Παναιγιάλειος - Άρης 0-1

Gazzetta team
Παναιγιάλειος - Άρης 0-1

bet365

Με το γκολ του Πλατέλλα, ο Άρης πέρασε νικητής από το Αίγιο (0-1 τον Παναιγιάλειο) και σε συνδυασμό με το «Χ» της Νέας Σμύρνης (Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα), έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα για να πάρει την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος!

Ο αγώνας στο Αίγιο βρισκόταν στο 68' και ο Παναιγιάλειος με τον Άρη βρίσκονταν στο μηδέν. Στο σημείο εκείνο όμως μίλησε το ταλέντο του Βαγγέλη Πλατέλλα, ο νεοαποκτηθείς παίκτης των... κιτρίνων, έκανε στην πρώτη του επαφή με την μπάλαμ αυτό που ξέρει καλά. Με εξαιρετική προσπάθεια την έστειλε στα δίχτυα του πολύ καλού ως εκείνη την στιγμή Πολίτη, διαμορφώνοντας το τελικό 0-1.

Οι Θεσσαλονικείς με τη νίκη αυτή πήραν το προβάδισμα στον όμιλό τους και πλέον θέλουν μία νίκη σε ένα από τα δύο παιχνίδια με ΠΑΣ και Πανιώνιο στο Βικελίδης, για να μπορέσουν να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στο πρώτο τους φετινό επίσημο ματς και οι δύο ομάδες ήταν λογικό να μην ήταν έτοιμες, κάτι που φάνηκε και στον κακό αγωνιστικό χώρο. Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο χωρίς όμως να κάνουν φάσεις, ενώ στο διάστημα αυτό οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν με άνεση το μηδέν. Μάλιστα ήταν αυτοί που έχασαν και την μεγαλύτερη ευκαιρία με τον Πολίτη να νικάει με εξαιρετική επέμβαση τον Διαμαντόπουλο.

Στο δεύτερο ο ρυθμός της συνάντησης έπεσε ακόμα περισσότερο, ειδικά μετά την διακοπή για τον τραυματισμό των Σόουζα και Γεωργακόπουλου. Στο 60' όμως όλα άλλαξαν και άλλαξαν γιατί μπήκε στο ματς ο Πλατέλλας και έξι λεπτά αργότερα μετά το εξαιρετικό κατάβασμα του Διαμαντόπουλου διαμόρφωσε με όμορφη προσπάθεια το τελικό 0-1.

Από το λεπτό εκείνο ο Παναιγιάλειος προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά την μεγάλη ευκαιρία την είχε και πάλι ο Άρης με τον Πολίτη να νικάει εξ' επαφής τον Διαμαντόπουλο με την βοήθεια του δοκαριού στο 88', ενώ δέκα λεπτά πιο νωρίς και οι γηπεδούχοι είχαν τυχερό δοκάρι σε σέντρα του Παπαχρήστου.

Οι συνθέσεις:

Παναιγιάλειος (Νίκος Κουρμπανάς): Πολίτης, Τσερκέζος, Ιντζίδης, Στίκας, Παπαχρήστος, Γκούμας, Μπρους (73΄Κόκκορης), Καζναφέρης, Αρναρέλλης, Γεωργακόπουλος (58΄λ.τρ. Σταματής), Σκαρτσίλας (79΄Κοντοχρήστος)

Άρης (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Δεληζήσης, Σόουζα (λ.τρ. 52΄Παυλίδης), Τζανακακης, Βαλεριάνος, Ιντζόγλου, Μουμίν, Πασάς (89΄Μπούρμπος), Στεφάνοβιτς (60΄Πλατέλλας), Κάσσος, Διαμαντόπουλος

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα