Έχει δρόμο για να γίνει ομάδα...

Νίκος Αθανασίου
Έχει δρόμο για να γίνει ομάδα...

bet365

Ο Αναστασίου δεν έχει πολλά να κρατήσει από το φιλικό, έχει όμως να δουλέψει πάρα πολύ! Ντεμπούτο Μέντες, κορυφαίος ο Καρνέζης, καλά στοιχεία ο Μουζακίτης.ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΟΣΤΕΡΜΠΕΚ: ΝΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.

Έχοντας σε δέκα μέρες παιχνίδι για τα προκριματικά του Europa League και σε μεγάλο βαθμό διαμορφωμένο το ρόστερ της φετινής αγωνιστικής περιόδου, η Ανόρθωση νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό που με εξαίρεση το πρώτο εικοσάλεπτο δεν κατάφερε να βγάλει μέσα στο γήπεδο την δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις. Φυσικά, είναι ακόμη νωρίς και το «τριφύλλι» έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά του για να γίνει ομάδα.

Οι Κύπριοι με πέναλτι του Άντιτς στο 49' και σουτ του Θεοδώρου στο 75' πήραν το ματς, ωστόσο, το τελευταίο που μετράει αυτή την εποχή είναι το αποτέλεσμα. Μην ξεχνάμε, πως αυτός ο Παναθηναϊκός όσον αφορά τα πρόσωπα θα έχει τεράστιες διαφορές με την ομάδα που θα παρουσιαστεί στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Παρόλα αυτό, το ξεκίνημα του »τριφυλλιού» στο ματς ήταν καλό, υπήρχαν οι καλές στιγμές με Γιαννιτσάνη και Ρισβάνη αλλά οι Κύπριοι στη συνέχεια πήραν τη μάχη της μεσαίας γραμμής και δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να κυκλοφορήσει την μπάλα. Από κει και πέραμ, βγήκε η κούραση και η ανωτερότητα των Κυπρίων σε όλα τα επίπεδα.

ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ

Το 4-3-3 αποτελεί το προπονητικό... ευαγγέλιο του Γιάννη Αναστασίου και δεν αλλάζει. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκός, ζητούσε παράλληλα πίεση ψηλά και γρήγορες εναλλαγές της μπάλας, κυρίως από τα άκρα. Όσα, δηλαδή, δουλεύει καθημερινά στις προπονήσεις του Όστερμπεκ και περιμένει να τα δει αποτυπωμένα στον αγωνιστικό χώρο.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Καρνέζης, αριστερό μπακ ο Χουχούμης, δεξί ο Αναστασόπουλος και ο Ρισβάνης με τον Ααράμπ στα στόπερ. Εκτός αποστολής έμεινε ο Κουτρουμπής που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχές σε επίσημο φιλικό μέχρι να μείνει και τυπικά ελεύθερος από την ΑΕΚ. Ο Λαγός ήταν ο «κόφτης» στη μεσαία γραμμή, έχοντας μπροστά του, τους Ζέκα και Σταματάχη. Μπαϊράμι στο αριστερό «φτερό», Μουζακίτης στο δεξί και στη κορυφή της επίθεσης ο Γιαννιτσάνης.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Λαγός πέρασε στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Δώνης «κόφτης» και ο Αναστασόπουλος εσωτερικός μέσος. Ο Κουσίδης πήρε την θέση του Μπαϊράμι στα αριστερά, ο Σπυρόπουλος μπήκε ως δεξί μπακ και ο Ντίνας αντί του Μουζακίτη. Στο 64' ο Μέντες αντικατέστησε τον Ρισβάνη.

Ο ΠΑΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ

Δεν ήταν η πρώτη φορά, προφανώς ούτε και η τελευταία. Παρά την ανωτερότητα της Ανόρθωσης στο πρώτο ημίχρονο, ο Ορέστης Καρνέζης κατέβασε... ρόλο και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Σε δύο περιπτώσεις οι λάθος τοποθετήσεις της άμυνας του «τριφυλλιού» τον εξέθεσαν, ωστόσο, ο ίδιος έβγαλε με εξαιρετικές επεμβάσεις τα τετ-α-τετ με Αλέξα και Οκκά ενώ στο 44' καταγράφει ακόμη μία σωτήρια απόκρουση. Ο διεθνής πορτιέρο βρίσκεται σε... τρελή κατάσταση στις προπονήσεις και επιβεβαιώνει ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι πως αυτή την στιγμή, με διαφορά από τον δεύτερο, είναι ο καλύτερος και πιο ολοκληρωμένος Έλληνας πορτιέρο.

ΜΕΝΤΕΣ ΩΣ ΣΤΟΠΕΡ

Φυσικά, όλα τα βλέμματα από το 64' και έπειτα έπεσαν πάνω στον Μέντες ντα Σίλβα. Ο Ολλανδός αμυντικός μέσος έκανε ντεμπούτο με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Γιάννης Αναστασίου τον χρησιμοποίησε στο κέντρο της άμυνας αντί του Ρισβάνη. Ο 31χρονος διεθνής μέσος, έχει αγωνιστεί αρκετά παιχνίδια ως στόπερ, προσπάθησε να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα από πίσω και τις περισσότερες φορές το έκανε σωστά.

ΞΕΧΩΡΙΣΕ Ο ''ΜΟΥΖΑ''

Από κει και πέρα, και όσον αφορά τους πιτσιρικάδες, κόντρα στους Κύπριους αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Αλέξανδρος Μουζακίτης. Ο νεαρός εξτρέμ ειδικά στο πρώτο μισάωρο ήταν δραστήριος από δεξιά, είχε μία πολύ καλή κάθετη πάσα στον Γιαννιτσάνη και μια εξαιρετική συνεργασία με τον Αναστασόπουλο στην αρχή του ματς. Εκρηκτικός, με καλά χτυπήματα στη μπάλα, έδειξε πολύ καλά στοιχεία.

ΟΥΤΕ ΚΡΥΟ ΟΥΤΕ ΖΕΣΤΗ Ο ΑΑΡΑΜΠ

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δοκιμάστηκε ο Ναίμ Ααράμπ. Ο Βέλγος στόπερ με θητεία στη Λάρισα, δεν έκανε ούτε το... τραγικό λάθος ούτε είχε και κάποια ξεχωριστή παρουσία στο κέντρο της άμυνας. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη, δηλαδή. Δεν δείχνει κάτι παραπάνω από όσα είχε παρουσιάσει τόσα χρόνια στα ελληνικά γήπεδα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης (64’ Αναγνωστόπουλος), Ρισβάνης (64’ Μέντες), Ααράμπ, Αναστασόπουλος, Χουχούμης (46’ Σπυρόπουλος), Λαγός, Ζέκα (46’ Δώνης), Σταματάκης, Μουζακίτης (46’ Ντίνας), Μπαϊράμι (46’ Κουσίδης), Γιαννιτσάνης.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Βαλβέρντ, Άντιτς, Παβίσεβιτς, Αλέξα, Οχαγιόν (84’ Αβραάμ), Μαραγκός (73’ Θεοδώρου), Γκριγκαλασβίλι (46’ Κολαούτι), Λαϊφης (88’ Λοϊζίδης), Φοφανά, Γκαλαμάζ (86’ Οικονόμου), Οκκάς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα