Και όμως το timing,είναι καλό

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Και όμως το timing,είναι καλό

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το φετινό ματς-πυξίδα του πρωταθλητή με την ΑΕΚ.

Συμβαίνει κάθε χρόνο, σε αυτό το χρονικό σημείο. Και είναι τέτοια η συνέπεια του φαινομένου, που αξίζει πραγματικά να δώσει κάποιος την απαραίτητη προσοχή. Τέλη Σεπτέμβρη, αρχές Οκτώβρη, λίγο πριν την δεύτερη «διακοπή» υπάρχει -σχεδόν πάντα- για τον Ολυμπιακό εκείνο το ένα ματς που δείχνει ικανό για πολλά. Μια αναμέτρηση που το φινάλε της, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο «υπόσχεται» νέα δεδομένα γύρω από τους πρωταθλητές. Μια τρόπον τινά πυξίδα για προπονητή, παίκτες, κόσμο κλπ.

Πέρσι για παράδειγμα ήταν το αντίστοιχο αντάμωμα με την ΑΕΚ στο Φάληρο (3-0, 2/10) που έδωσε «ανάσα» στον Μπέντο και άλλαξε για πρώτη φορά την ψυχολογία έπειτα από τον αποκλεισμό του Αυγούστου από τη Μπεέρ Σεβά. Το 2015 ήταν το Emirates (2-3 την Άρσεναλ, 29/9) και αμέσως μετά (4/10) το εύκολο 0-2 στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ που απογείωσε τη δημοφιλία του Μάρκο Σίλβα. Τις δύο προηγούμενες σεζόν ήταν το «διπλό» στις Βρυξέλλες με την Άντερλεχτ (2/10/2013) και η ήττα από την Μάλμε στη Σουηδία (1/10/2014) που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την συνολική διάρκεια της εποχής Μίτσελ στο μεγάλο λιμάνι.

Φέτος, λόγω των προκριματικών, δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι αυτό το «ένα ματς» ουσιαστικά ήταν η διπλή μονομαχία με την Ριέκα. Προφανώς αυτό πίστεψε και ο ίδιος ο Μπέσνικ Χάσι και οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές του. Υπέθεσαν ότι η πρόκριση μπορεί να τους προσφέρει πέρα από την εμπειρία των «ομίλων» και ένα σημαντικό διάστημα υπομονής. Στην πραγματικότητα όμως το σπατάλησαν γρήγορα. Και κάπως έτσι, να που έρχεται το αποψινό στο ΟΑΚΑ για να κρατήσει τις...παραδόσεις.

Στο δια ταύτα λοιπόν: Αν ο Ολυμπιακός φύγει με το «διπλό» από το Μαρούσι δεδομένα θα έχει πατήσει το κουμπί της επανεκκίνησης. Όχι τόσο γιατί θα προσπεράσει την ΑΕΚ στη βαθμολογία, ούτε φυσικά γιατί υπάρχει κάποιος κανονικός άνθρωπος που να πιστεύει ότι το πρωτάθλημα κρίνεται από την 5ηαγωνιστική. Θα είναι όλα καλά γιατί θα έχει καταφέρει να διαγράψει τα αμέσως προηγούμενα. Τις δύο εβδομάδες που προηγήθηκαν και άλλαξαν την εικόνα προς το χειρότερο, για προπονητή αλλά και για τους παίκτες.

Αν πάλι συνεχίσει στον δρόμο που χάραξε κόντρα σε Ξάνθη, Τρίπολη, αν η εμφάνιση είναι κατώτερη των προσδοκιών κλπ; Υποθέτει κανείς και τα υπόλοιπα. Την αύξηση του συντελεστή πίεσης! Πόσο μάλλον με το επόμενο ταξίδι να είναι στο Τορίνο για το τεστ αντοχής που ακούει στο όνομα Γιουβέντους.

Και ενώ η ΑΕΚ είναι δεδομένα σε «γεμάτο φεγγάρι» με μπόλικο ενθουσιασμό και με την πρόκληση μιας νίκης μπροστά στο κοινό της, που θα λειτουργήσει ως «επιβεβαίωση» στην προσδοκία του πρωταθλητισμού; Ενώ ως και οι στοιχηματικές υπολογίζουν τη πιθανή νίκη του Ολυμπιακού σε αποδόσεις άνω του 3.50 θέλοντας με τον τρόπο τους να πιάσουν και εκείνες τον «παλμό»; Το timing λειτουργεί για την πλευρά του φιλοξενούμενου. Απλά και ποδοσφαιρικά. Φαίνεται από λεπτομέρειες πως είναι όλοι στην τσίτα για αυτό το ματς.

Ούτε το Τορίνο σκέφτονται, ούτε υπάρχει άλλη κουβέντα τις τελευταίες ημέρες στον Ρέντη πέραν του αποψινού. Φαίνεται στους 22 που χώρεσε ο Μπέσνικ Χάσι στην αποστολή. Στις τόσες δοκιμές προσώπων και σχημάτων που κρατούν ανοιχτή ως και σήμερα την πόρτα της 11άδας. Στην ατμόσφαιρα γύρω από την ομάδα. Μένει να αποδειχθεί όμως και στο χορτάρι...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής