τον πήρε πολλές φορές στην πλάτη του… και αλάνι είναι… και τσαμπουκάς… και Ινδιάνος… και έπαιζε όπως ακριβώς αρέσει στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και πάνω από όλα ήξερε να μιλά στην καρδιά τους.

Ποια καρδιά τους;

Δεν μπορώ να πω περισσότερα.

Ή ΠΑΟΚ είσαι ή δεν είσαι ΠΑΟΚ!

Αν είσαι αντίπαλος του προφανώς και δεν καταλαβαίνεις τι λέω.

Ο Γκαρσία είναι το παραμύθι τους.

Κι όλα τα παραμύθια έχουν τους ήρωες τους.

Η συναισθηματική προσέγγιση λοιπόν των οπαδών του ΠΑΟΚ στο θέμα Γκαρσία είναι απολύτως επιβεβλημένη στην θρησκεία που λέγεται ΠΑΟΚ.

Δεν ξέρω πολλούς Παναθηναϊκούς να’χουν κτυπήσει τατού π.χ. τον Βαζέχα, ενώ ξέρει αρκετούς Παοκτσήδες που 'χουν κτυπήσει τον Πάμπλο.

Το παραμύθι δεν μπορεί να 'ναι παντού το ίδιο.

Για τον οπαδό του ΠΑΟΚ, Ο Βιερίνια ήταν Θεός.

Για τον οπαδό του Ολυμπιακού, ο Μιραλάς ήταν ένας πολύ καλός παίκτης. Το ευχαριστούμε το παλικάρι που βοήθησε τον Ολυμπιακό και του ευχαόμαστε καλή σταδιοδρομία.

Η γιαγια στην Ανω Τούμπα ξέρει ποιος είναι ο Κλάους Μπορεί να μην ξέρει πόσες τελικές προσπάθειες έχει, αλλά ξέρει ότι είναι παίκτης του ΠΑΟΚ.

Η γιαγιά στους Αμπελόκηπους δεν έχει ιδέα τι είναι το Καπίνο.

Ή την καταλαβαίνει κάποιος την διαφορά ή δεν την καταλαβαίνει.

Τα πρωταθλήματα, οι τίτλοι, οι επιτυχίες, οι πορείες στην Ευρώπη κάνουν τους οπαδούς πιο σνομπ…λιγότερο συναισθηματικούς… Οι φίλοι του ΠΑΟΚ εδώ και 10ετίες προφανώς και δεν πάσχουν από κάτι παρόμοιο. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε;

Οι συναισθηματικοί άνθρωποι, όπως θα ξέρετε, πενθούν με δραματικό τρόπο… και πολλοί απ’ αυτούς ΠΑΟΚτσήδες , που εννοώ εγώ, πενθούν για τον Πρίγκηπα του τελευταίου τους Παραμυθιού.

Μέχρι να λατρέψουν τον επόμενο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μάνος Αντώναρος
Μάνος Αντώναρος

Ο Μάνος Αντώναρος γεννήθηκε στην Αθήνα και το πρώτο που θυμάται από τη δημοσιογραφία, ήταν όταν τον έπαιρνε από το χέρι ο πατέρας του (ο γελοιογράφος Αρχέλαος) και τον πήγαινε στα παλιά γραφεία της «Αθλητικής Ηχούς» για να παραδώσει τα σκίτσα του. Εκεί ο πιτσιρικάς Μάνος έβλεπε με ορθάνοικτα μάτια μερικά από τα ιερά τέρατα της (αθλητικής) δημοσιογραφίας να εργάζονται πυρετωδώς ακριβώς μπροστά στις λινοτυπικές μηχανές. Φυσικά του΄κανε εντύπωση και φυσικά ήθελε να γίνει ένας απ' αυτούς. Ετσι γύρω στα 20 του πήγε και είδε (μόνος του) τον μακαρίτη Κλεομένη Γεωργαλά και του είπε ότι ήθελε να δουλέψει στην «Ηχώ». Και εκείνος προφανώς θέλοντας να του κάνει πλάκα τον ρώτησε:

-Και τι θες να κάνεις;

-Να γράφω κάθε μέρα τη γνώμη μου!

Και -ω του θαύματος- ο Γεωργαλάς του απάντησε:

-ΟΚ! Αρχίζεις από σήμερα το απόγευμα.

Ετσι και έγινε. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ο Μάνος Αντώναρος έγραφε καθημερινά τη γνώμη του στην πίσω σελίδα της κραταιάς εφημερίδας.

Αργότερα δούλεψε σε πολιτικές εφημερίδες επί πολλά χρόνια, σε ραδιόφωνα και κανάλια. Κάθε φορά που εργαζόταν σε εφημερίδες έψαχνε την ευκαιρία να γράφει πού και πού στις αθλητικές σελίδες. Oι συνάδελφοι του αθλητικοί ρεπόρτερ πάντα του άνοιγαν την καλά φυλασσόμενη πόρτα τους.

Είναι ένας από τους πρώτους blogger στην Ελλάδα και υποστηρίζει φανατικά ότι το internet δεν είναι media, αλλά community.

Εδώ και δυο χρόνια εγκατέλειψε (από άποψη) τη μάχιμη δημοσιογραφία και αφιερώθηκε μαζί με τη γυναίκα του στο blog της www.eimaimama.gr

Τον τελευταίο διάστημα ανεβάζει post του στο gazzetta.

Hταν καιρός -όπως λέει ο ίδιος- να ξανανιώσει την χαρά της ελεύθερης και δημιουργικής δημοσιογραφίας.