Κυπελλούχος Σκωτίας στα πέναλτι η Σέλτικ του Μπάρκα! (pic & vids)

Κυπελλούχος Σκωτίας στα πέναλτι η Σέλτικ του Μπάρκα! (pic & vids)

Gazzetta team
Κυπελλούχος Σκωτίας στα πέναλτι η Σέλτικ του Μπάρκα! (pic & vids)

bet365

Με τον Βασίλη Μπάρκα να μένει στον πάγκο, η Σέλτικ νίκησε 4-3 στα πέναλτι την Χαρτς (2-2 το 90λεπτο και 3-3 η παράταση) και κατέκτησε το... περυσινό Κύπελλο Σκωτίας, για 40ή φορά στην ιστορία της - Τα τέσσερα σερί εγχώρια τρεμπλ έφτασαν οι Κέλτες, για πρώτη φορά στην ιστορία του ποδοσφαίρου της χώρας.

Τρίτος τελικός Κυπέλλου και... τυχερός για τον Βασίλη Μπάρκα. Ο Έλληνας τερματοφύλακας, μετά από δύο χαμένους τελικούς με την ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ, πανηγύρισε το πρώτο του Κύπελλο, στην Σκωτία και ως παίκτης της Σέλτικ, έστω και αν έμεινε στο πάγκο και το συγκεκριμένο τρόπαιο ανήκει στη... περυσινή σεζόν!

Σε ένα συναρπαστικό ματς, οι Κέλτες νίκησαν 4-3 στα πέναλτι την Χαρτς (2-2 το 90λεπτο και 3-3 η παράταση) και κατέκτησαν το Κύπελλο Σκωτίας της περυσινής περιόδου, αφού ο τελικός της διοργάνωσης είχε αναβληθεί λόγο του κορονοϊού. Η ομάδα του Νιλ Λένον κατέκτησε το τρόπαιο για 40ή φορά στην ιστορία της και τέταρτη διαδοχική, ενώ έφτασε τα τέσσερα διαδοχικά, εγχώρια τρεμπλ (Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Λιγκ Καπ), κάτι που δεν είχε πετύχει ποτέ άλλη ομάδα στην χώρα.

Ήρωας για την Σέλτικ ο τερματοφύλακας Κόνορ Χάζαρντ, ο οποίος απέκρουσε τα πέναλτι των Στέφεν Κίνγκσλεϊ και Κρεγκ Γουίτον, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη. Συναρπαστικά τα 120 λεπτά που είχαν προηγηθεί, αφού η Σέλτικ προηγήθηκε 2-0 (19' Κρίστι, 29' πέν. Εντουάρ) στην κανονική διάρκεια και 3-2 (105' Γκρίφιθς) στην παράταση, με την αξιόμαχη Χαρτς να ισοφαρίζει αντίστοιχα σε 2-2 (48' Μπόις, 67' Κίνγκσλεϊ) και 3-3 (111' Γκίνελι), λυγίζοντας όμως από την άσπρη βούλα.

 

Τελευταία Νέα