Διαλύει κόσμο η Σίτι! (vid)

Gazzetta team
Διαλύει κόσμο η Σίτι! (vid)

bet365

Με ακόμη μία 5άρα, η Μάντσεστερ Σίτι συνέτριψε και την Κρίσταλ Πάλας (5-0) και παραμένει στην κορυφή της Premier League με την συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ.

Μετά το 5-0 επί της Λίβερπουλ και το 6-0 επί της Γουότφορντ εκτός έδρας, η Σίτι είχε στο... έλεος της την Κρίσταλ Πάλας και μάλλον δεν την λυπήθηκε. Αν και η αλήθεια είναι πως η Πάλας είναι όντως για λύπηση, αφού είναι η πρώτη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που ξεκινάει με 6/6 ήττες χωρίς να σκοράρει γκολ! Το τελευταίο είναι αρνητική επίδοση και για τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μέχρι στιγμής, με τα συγκεκριμένα στατιστικά να εξηγούν εν πολλοίς γιατί το ματς ήταν πανεύκολο για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Το παιχνίδι ουσιαστική διήρκεσε μέχρι να μπει το πρώτο γκολ, το οποίο μάλλον άργησε. Πάνω που οι φιλοξενούμενοι είχαν πιστέψει ότι θα πάνε στα αποδυτήρια με το 0-0, στο 44', ο Σανέ άνοιξε το σκορ για την Σίτι και από εκεί και πέρα δεν υπήρχε γυρισμός. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στην επανάληψη με στόχο να κλειδώσουν το τρίποντο προσφέροντας θέαμα και το έκαναν σε πολύ μεγάλο βαθμό, αφού σκόραραν όποτε ήθελαν! Με δύο γκολ του Στέρλινγκ στο 51' και στο 59' το σκορ ανέβηκε στο 3-0 και ακολούθησαν άλλα δύο από τους Αγουέρο (79') και Ντελφ (89') για το τελικό 5-0, με την Σίτι να έχει 21 γκολ σε 6 αγωνιστικές και να είναι στην 1η θέση, έστω σε ισοβαθμία, λόγω καλύτερης διαφοράς γκολ.

Μάντσεστερ Σίτι: Εντερσον, Γουόκερ, Στόουνς (70' Ντελφ), Οταμέντι, Μεντί (29' Ντανίλο), Ντε Μπρόινε, Φερναντίνιο, Νταβίντ Σίλβα, Στέρλινγκ (61' Μπερνάρντο Σίλβα), Αγουέρο, Σανέ.

Κρίσταλ Πάλας: Χένεσι, Φοσού-Μενσά, Νταν, Σακχό, Φαν Άαανολτ, Μιλιβόγεβιτς, Καμπάιγ (57' Πάντσεον), Τάουνσεντ, Λόφτους-Τσικ, Σλουπ, Μπεντέκε (72' Σακό).

Απόδραση από την Ουαλία
Η Γουότφορντ πέρασε αλώβητη από την Ουαλία, επικράτησε 2-1 της Σουόνσι, πέτυχε την 3η φετινή της νίκη και βρέθηκε στην πρώτη πεντάδα. Εξαιρετικό το στήσιμο του Μάρκο Σίλβα, εγκλώβισε τους γηπεδούχους που δεν είχαν ούτε σουτ εντός στόχου στο α' μέρος. Αντίθετα, η Γουότφορντ μπήκε δυνατά στο ματς και στο 13ο λεπτό ο Γκρέι άνοιξε το σκορ. Στο 30ο λεπτό ο Καρίγιο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δε μέτρησε, αφού ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ. Στην επανάληψη, ο Κλεμέντ πέρασε στο ματς τους Αμπραχαμ, Μέσα και στο 55΄ ο πρώτος έφερε το ματς στα ίσα! Μάλιστα, ο 19χρονος φορ θα μπορούσε στο 64' να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά ο Μαριάπα έσωσε την ομάδα του με ωραίο κόψιμο. Η Γουότφορντ ανέβασε ρυθμό στο τελευταίο δεκάλεπτο και στο 86' έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, αλλά ο Ντίνι νικήθηκε από τον Φαμπιάνσκι. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο στο 90' με γκολ του Ριτσάρλισον!

Εμειναν στο μηδέν!
Ηταν το πρώτο ραντεβού των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα από τον Μάρτιο του 1971, με τις Μπέρνλι και Χάντερσφιλντ να μένουν στο μηδέν! Κακό α' μέρος με τους γηπεδούχους να έχουν το πάνω χέρι, αλλά όχι και την ουσία για να απειλήσουν. Μοναδική καλή στιγμή η φάση του 34', αλλά η κεφαλιά του Γουντ πέρασε άουτ. Στην επανάληψη, η Χάντερσφιλντ ήταν πιο ζωηρή και στο 50' έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Ντεπουάτρ νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Πόουπ. Ο ρυθμός έπεσε μετά το 60', χωρίς οι δυο ομάδες να έχουν διάθεση να ρισκάρουν. Μπέρνλι και Χάντερσφιλντ παρέμειναν στην πρώτη οκτάδα έχοντας 9 βαθμούς!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα