Nούρι: «Ακόμα ένα θαύμα...»

Nούρι: «Ακόμα ένα θαύμα...»

Nούρι: «Ακόμα ένα θαύμα...»

bet365

Ο Μπρουά Νούρι πιστεύει στα θαύματα και η μικρή πόλη της Σουηδίας ελπίζει να ζήσει ακόμα ένα απόψε στον... τελικό με τον ΠΑΟΚ. Ο αρχηγός της Εστερσουντ μιλά στο gazzetta.gr!

Εστερσουντ – ΠΑΟΚ με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Πρίγιοβιτς σκοράρει το πρώτο γκολ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Ενα μήνα πριν η Εστερσουντ έγραφε την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία της, επικρατούσε 2-0 εντός έδρας της Γαλατασαράι κι έκανε τεράστιο βήμα πρόκρισης για τον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ. Κάποιοι το χαρακτήρισαν ποδοσφαιρικό θαύμα, με τον αρχηγό της, Μπρουά Νούρι να τονίζει στο Gazzetta.gr «Τα θαύματα δεν σταματούν όταν πιστεύεις σε αυτά. Και μεις πιστεύουμε πως μπορεί να συμβεί κάτι ανάλογο και απόψε κόντρα στον ΠΑΟΚ».

O... Xάρι Πότερ της Εστερσουντ!

Το βράδυ της 20ης Ιουλίου αυτή η μικρή σκανδιναβική πόλη, των 45.000 κατοίκων, έξι ώρες βόρεια της Στοκχόλμης φωταγωγήθηκε για να γιορτάσει την ιστορική επιτυχία επί της Γαλατά! «Ο κόσμος λατρεύει το σκι, δεν είχε ποτέ ποδοσφαιρική κουλτούρα, αλλά πλέον η μπάλα είναι το βασικό αντικείμενο. Είμαστε εδώ για να κάνουμε την πόλη μας ακόμα πιο γνωστή. Κάθε φορά θέλουμε να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα. Δε σταματήσαμε στην πρόκριση επί της Γαλατά, συνεχίσαμε και θέλουμε να βρεθούμε στους ομίλους. Η Εστερσουντ ήρθε για να μείνει. Ναι, θέλουμε να γίνουμε πρωταθλητές Σουηδίας και να γράψουμε ιστορία».

Ο Κούρδος μέσος προκάλεσε προσωρινά… ταχυκαρδία σε χιλιάδες οπαδούς του ΠΑΟΚ, αν και η συνέχεια ήταν εφιαλτική για τους Σουηδούς. Τι κάνει όμως τον αρχηγό της Εστερσουντ να πιστεύει στην πρόκριση; «Είδαμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι μία πολύ καλή ομάδα, δυνατή, με πολλές ευρωπαϊκές παραστάσεις και το απέδειξε. Δεν πτοήθηκε μετά το γκολ που δέχθηκε και αντέδρασε πολύ σωστά, ώριμα. Το πρώτο παιχνίδι αποτέλεσε για μας μία εμπειρία. Ωστόσο, τώρα παίζουμε εντός όπου είμαστε καλύτεροι, δεν έχουμε την πίεση των αντιπάλων οπαδών, ενώ εδώ δεν κάνει ζέστη… Ο καιρός είναι σύμμαχός μας και όχι του ΠΑΟΚ. Μακάρι η θερμοκρασία να είναι πολύ χαμηλή, έτσι ώστε ο ΠΑΟΚ να τα βρει δύσκολα…».

Μπορεί το 3-1 να μην αφήνει πολλές ελπίδες στην Εστερσουντ, αλλά ο Νούρι ευελπιστεί σε ένα ματς αντίστοιχο με αυτό κόντρα στη Γαλατά «Στη Σουηδία δεν πίστευε κανείς σε μας. Κόντρα στη Γαλατά όλοι τόνιζαν πως θα αποκλειστούμε, αφού μπροστά μας είχαμε έναν γίγαντα. Αλλά το αποτέλεσμα τους διέψευσε όλους. Εμείς καταφέραμε να ρίξουμε κάτω τον γίγαντα, γιατί να μην το κάνουμε και κόντρα στον ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει άγχος, μόνο θέληση και δίψα για διάκριση».

Πως μπορεί η Εστερσουντ να φέρει τα πάνω – κάτω; «Στόχος μας να μπούμε δυνατά, δεν θα περιμένουμε τον αντίπαλο, δεν είμαστε τέτοια ομάδα. Εχουμε έναν εξαιρετικό προπονητή, θα μπούμε για να σκοράρουμε. Είμαστε ομάδα που ξέρει να κυκλοφορεί σωστά τη μπάλα και επιθετικά έχουμε τον τρόπο να βάζουμε δύσκολα στον αντίπαλο. Επαναλαμβάνω, παίζουμε εντός, δεν θα έχουμε χιλιάδες… τρελούς οπαδούς να υποστηρίζουν τον αντίπαλο. Στην έδρα μας ξέρουμε το μυστικό για τη νίκη» κατέληξε ο 30χρονος χαφ.

Τρεις Αγγλοι, ένας Ελληνας, τρεις Γκανέζοι, ένας από τις Κομόρες, ένας από τη Νιγηρία, ένας από την Ουγκάντα κι ένας Ιρακινός κατάφεραν με τη βοήθεια του Πότερ να μην... πεθάνουν από το κρύο και να ενσωματωθούν άμεσα στη μικρή κοινωνία. «Τα καταφέραμε χάρη στη βοήθεια του προπονητή και της διοίκησης. Οπως είπα, ελπίζω απόψε να κάνει πολύ κρύο... Θα είναι τεράστιο εμπόδιο για τον ΠΑΟΚ».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα