Με πέναλτι τους «έστειλε» στο ΓΙΟΥΡΟ!

Με πέναλτι τους «έστειλε» στο ΓΙΟΥΡΟ!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει στο blog του στο gazzetta μία αναφορά στον διαιτητή που όρισε η ΟΥΕΦΑ στο Παρί-Ολυμπιακός.

Για πρώτη φορά λοιπόν θα σφυρίξει τον Ολυμπιακό ο Τόμπσον στα κύπελλα Ευρώπης.

Ένας Σκοτσέζος διαιτητής που τα τελευταία δύο χρόνια έχει βρεθει ουκ ολίγες φορές στο επίκεντρο λόγω των, ας τις πω έτσι, αμφισβητούμενων αποφάσεών του σε μεγάλα παιχνίδια. Π.χ. στο Ντόρτμουντ-Μάλαγα για την κατακύρωση γκολ οφσάϊντ στο τελευταίο λεπτό, που κόστισε τον αποκλεισμό των Ισπανών από τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ πέρσι. Στο Μίλαν-Μπάρτσα για την κατακύρωση γκολ μετά από χέρι στο Μίλαν-Μπαρτσελόνα 2-0, επίσης πέρσι. Αλλά και στο Γαλλία-Βοσνία 1-1 πρόπερσι.

Γιατί ο Τόμπσον είναι ένας ρέφερι που γενικά φέρνει…γούρι, ας το πω κι αυτό έτσι, στις γαλλικές ομάδες. Τόσο σε επίπεδο εθνικών, όσο και σε επίπεδο συλλόγων. Αποκορύφωμα ήταν ακριβώς το ματς Γαλλίας-Βοσνίας, τελευταίο της προκριματικής φάσης του ΓΙΟΥΡΟ 2012, όταν σσφύριξε πέναλτι υπέρ των Γάλλων στο φινάλε του ματς και με την ισοπαλία αυτή η Γαλλία πέρασε στα τελικά, ενώ οι Βόσνιοι πήγαν σε μπαράζ…

Γενικά ο Σκοτσέζος πρέπει να έχει βαρεθεί να παίζει γαλλικές ομάδες! Αυτή είναι η 4η φορά που σφυρίζει Παρί (όλες τις προηγούμενες νίκησε και προκρίθηκε)!!! Πέντε έχει την εθνική Γαλλίας (με ήττα μόνο σε…φιλικό)! Άλλες δύο Μαρσέϊγ κι από μία Λιόν, Σεντ Ετιέν και Μπορντό! Υπάρχει καμία που να μην έχει παίξει;

Ο άνθρωπος έχει οριστεί από την ΟΥΕΦΑ 14 φορές σε γαλλικές ομάδες! Με αποτελέσματα που σχεδόν πάντα τις βόλεψαν. Πέντε φορές μέσα στην τελευταία διετία!

Τι να πω; Εμένα μου φαίνεται ένας αψυχολόγητος, για να το πω εντελώς κομψά, ορισμός από πλευράς ΟΥΕΦΑ. Μακάρι να αποδειχθεί και μία φορά…γουρλής για ελληνική ομάδα. Και να δούμε τον Ολυμπιακό με μία διαιτησία στην Ευρώπη ανάλογη με αυτές που έχει εδώ και χρόνια η εθνική μας ομάδα…

Βεβαίως, σε τέτοια τόσο μεγάλα και πάρα πολύ δύσκολα παιχνίδια, το πρώτο που χρειάζεται είναι να παίξεις εσύ πολύ καλά. Ειδάλλως, δεν έχεις καμία τύχη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.