Ο Μαρτίνς το «δουλεύει» πολύ με τους δανεικούς…

Ο Μαρτίνς το «δουλεύει» πολύ με τους δανεικούς…

Ο Μαρτίνς το «δουλεύει» πολύ με τους δανεικούς…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος επισημαίνει στο blog του στο gazzetta μία παράμετρο που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού.

Αν κάτι με έχει παραξενέψει μέχρι στιγμής από τη μεταγραφική δραστηριότητα του Ολυμπιακού σε συνεργασία με τον Πέδρο Μαρτίνς είναι ότι δεν ακούγονται περιπτώσεις δανεισμού παικτών από σημαντικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Πολύ απλά γιατί όχι μόνο ο Ολυμπιακός είναι κλαμπ που παίρνει δανεικούς παίκτες και δη από μεγάλους συλλόγους (βλέπε π.χ. Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Άρσεναλ, Γιουβέντους, Πόρτο, Μονακό), αλλά και γιατί ο Πορτογάλος είναι προπονητής που το «δουλεύει» πολύ με τους δανεικούς! Η δε καλύτερη σεζόν της καριέρας του, η περσινή, όπου έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου με την Γκιμαράες και πήρε την 4η θέση στο πρωτάθλημα πίσω μόνο από τους τρεις μεγάλους (Μπενφίκα, Σπόρτινγκ, Πόρτο), είχε στηριχθεί στους δανεικούς!

Ο Μαρτίνς είχε συνεργαστεί στην περασμένη σεζόν με τους Μαρέγκα και Ερνάνι από την Πόρτο, τον Χουρτάδο από τη Ρέντινγκ, τον Μπερνάντ Μενσά από την Ατλέτικο, τον Τσέλις από την Μπενφίκα και τον Γκουάνο από την Αταλάντα! Αλλά και φέτος είχε πάρει δανεικούς από την Σπόρτινγκ τον Έλντον και τον Ματέους, από την Πόρτο τον Γκαρσία κι από την Αρούκα τον Τζουμπάλ.

Εύκολα μπορεί κάποιος να προσέξει ότι οι παίκτες αυτοί είναι σχεδόν όλοι Νοτιοαμερικάνοι κι Αφρικάνοι (κι ένας Πορτογάλος). Κυρίως με τέτοιους παίκτες του αρέσει να συνεργάζεται ο Μαρτίνς και βλέπουμε κι ότι οι περισσότερες εισηγήσεις του στον Ολυμπιακό για τέτοιους παίκτες είναι.

Πού θέλω να καταλήξω; Εάν κάποιες λύσεις που έχουν στο μυαλό τους ο Ολυμπιακός κι ο Μαρτίνς για κάποιο λόγο δεν προχωρήσουν, να είστε σίγουροι ότι θα πέσουν στο τραπέζι και ονόματα δανεικών. Ο Πορτογάλος δεν είναι προπονητής που θα έχει δισταγμούς να δουλέψει με τέτοιες μεταγραφές. Το αντίθετο.

Ο δε Ολυμπιακός έχει πάρει με τη μορφή του δανεισμού ορισμένους από τους καλύτερους παίκτες του: βλέπε Μιλιβόγεβιτς, Ρομπέρτο, Κάμπελ, Μαρκάνο (υπογράφει σήμερα στη Ρόμα). Αλλά και τους Αφελάϊ, Μακούν, Εντινγκά, Ερνάνι, Φινμπόγκασον. Κι ακόμη και τους Μήτρογλου και Μιραλάς!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.