Aν δεν είναι μάγκας ο Ουζουνίδης, ποιος είναι;

Aν δεν είναι μάγκας ο Ουζουνίδης, ποιος είναι;

Aν δεν είναι μάγκας ο Ουζουνίδης, ποιος είναι;

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος απονέμει τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή της χρονιάς στο Μαρίνο Ουζουνίδη και εξηγεί γιατί πέτυχε έναν μικρό ποδοσφαιρικό άθλο.

Παίξε νόμιμα στην Vistabet με επιστροφή στοιχήματος στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, αν ο Τζέιμς αναδειχθεί πρώτος σκόρερ (21+).

Το έργο του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν εξαρχής ιδιαίτερα δύσκολο. Την 1η Δεκεμβρίου που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό, πήρε μία ομάδα… σκορποχώρι, με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους και με τη ψυχολογία στα τάρταρα.

Τα πράγματα εξελίχθηκαν ακόμα πιο άσχημα για τον ίδιο, καθώς τον Ιανουάριο έφυγαν αρκετοί ποδοσφαιριστές όπως ο Ιμπάρμπο και ο Γουακάσο, πάνω στους οποίους υποτίθεται ότι θα στηριζόταν ο Παναθηναϊκός, ενώ ο Κουλιμπαλί και ο Εμποκού έλειψαν για πολλές ημέρες, λόγω υποχρεώσεων στο Κόπα Αφρικα!

Ωστόσο ο ίδιος δεν το έβαλε κάτω, σήκωσε τα μανίκια και έριξε το βάρος στη ψυχολογία, στον τομέα που μπορούσε να έχει άμεση επίδραση. Μεταχειρίστηκε στα ίσια όλους τους ποδοσφαιριστές, τους έδωσε ευκαιρίες (μέχρι και ο Μπουμάλ έπαιξε) και το κλίμα στα αποδυτήρια άρχισε να αλλάζει.

Επόμενο βήμα, η αλλαγή του συστήματος, τομέας αρκετά πιο δύσκολος σε σχέση με τη ψυχολογία, ειδικά μετά το πέρασμα Στραματσόνι που δεν σταμάτησε να πειραματίζεται. Το 4-4-1-1 στα περισσότερα ματς του βγήκε, με αποτέλεσμα στα… μουλωχτά να καταφέρει ο Παναθηναϊκός να κερδίσει μέσα στην αγωνιστική περίοδο τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, κάτι που είχε να συμβεί από τη σεζόν 2010-11.

Ο Ουζουνίδης συνετέλεσε και στην αγωνιστική άνοδο του σπουδαίου Μάρκους Μπεργκ και παρότι ο Παναθηναϊκός χτυπήθηκε από τραυματισμούς και τιμωρίες, που είχαν ως αποτέλεσμα να κατεβάσει στην Τούμπα, σχεδόν τη… δεύτερη ομάδα, οι πράσινοι έπαιξαν την καλύτερη μπάλα στα πλέι οφ.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το ματς της Τούμπας, όταν έγινε η ανατροπή της ανατροπής και άφησε εκτός Champions League, την ομάδα που φερόταν σίγουρη να έχει εξασφαλίσει την πρόκριση!

Κι όλα αυτά χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς φανφάρες και μεγάλα λόγια, χωρίς ούτε καν να ρίχνει ευθύνες στη διαιτησία για τυχόν αποτέλεσματα. Δεν ήταν και λίγες οι φορές που έθεσε ακόμα και τη διοίκηση προ των ευθυνών της, μιλώντας για ανάγκη ενίσχυσης της ομάδας!

Αν λοιπόν δεν είναι ποδοσφαιρικός μάγκας ο Ουζουνίδης ποιος είναι; Αν δεν πέτυχε αυτός ένα μικρό ποδοσφαιρικό άθλο, ποιος το έκανε; Αν δεν βγει αυτός προπονητής της χρονιάς, ποιος θα βγει; Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι ξεκάθαρα το ποδοσφαιρικό κεφάλαιο πάνω στο οποίο πρέπει να επενδύσει ο Παναθηναϊκός. Ξεκινώντας τη δημιουργία μίας νέας ομάδας, ο Γιάννης Αλαφούζος πρέπει να του δώσει τα κλειδιά της ομάδας και να δεχθεί όλες τις εισηγήσεις του.

Αλλωστε, ο Ουζουνίδης είναι ίσως ο μοναδικός παράγοντας ελπίδας στον Παναθηναϊκό, σε μία ομάδα που η ελπίδα αναζητείται εδώ και καιρό…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος