Για άλλη μία χρονιά με σύγχρονο πρόγραμμα αξιολόγησης

Για άλλη μία χρονιά με σύγχρονο πρόγραμμα αξιολόγησης

Δημήτρης Τομαράς
Για άλλη μία χρονιά με σύγχρονο πρόγραμμα αξιολόγησης

bet365

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να εφαρμόζει και φέτος το τοπ πρόγραμμα καταγραφής δεδομένων για τους παίκτες του. ΖΕΕΦΕΛΝΤ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΜΑΡΑΣ.
Ο λόγος για το STAT Sports, ένα ειδικό πρόγραμμα καταγραφής όλων των δεδομένων των παικτών. Ένα πρόγραμμα το οποίο είχε και δούλεψε πάνω σε αυτό και πέρυσι στο Λάνγκενφελντ ο Ολυμπιακός. Ήταν μάλιστα η πρώτη ελληνική ομάδα που το εφάρμοζε. Είναι ένα κορυφαίο πρόγραμμα το οποίο δουλεύουν ομάδες όπως οι Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα, Γιουνάιτεντ, Σίτι, Άρσεναλ και Μπάγερν Μονάχου. Οι πρώτες σχετικές... δοκιμές πάνω σε αυτό το θέμα είχαν γίνει δύο χρόνια πριν στον Ρέντη με άλλη εταιρεία αλλά από πέρυσι τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν με αυτήν την πολύ σημαντική συνεργασία.
Τι κάνει αυτό το πρόγραμμα ακριβώς; Φορώντας τα ειδικά μαύρα φανελάκια τους οι παίκτες (σ.σ. είναι αυτά που βλέπετε στην βασική φωτογραφία του θέματος με τον Σεμπά και τον Κασάμι) στέλνουν αμέσως όλα τα δεδομένα στο GPS, που υπάρχει πάνω. Το σύστημα αυτό καταγράφει εντάσεις, ταχύτητα, εκρηκτικότητα, κινήσεις, αλλαγή κατεύθυνσης και επιτάχυνση. Εκτός από την λειτουργία του Polar (που ο Ολυμπιακός χρησιμοποιεί για τις μετρήσεις και τα εργομετρικά του) μπορεί να μετράει ακόμα και καρδιακούς παλμούς και επίπεδα στρες. Όλα αυτά μέσα στην προπόνηση και σε ζωντανό χρόνο. Σαν να έχει κανείς ένα... live streaming των επιδόσεων και των σωματικών δεξιοτήτων του κάθε παίκτη.
Με βάση τα στοιχεία που δίνει στην ομάδα μπορεί να προσαρμόσει ανάλογα τα δεδομένα της και τις ανάγκες της και ακόμα και τον τρόπο των προπονήσεών της αλλά και την ειδική προσαρμογή σε παίκτες (σ.σ. μπορεί δηλαδή ένας παίκτης να χρειάζεται άλλη άσκηση ή άλλη διαχείριση). Όλα αυτά για τους παίκτες και το γενικό σύνολο. Μέσω των αγώνων μάλιστα δίνει ακόμα πιο καλή και επαρκή εικόνα για τις αντιδράσεις και τις αντοχές των ποδοσφαιριστών. Οι παίκτες του Ολυμπιακού ενδέχεται να φορέσουν τα ειδικά αυτά φανελάκια και σε φιλικά και σε επίσημα ματς. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να τα φορούν σε αγώνες και δεν είναι κάτι που τους ενοχλεί. Ούτε φυσικά προκαλεί κάποια δυσφορία ή άλλο θέμα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα