Μέρες ποδοσφαίρου: Ένα παιχνίδι για όλους και... με Πέδρο Μαρτίνς

Μέρες ποδοσφαίρου: Ένα παιχνίδι για όλους και... με Πέδρο Μαρτίνς

Gazzetta team
Μέρες ποδοσφαίρου: Ένα παιχνίδι για όλους και... με Πέδρο Μαρτίνς

bet365

Το παιδί και η μπάλα στο επίκεντρο! Από την Πέμπτη (24/9) έως και την προσεχή Κυριακή το «Σταύρος Νιάρχος» μετατρέπεται σε ένα τόπο παιχνιδιού για τους μικρούς λάτρεις της στρογγυλής θεάς!
Μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν σε προπονήσεις και αγώνες, μαθαίνουν τεχνικές με μπάλα, παίρνουν μέρος σε βιωματικά παιχνίδια που προάγουν τις αξίες της προσπάθειας, του σεβασμού και της συνεργασίας, και απολαμβάνουν κινηματογραφικές προβολές στο Ξέφωτο: Καταραμένη Ομάδα (2009), Η Μεγάλη Απόδραση των 11 (1981) και Αναζητώντας τον Έρικ (2009). Τρεις ταινίες με πρωταγωνιστές μύθους του ποδοσφαίρου, ανάμεσα στους οποίους ο Pelé και ο Eric Cantona, αλλά και αστέρες του Χόλυγουντ της εποχής, όπως ο Sir Michael Caine. Τέλος, μέσα από τη συζήτηση «Αθλητισμός: Παιδί & Ποδόσφαιρο», οι συμμετέχοντες/ουσες κατανοούν τη σημασία του ποδοσφαίρου στην ανάπτυξη του παιδιού.
Μεταξύ των πολλών και εκλεκτών ομιλητών που θα τιμήσουν με την «παρουσία» τους την συζήτηση είναι ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, ο διεθνής ποδοσφαιριστής Σωτήρης Νίνης, αλλά και ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ των πρωταθλητών Ελλάδος Χρήστος Θέος.

Φυσικά επειδή ζούμε στην εποχή της πανδημίας και των των μέτρων για τη δημόσια υγεία η συζήτηση θα γίνει μέσω live streaming.

YOUTUBE: www.youtube.com/channel/UCdGYlPM8Do38i0u5tt56ZrQ

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.snfcc.org/ekdiloseis/imerida-athlitismos-paidi-kai-podosfairo/7906

FACEBOOK: https://www.facebook.com/SNFCC

Στην συζήτηση «Αθλητισμός: Παιδί και Ποδόσφαιρο», διακεκριμένοι επιστήμονες από τοv χώρο της Ιατρικής, του Αθλητισμού, της Ψυχολογίας και της Κοινωνιολογίας θα αναπτύξουν διεξοδικά τη σημασία του ποδοσφαίρου στην ανάπτυξη του παιδιού, προβάλλοντας τη σπουδαιότητα της συμμετοχής, του σεβασμού του αθλητικού πλουραλισμού και του ευ αγωνίζεσθαι. Παράλληλα, αναγνωρισμένοι αθλητές θα αναδείξουν, μέσα από την εμπειρία και το παράδειγμά τους, πλευρές που χρήζουν προσοχής τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά.
Η συζήτηση πραγματοποιείται από το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence, υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, με τη διοργανωτική επίβλεψη της ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος» και με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δείτε το πρόγραμμα της συζήτησης εδώ.

Πέμπτη 24/09
17.00-20.00
ΦΑΡΟΣ
Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.
 

Τελευταία Νέα