Ωρα 03.10π.μ: Κράτος για γέλια, Υφυπουργός για κλάματα!

Gazzetta team
Ωρα 03.10π.μ: Κράτος για γέλια, Υφυπουργός για κλάματα!

bet365

Φαρσοκωμωδία με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Βασιλειάδη και κομπάρσο το ελληνικό ποδόσφαιρο! Η αρχική «κάθετη» απόφαση αναβολής για να μην κινδυνέψουν ζωές... πάει περίπατο από την στιγμή που ασκήθηκαν πιέσεις από ΕΠΟ κι ομάδες! Αδυναμία λήψης οριστικής απόφασης έως τα ξημερώματα!

Το χρονικό μιας (ακόμη)... ντροπιαστικής (μακράς) νύχτας για το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ως εξής. Λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Πέμπτης στα γραφεία της ΓΓΑ υπήρξε σύσκεψη ανάμεσα στον Γιώργο Βασιλειάδη και τους συνεργάτες του προκειμένου να πάρουν οριστική απόφαση για τον τελικό του Σαββάτου!

Το θέμα με τα μη αριθμημένα εισιτήρια που βγήκαν στην κυκλοφορία και στα... social media, θορύβησαν τους πάντες με τον Υπουργό να παίρνει απόφαση για αναβολή του αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ με κύριο γνώμονα την ασφάλεια των φιλάθλων που θα βρεθούν στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού.

Μάλιστα οι συνεργάτες του κ. Βασιλειάδη λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα επισήμαιναν την οριστική απόφαση αναβολής τονίζοντας πως «από λεπτό σε λεπτό θα βγει και η επίσημη απόφαση». Τελικά πέρασαν... πολλά λεπτά, πέρασαν ώρες χωρίς η οριστική απόφαση να γίνεται γνωστή. Το μόνο που έγινε γνωστό... μέσα στην νύχτα ήταν η ανακοίνωση της ΕΠΟ που έλεγε για «τελικό που θα γράψει ιστορία», αλλά και οι πιέσεις των δύο ομάδων, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ που επιθυμούσαν να γίνει κανονικά ο τελικός το βράδυ του Σαββάτου.

Η ώρα περνούσε και ο Υπουργός επί τρεις ώρες δέχονταν απίστευτες πιέσεις με πρωτοφανείς πατέντες και λύσεις του ποδαριού ώστε να γίνει ο τελικός! Το εισιτήριο με... τσιρότο ήταν το «κερασάκι στην τούρτα του παραλόγου». Το εκπληκτικό είναι ότι ο κ. Βασιλειαδής από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης δεν είχε εκφράσει αντίρρηση όταν είχε δει τα εισιτήρια και είχε ενημερωθεί πως 8000 φίλοι του ΠΑΟΚ κι άλλοι τόσοι της ΑΕΚ θα είχαν «ονομαστικό εισιτήριο» αλλά χωρίς αριθμημένη θέση.

Αργά το απόγευμα κατάλαβε τι σήμαινε όλο αυτό. Κατάλαβε ότι κάτι τέτοιο ήταν παράνομο, ότι το αυτοκόλλητο θα μπορούσε να το βγάλει ο καθένας και κάπου εκεί αποφάσισε αναβολή. Απόφαση φυσικά επίσης αστεία την χρονική στιγμή που την πήρε. Όταν η μία ομάδα ήταν ήδη στον Βόλο κι η άλλη ξεκινούσε σε λίγες ώρες.

Όταν εκατοντάδες φίλαθλοι ήρθαν από το εξωτερικό, άλλοι έβγαλαν ήδη εισιτήρια και χιλιάδες κόσμος κανόνιζε δουλειές, ρεπό, άδειες και ξενοδοχεία για να είναι στο Πανθεσσαλικό το Σάββατο! Σε ένα γήπεδο που εξ αρχής ήταν ακατάλληλο και παρατημένο πάνω από ένα χρόνο. Ο ίδιος ο Υπουργός από την αρχή με το... ναι στην λύση για Βόλο έδειξε έλλειψη σεβασμού προς τους παίκτες για την κατάσταση του σταδίου, αλλά και προς τον κόσμο που τον έστελνε σε εξέδρες που δεν είχαν καν τουαλέτες κι... επιστρατεύτηκαν οι χημικές!

Κι όλα αυτά την ίδια ώρα που η επιθυμία ήταν ένας τελικός-γιορτή! Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε η... γύμνια του κράτους, η έλλειψη σοβαρότητας και η αδυναμία για να παρθούν γενναίες αποφάσεις.

Όπως για παράδειγμα ο δρόμος της παραίτησης που ήδη θα έπρεπε να έχει διαλέξει ο κ. Βασιλειάδης!


 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα