Το δύσκολο έγινε

Το δύσκολο έγινε

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Το δύσκολο έγινε

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ριέκα και το γιατί ο επαναληπτικός της Κροατίας είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμος για τους πρωταθλητές Ελλάδος.

Έτοιμος ήταν. Το απέδειξε με τη συνολική του παρουσία. Με μια γεμάτη εμφάνιση που θα μπορούσε κάλλιστα να του εξασφαλίσει ξεκάθαρο προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς.

Όταν όμως τα καταφέρνεις στο 90΄+3΄ με ανατροπή, δεν μπορείς να τα βάζεις με την τύχη σου για όσα έχασες. Την ευχαριστείς για αυτό που σου έδωσε, και κοιτάζεις παρακάτω.

Γιουρόπα Λιγκ, Αγιαξ - Ρόζενμποργκ, ώρα 21:45. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Να είναι καλά ο Ρομαό λοιπόν που βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση. Αυτό το γκολ άλλαξε τα χαρακτηριστικά του... άλλου μισού που έρχεται. Αυτό κράτησε τον Ολυμπιακό στη θέση του οδηγού. Και αν έχουν οι Ερυθρόλευκοι μια κανονική εβδομάδα μπροστά τους, χωρίς άλλα προβλήματα τραυματισμών σαν αυτά που εμφανίζονται μπροστά τους κάθε τρεις και λίγο, τότε οι πιθανότητες για το σεντόνι είναι πολλές.

Είναι πιο εύκολο το ματς που έρχεται στην Κροατία έπειτα από το χθεσινό. Χωρίς αλλά, και δεύτερες σκέψεις. Του φτάνει να μην χάσει του πρωταθλητή. Να τακτοποιηθεί σωστά πίσω από τη μπάλα, να ψάξει με υπομονή τις προϋποθέσεις για την κόντρα. Ένα σενάριο αλά...Βελιγράδι το οποίο έκανε μια χαρά τη δουλειά κόντρα στην Παρτιζάν.

Το «πρέπει» είναι πλέον στη μεριά της Ριέκα. Οι γηπεδούχοι πρέπει να παίξουν πιο ανοιχτά, να πάρουν ρίσκα, να αλλάξουν το στιλ που τους έφερε ως εδώ, καθώς και το εμπόδιο της Σάλτμπουργκ το πέρασαν με αυτή τη μέθοδο (1-1 εκτός, 0-0 εντός).

Και είναι Αύγουστος. Πέρασε μόλις το τρίτο επίσημο για την ομάδα του Μπέσνικ Χάσι. Έχει μεγάλη σημασία αυτή την εποχή να μην είσαι εσύ, αυτός που πρέπει να δημιουργήσει με τις γραμμές ψηλά και με πολλές πάσες. Έχει μεγάλη σημασία να είναι αυτά «ζητούμενο» για τον απέναντι και εσύ να είσαι εκεί για να τιμωρήσεις τα λάθη του.

Τα προκριματικά είναι «ειδικών συνθηκών» και όσο οι Ελληνικές ομάδες προσαρμόζονται σε αυτά, τόσο μαθαίνουμε και εμείς την περίεργη πλοκή τους. Δεν είναι σαν τα νοκ άουτ του Φλεβάρη και του Μάρτη που σε συντριπτικό ποσοστό παίρνει το εισιτήριο για παρακάτω, ο καλύτερος. Είναι μια άλλη διοργάνωση που συνήθως κρίνεται από τις λεπτομέρειες, διότι απλούστατα οι περισσότερες από τις ομάδες που συμμετέχουν δεν είναι σε επίπεδο πάνω από το 60%-65%.

Στην περίπτωση του Ολυμπιακού; Ο Χάσι σε αυτά τα τρία επίσημα 90άλεπτα έχει χρησιμοποιήσει 18 ποδοσφαιριστές. Ακόμη όμως την «καλή» του 11άδα δεν την έχει δει μαζί ούτε σε προπόνηση στου Ρέντη. Τα προκριματικά κυλάνε με τον Ρομαό σε ρόλο στόπερ. Με τον (εξαιρετικό και χθες και ας ήταν... άστοχος) Μπεν σαν σέντερ φορ. Με τον Κούτρη που οι περισσότεροι δεν περίμεναν να κρατήσει ούτε μια θέση στο ρόστερ, να αναδεικνύεται σε πολύτιμη επιλογή για τα άκρα.

Κυλάνε με τον Φορτούνη να έχει μόλις μια παρουσία σε αρχικό σχήμα. Τον Βούκοβιτς άλλη μια. Τον Εμενίκε με τέσσερα λεπτά συμμετοχής.

Και όμως το κοντέρ λέει δύο νίκες και μια ισοπαλία. Λέει επτά γκολ με έξι διαφορετικούς σκόρερ (Μπεν, Εμενίκε, Φορτούνης, Καρσελά, Οφόε, Ρομαό), μια σπουδαία ανατροπή. Και ένα βήμα πριν από την επίτευξη του πρώτου πολύ μεγάλου στόχου της σεζόν...

Καθόλου άσχημα!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής