ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Αυτό είναι το Απήλιον! (pics)

ΤΟ GAZZETTA.GR ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ

Αυτό είναι το Απήλιον! (pics)

Αυτό είναι το Απήλιον! (pics)

Το Απήλιον θα είναι πλέον το νέο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού και το gazzetta.gr είχε βρεθεί στο Κορωπί και σας παρουσιάζει από μέσα το νέο «πράσινο» σπίτι!

Ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε κίνηση ματ και το βράδυ της Τρίτης ήρθε σε συμφωνία με τον πρώην ιδιοκτήτη του Πανιωνίου Κωνσταντίνο Τσακίρη για την αγορά του προπονητικού κέντρου «ΑΠΗΛΙΟΝ» στο Κορωπί! Οι «πράσινοι» αλλάζουν σελίδα αφού μετά από 32 χρόνια αποχωρούν από την Παιανία. Το gazzetta.gr είναι από τα λίγα Μέσα που είχε βρεθεί στο Κορωπί και σας παρουσιάζει το έργο ζωής του Κωνσταντίνου Τσακίρη με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. 

Ο πρώην ιδιοκτήτης του Πανιωνίου Κωνσταντίνος Τσακίρης είδε το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα. Ο Πανιώνιος να αποκτήσει το δικό του προπονητικό κέντρο, αντάξιο της ένδοξης ιστορίας του συλλόγου και δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από αυτά μεγάλων ομάδων του εξωτερικού.

Όμως το ΑΠΗΛΙΟΝ δεν είναι ένα απλό αθλητικό κέντρο, αφού όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι, θέλουν να αποτελέσει έναν πολυχώρο ανοικτό στα  νέα παιδιά και τις οικογένειές τους που θα προσφέρει τη δυνατότητα άθλησης και γενικότερων δραστηριοτήτων, καθώς και σύγχρονο χώρο εκδηλώσεων (πάρτι και άλλα events). Η ονομασία του αθλητικού κέντρου επιλέχθηκε προς τιμήν του μεγάλου ποιητή Στέλιου Σπεράντσα, ο οποίος 14χρονος μαθητής με το ψευδώνυμο Απηλιώτης (ο ανατολικός άνεμος, ο λεβάντες), κέρδισε το διαγωνισμό για τον ύμνο του Πανιωνίου το 1901.

Το νέο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού βρίσκεται στο Κορωπί Αττικής στις παρυφές του Υμηττού σε ιδιοκτήτη έκταση 40 στρεμμάτων. Περιλαμβάνει τρία μεγάλα γήπεδα ποδοσφαίρου(105Χ68μ.), δύο με φυσικό χλοοτάπητα και ένα με τεχνητό χλοοτάπητα 7ης γενιάς.

Ακόμη περιλαμβάνει δύο μικρότερα γήπεδα(5Χ5), μία ανοιχτή θερμαινόμενη πισίνα, τρία γήπεδα τένις, σύγχρονες κλειστές εγκαταστάσεις (1.400τμ. περίπου) οι οποίες θα έχουν γυμναστήριο, αποδυτήρια, εργομετρικό κέντρο, αναψυκτήριο, μπουτίκ, conference room και πληθώρα βοηθητικών χώρων.

Το κόστος της αγοράς της συγκεκριμένης έκτασης των 40 στρεμμάτων έφτασε τα τρία εκατομμύρια ευρώ και περιελάμβανε δύο κατασκευαστικές φάσεις, με τις εκσκαφές που έφτασαν τα 4,7εκατ. ευρώ και σε αυτά προστέθηκε η κατασκευή του κτιρίου που έφτασε το 1,5 εκατ. ευρώ.

Απολαύστε το ΑΠΗΛΙΟΝ σε ένα πλούσιο φωτορεπορτάζ