Ολη η Σούπερ Λίγκα στο Gazzetta.gr!

gazzetta default image fallback

bet365

Ενας πρωταθλητής, πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια, δύο υποβιβασμοί, δεκάδες πρωταγωνιστές (θετικοί κι αρνητικοί), δεκαέξι ομάδες, 240 αγώνες και το gazzetta.gr τα μάζεψε όλα στην ανασκόπηση του πρωταθλήματος.

Παίξε νόμιμα στοίχημα από υπολογιστή ή κινητό με μεγάλες αποδόσεις (21+).

Ενα ακόμα ελληνικό πρωτάθλημα έφτασε στο τέλος του. Με τα... γνωστά του στοιχεία. Αναβολές (είχαμε δύο φέτος), αδιάφορη τελευταία αγωνιστική, πολλές κόκκινες ακόμα περισσότερες κίτρινες. Ομως αν μη τι άλλο υπήρχε μια βελτίωση. Ο πρωταθλητής δεν είχε ξεκαθαρίσει (μαθηματικά τουλάχιστον) από τον... Γενάρη για τα play off μέχρι τέλους το πάλεψαν τουλάχιστον άλλες δύο ομάδες ενώ και στον υποβιβασμό είχαμε μια υπέροχη ιστορία που κράτησε μέχρι την 29η αγωνιστική.


Συνολικά είδαμε 556 γκολ. Ημασταν πολύ κοντά σ' ένα πρωτάθλημα του... over (2,32 ματς ανά παιχνίδι) και σε αυτά προσθέστε και τα 117 δοκάρια (Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είχαν τα περισσότερα με 17). Εάν είχαν μπει και τα 9 χαμένα πέναλτι από τα συνολικά 52 που εκτελέστηκαν (ο Αστέρας Τρίπολης με 9 τα περισσότερα) μάλλον θα φτάναμε το όριο του over.

Είχαμε όμως και 65 αποβολές (οι 22 με απευθείας κόκκινη) με την Ξάνθη να είναι... πρωταθλήτρια με 8. Συνολικά είδαμε να βγαίνουν 1309 κίτρινες κάρτες (Ηρακλής και Αστέρας με 88 οι πρώτες ομάδες).

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ
Δεκαέξι ομάδες λοιπόν μπήκαν τον Σεπτέμβρη (γιατί οι δύο πρώτες αγωνιστικές του Αυγούστου αναβλήθηκαν εξαιτίας της κόντρας που είχαν ΕΠΟ και Κοντονής) στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Από αυτές μόνο μία θα κατακτούσε το πρωτάθλημα. Το έκανε για έβδομη σερί χρονιά και για 44η στην ιστορία του. Ο λόγος για τον Ολυμπιακό ο οποίος έκανε ένα εκπληκτικό πρώτο γύρο αλλά τα... χρειάστηκε στο δεύτερο μισό.

Τον ακολούθησε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος όχι μόνο ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -3 αλλά είχε και άσχημα αποτελέσματα αλλά με ένα εντυπωσιακό σερί κατάφερε να τερματίσει στην δεύτερη θέση.

Ο Παναθηναϊκός με πολλά σκαμπανεβάσματα έφτασε στην τρίτη θέση ενώ η ΑΕΚ όταν βρήκε στο πρόσωπο του Χιμένεθ τον προπονητή που της ταίριαζε μπήκε στα play off και τερμάτισε τέταρτη.

Ο Πανιώνιος ήταν η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος ο οποίος έφτασε να κάνει μέχρι και πρωταθλητισμό. Εν τέλει μπήκε για δεύτερη σερί χρονιά στην πεντάδα και επέστρεψε και στην Ευρώπη.

Η έκτη Ξάνθη... ξεφούσκωσε στο τέλος αλλά έκανε τους μεγάλους να τα χρειαστούν για να καταφέρουν να μπουν στην πεντάδα. Το ίδιο και ο Πλατανιάς ο οποίος όμως έκανε πολύ κακό photo finish.

Ο Ατρόμητος έκανε μια μέτρια σεζόν κάτι το οποίο δείχνει και η θέση του (8ος), ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε κουρασμένος μιας κι άρχισε πολύ νωρίς την σεζόν του, εξαιτίας της ευρωπαϊκής του περιπέτειας.

Η Κέρκυρα πέτυχε τον στόχο της σχετικά νωρίς κι αυτός δεν ήταν άλλος από το να μείνει στην κατηγορία και ο Παναιτωλικός ναι μεν έμεινε κι αυτός αλλά σίγουρα έψαχνε περισσότερα στο πρωτάθλημα.

Ο Ηρακλής εκεί που έδειχνε σίγουρος για υποβιβασμό όχι μόνο σώθηκε αλλά τερμάτισε και στην 12η θέση. Μία πιο ψηλά από τον Αστέρα Τρίπολης ο οποίος δίχως αμφιβολία ήταν η απογοήτευση της σεζόν.

Η Λάρισα τα... χρειάστηκε για να μείνει στην κατηγορία κάτι που δεν κατάφεραν ο Λεβαδειακός και Βέροια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα