Τι κάνεις ρε Μίτσελ;

Τι κάνεις ρε Μίτσελ;

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Τι κάνεις ρε Μίτσελ;

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τα “εγκλήματα” του Ισπανού, ο οποίος διαδέχτηκε τον “εγκληματία” Ζαρντίμ, αλλά τουλάχιστον θα παραχωρήσει τη θέση του σε μεγάλο ξένο προπονητή. Και μετά ήρθαν οι μέλισσες...

Θυμίζω (επειδή τα γραπτά μένουν) ότι όταν ο Ζαρντίμ απολύθηκε από τον Ολυμπιακό είχα γράψει ότι ήταν στα μάτια μου μία ανεξήγητη και τελείως λάθος απόφαση, αναφερόμενος στο χρονικό σημείο που έγινε αυτή η επιλογή. Θυμίζω ότι είχα γράψει σε αυτήν εδώ τη γωνιά πριν προσληφθεί ο Μίτσελ ότι θα ήταν λάθος η απόφαση αυτή και ότι ο Ισπανός κακώς αντιμετωπίζονταν ως ένας τόσο μεγάλος προπονητής από τον Ολυμπιακό που πρέπει να έχει την ανάλογη μεταχείριση με αυτήν που είχε ο Βαλβέρδε και σε επικοινωνιακό και σε οικονομικό επίπεδο.

Ο Ερνέστο την δεύτερη φορά που ήρθε στην Ελλάδα είχε στο βιογραφικό του, ένα πολύ επιτυχημένο πέρασμα από την Μπιλμπάο, μία σούπερ καριέρα με την Εσπανιόλ την οποία έφτασε μέχρι τον τελικό του ΟΥΕΦΑ και κυρίως μία εξαιρετική πρώτη παρουσία στην Ελλάδα και ένα δεδομένο δέσιμο με τον Ολυμπιακό. Ο Μίτσελ τι αντίστοιχο είχε να επιδείξει;

Ολα αυτά τα θυμίζω για να δείξω ότι δεν είμαι φαν του προπονητή Μίτσελ και πολύ περισσότερο δεν είμαι της άποψης ότι είναι κάποιος κόουτς που έχει κάνει θαύματα και σίγουρα θα τα επαναλάβει και στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Είναι όμως ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ, όπως ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ήταν και ο Ζαρντίμ και δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται σαν μαθητευόμενος μάγος.

Ακούστε τις... κατηγορίες σε βάρος του Μίτσελ: “Κάνει πειράματα στα φιλικά...”, η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν το είχαμε ακούσει ως τώρα, ακόμη και εδώ στην Ελλάδα που έχουμε ακούσει τα πάντα, ως κατηγορία. Το ακούσαμε φέτος, ότι στα φιλικά είναι έγκλημα να πειραματίζεσαι.

“Εβαλε στο Ανφιλντ δίδυμο στόπερ τους Μετζανί και Σιόβα και όχι τους Μανωλά και Αβράαμ και γενικώς δεν έχει ταιριάξει ένα δίδυμο στόπερ που να παίζει σταθερά”. Δηλαδή τον Μετζανί που τον είχε μία εβδομάδα στην ομάδα να μην τον βάλει βασικό σε ένα δύσκολο ματς για να δει τι μπορεί να περιμένει, να βάλει τον Μανωλά και τον Αβράαμ που έχουν παίξει μαζί και τους ξέρει σαν την κάλπικη δεκάρα.

“Αφησε εκτός 18άδας τον Φετφατζίδη και τον Ολαϊτάν σε φιλικό ματς”. Νομίζω χωρίς δεύτερη κουβέντα ότι αυτός κανονικά ήταν λόγος για να ανακοινωθεί η απόλυση του στο ημίχρονο του φιλικού με την Λίβερπουλ, όχι να συζητάμε το ενδεχόμενο ακόμη...

Αλλά εγώ λέω ότι τα ξεπερνάω όλα αυτά και πάω στο παρασύνθημα. Ας πούμε ότι ο Μίτσελ πρέπει να φύγει εδώ και τώρα. Τότε γιατί “φαγώθηκε” ο Τζεμπούρ, γιατί πουλήθηκε ο Αμπντούν, γιατί αποκτήθηκε στόπερ ενώ στην ομάδα υπήρχαν ο Αβράαμ, ο Μανωλάς, ο Σιόβας και ο Κοντρέρας. Γιατί ανανεώθηκε το συμβόλαιο του Κάρολ πριν ένα μήνα και πριν μία εβδομάδα του είπαν βρες ομάδα και πήραν τερματοφύλακα στον Μίτσελ; Τρέλα κανονική. Πρώτα ξηλώθηκε η μισή περσινή ομάδα, γιατί δεν άρεσε στον Μίτσελ, μετά έγιναν μεταγραφές με βάση τα “θέλω” του προπονητή και μετά πριν αρχίσει το πρωτάθλημα θα φύγει ο προπονητής για να έρθει ποιος;

Ενας άλλος μεγάλος ξένος τεχνικός; Που θα τον διαλέξει ποιός; Αυτός που διάλεξε τον Ζαρντίμ ή μήπως αυτός που έφαγε τον Ζαρντίμ. Μπα, θα τον διαλέξει αυτός που έφερε τον Μίτσελ; Η μήπως καλύτερα να τον διαλέξει αυτός που θα... φάει τον Μίτσελ.

Και άντε και πάλι για χάρη της κουβέντας και βρέθηκε ο μεγάλος ξένος προπονητής. Πήρε και την αποζημίωσή του ο Μίτσελ (μερικά εκατ. ευρώ) και ήρθε ο νέος ξένος μεγάλος τεχνικός στις 20 Αυγούστου και ανέλαβε την ομάδα.

Τι θα παίξει αυτός ο νέος τεχνικός; Ελα ντε; Τι θα πει για τους παίκτες που θα βρει στην ομάδα; Θα του κάνουν όλοι; Αποκλείεται. Αλλά τα ξεπερνάω και αυτά. Ας πούμε ότι τα βρίσκει όλα τέλεια, και ζητάει απλώς δύο τρεις προσθήκες (με τις οποίες ο Ολυμπιακός θα φτάσει παρεμπιπτόντως τις 15 μεταγραφές) και ξεκινά την δουλειά... Κουτσάρει την ομάδα και σε ένα επίσημο ματς πρωταθλήματος και μετά περίπου 15 ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού (οι διεθνείς) φεύγουν γιατί έχουν υποχρεώσεις με τις Εθνικές ομάδες. Γυρίζουν παίζουν ένα ακόμη ματς πρωταθλήματος και μετά από τρεις μέρες Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο νέος μεγάλος ξένος προπονητής που δεν θα έχει μάθει καλά καλά τα ονόματα των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού θα εμφανίσει στο χόρτο μία υπερομάδα δεμένη, και δομημένη σωστά; Ποιός άνθρωπος με ελάχιστη, όχι ποδοσφαιρική, αλλά κοινή λογική το πιστεύει αυτό; Κανείς. Οπότε; Οπότε πάει και η φετινή χρονιά. Απλώς θα γίνει στόχος το “να πάρουμε το πρωτάθλημα και του χρόνου με αυτόν τον νέο προπονηταρά που πήραμε θα σαρώσουμε και την Ευρώπη”.

Και μετά ήρθαν οι μέλισσες...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.