Πρόβλημα... εδάφους-αέρος! (vids)

Gazzetta team
Πρόβλημα... εδάφους-αέρος! (vids)

bet365

Ο Παναθηναϊκός... πονάει στον αέρα, έχασε 2-0 από τους Άγγλους ενώ δημιουργικά έχει «θέμα», καθώς δεν έφτιαξε ευκαιρίες. Ξεχώρισε και πάλι ο Μαρινάκης.

ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΗ

Σε... συνταγή Λάτσιο πήγε ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος αναγκαστικά αντικατέστησε τον τραυματία Ζέκα με τον Τάσο Λαγό. Το σύστημα δεν αλλάζει και παρέμεινε στο 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Καπίνο, αριστερό μπακ ο Νάνο, δεξί ο Μαρινάκης και ο Σίντελφελντ με τον Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας. Ο Μέντες σε ρόλο «κόφτη», έχοντας μπροστά του Λαγό και Αμπέιντ. Δεξί «φτερό» ο Μπαϊράμι, αριστερό ο Καρέλης και στη κορυφή ο Ντίνας. Οι δύο τελευταίοι άλλαζαν θέσεις συχνά κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.

Στην επανάληψη ο Μπεργκ έπαιξε στην κορυφή αντί του Καρέλη, ο Χουχούμης πήρε την θέση του Αμπέιντ ενώ ο Δώνης εκείνη του Σίντελφελντ, με τον Μέντες να πηγαίνει στα στόπερ στο πλευρό του Τριανταφυλλόπουλου που αντικατέστησε τον Κουτρουμπή.

ΘΕΤΙΚΟΣ, «ΠΛΗΡΩΣΕ» ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ

Απέναντι σε μία αγγλική ομάδα που αν πιάσει ρυθμό μπορεί να τρέχεις και να μην... φτάνεις, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι από το δεκάλεπτο και μετά, να κυκλοφορεί κατά διαστήματα καλά την μπάλα αλλά να μην μπορεί να έχει το κάτι παραπάνω στη τελική ενέργεια που θα δημιουργούσε καταστάσεις για γκολ. Σε γενικές γραμμές το «τριφύλλι» στάθηκε στο ύψος του αλλά η ανάπαυλα τον βρήκε πίσω στο σκορ με 1-0.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου πλήρωσε την λανθασμένη έξοδο του Καπίνο που έδωσε την ευκαιρία στον Τζόνσον να ανοίξει το σκορ μόλις στο 4'. Ο Παναθηναϊκός, πάντως, θα μπορούσε να ισοφαρίσει από «στημένη» φάση αλλά η κεφαλιά του Σίντελεφελντ απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή ενώ στη συνέχεια ο Ντίνας έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Αν κάτι θα πρέπει να κρατήσει από αυτό το πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός είναι η αμυντική του λειτουργία στις ''νεκρές'' μπάλες, καθώς δεν ήταν η πρώτη φορά. Σύμφωνοι, είναι λανθασμένη η έξοδος του πορτιέρο αλλά ο σκόρερ των Άγγλων «σηκώνεται» εντελώς μόνος του από το ύψος της μικρής περιοχής.

ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ...

Στην επανάληψη η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός δεν πιέστηκε από την Νόριτς αλλά δεν είχε και τρόπο να απειλήσει. Σε μία φάση από το πουθενά ο Τζόνσον στο 59' και πάλι με κεφαλιά έγραψε το 2-0, δείχνοντας ότι το «τριφύλλι» πρέπει να βρει λύση στο πρόβλημα που ακούει... εναέρια κυκλοφορία. Αυτό το σκορ και παρά τις αλλαγές του Αναστασίου έμεινε μέχρι και το φινάλε ενώ οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να πετύχουν ένα γκολ στις δύο καλές στιγμές του Μάρκους Μπεργκ. Βέβαια, πέραν αυτών των δύο φάσεων ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να «φτιάξει» εύκολες φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία και έδειξε πως θέλει δουλειά.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ «ΑΝΕΒΕΙ» Ο ΜΕΝΤΕΣ

Από κει και πέρα, και επειδή μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή αρκετά σημαντικό στο παιχνίδι που θέλει να κάνει ο Αναστασίου, ο Μέντες δεν είναι ακόμη στην κατάσταση που πρέπει και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Κάνει το εύκολο λάθος, δεν καλύπτει σωστά χώρους αλλά η ποιότητα του φάνηκε στην εξαιρετική κάθετη που βγάζει στον Μπεργκ. Ο Ολλανδός αμυντικός μέσος έχει τα στοιχεία να κάνει την διαφορά αλλά παραμένει «βαρύς» και την ερχόμενη Κυριακή ξεκινά το πρωτάθλημα. Θέλει και άλλο χρόνο...

ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΕ ΜΠΕΡΓΚ

Στα θετικά τώρα. Η είσοδος του Μάρκους Μπεργκ μπορεί να μην έφερε κάποιο γκολ αλλά ο Σουηδός με τις κινήσεις του έγινε απειλητικός και αν ήταν πιο έτοιμος θα το είχε... κολλήσει. Είχε μια κεφαλιά και μια πολύ ωραία κίνηση στον χώρο, την οποία δεν τελείωσε όπως θα έπρεπε.

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΓΙΑ... ΦΙΛΗΜΑ

Αν θα έπρεπε θα δώσουμε τον τίτλο του παίκτη που ξεχώρισε, αυτός δεν ήταν άλλος από τον Νίκο Μαρινάκη. Ο δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού ήταν ο πιο σταθερός από όλους. Είχε σημαντικά κοψίματα ενώ είχε και κάποιες καλές ενέργειες επιθετικά. Ξεχώρισε για δεύτερο συνεχόμενο φιλικό παιχνίδι.

Νόριτς: Ράντι, Μάρτιν (46' Φαν Βολφσβίνκελ), Τέρνερ, Μπένετ, Γκαρίντο, Σνόντγκρας (46' Φερ), Τετέι, Τζόνσον (79' Ρέντμοντ), Όλσον (46' Γουιτάκερ), Χουλαχάν, Χούπερ (55' Μπένετ)

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Μαρινάκης (85' Σπυρόπουλος), Κουτρουμπής (63' Τριανταφυλλόπουλος), Σίλντενφελντ (77' Δώνης), Νάνο, Λαγός, Μέντες, Αμπεΐντ (73' Χουχούμης), Καρέλης (46' Μπεργκ), Μπαϊράμι (90' Μουζακίτης), Ντίνας

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα