Ο ασταμάτητος Ρόμπεν και το ρεκόρ! (vids)

Θάνος Σαρρής
Σε δαιμονιώδη φόρμα βρίσκεται ο Άριεν Ρόμπεν, ο οποίος έγινε ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία της Μπάγερν που σκοράρει σε πέντε συνεχόμενα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ! Το gazzetta.gr παρουσιάζει.

Οι Βαυαροί κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης στον γερμανικό εμφύλιο της προηγούμενης χρονιάς, ωστόσο το σερί του Ολλανδού είχε ξεκινήσει νωρίτερα και... συνεχίζει και φέτος! Ο προπονητής άλλαξε, ο Γκέτσε ενσωματώθηκε, ωστόσο ο Ρόμπεν συνεχίζει το σερί του και... ήδη έγραψε ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας που σκοράρει σε πέντε συνεχόμενα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ξεκίνημα με Μπαρτσελόνα
Το περσινό διασταύρωμα της Μπάγερν Μονάχου με τη Μπαρτσελόνα έμεινε στην ιστορία. Στο πρώτο ματς οι Βαυαροί επικράτησαν με 4-0 και ο Ολλανδός σημείωσε το τρίτο γκολ της ομάδας, ξεκινώντας το σερί. Στη ρεβάνς της Καταλονίας, ο Ρόμπεν έκανε την αρχή στο 48', στρώνοντας το δρόμο για την τελική επικράτησε με 3-0, η οποία διαμορφώθηκε με το αυτογκόλ του Πικέ και το τέρμα του Μίλερ.

Παρών και στον τελικό!
Του είχε μείνει η στάμπα του looser. Στον τελικό του 2010 η Μπάγερν ηττήθηκε από την Ίντερ του Μουρίνιο και εκείνος... μόνο τη διαφορά δεν έκανε. Στον τελικό του Μουντιάλ στη Νότιο Αφρική δεν κατάφερε δύο φορές να κερδίσει μόνος του τον Κασίγιας και έχασε την ευκαιρία να χαρίσει στην ομάδα του το τρόπαιο. Στο ντέρμπι με την Ντόρτμουντ, που ουσιαστικά έκρινε την έκβαση του προπέρσινου πρωταθλήματος, έχασε πέναλτι και η ομάδα του έχασε. Πέναλτι και ευκαιρίες έχασε και στον τελικό με την Τσέλσι, με συνέπεια η ομάδα του να χάσει το βαρύτιμο τρόπαιο στην παράταση. Ωστόσο, στον τελικό του 2013 πήρε το αίμα του πίσω. Μοίρασε ασίστ και σκόραρε, συνεχίζοντας παράλληλα το σερί του!

Τα φετινά
Φέτος, ο ανταγωνισμός με την άφιξη του Γκέτσε θεωρητικά θα ήταν μεγαλύτερος. Ο ίδιος, όμως, το είχε δηλώσει από την πρώτη στιγμή: «Η άφιξη του Γκέτσε; Πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου και να μην φοβάσαι τον ανταγωνισμό». Και έτσι δείχνει. Ο Ρόμπεν συνεχίζει να σκοράρει στο Τσάμπιονς Λιγκ και έχει την ευκαιρία να επεκτείνει το σερί του! Απέναντι στην ΤΣΣΚΑ «έγραψε» το τρίτο τέρμα των Βαυαρών, ενώ έκανε το ίδιο και απέναντι στη Σίτι! Δείτε τα video από τα γκολ που έγραψαν το σερί του Ολλανδού!