Οι «ελεύθεροι» του άξονα

Γιώργος Ντυμένος
Οι «ελεύθεροι» του άξονα

bet365

Στην Σούπερ Λιγκ υπάρχουν περιπτώσεις παικτών στις θέσεις «6-8» που έκαναν «γεμάτη» σεζόν, δεν δεσμεύονται με συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά και σε μερικές εβδομάδες θα ξεκαθαρίσει οριστικά το μέλλον τους
Ο άξονας είναι ένα «νευραλγικό» κομμάτι κάθε ομάδας. Η «ραχοκοκαλιά» της, καθώς από εκεί περνά συνήθως η πρώτη πάσα, ενώ καλείται να συνεισφέρει πολλά και στην ανασταλτική της λειτουργία. Ξεχωρίσαμε ορισμένες περιπτώσεις παικτών που παίζουν στις θέσεις «6-8» και παίζουν στον άξονα, οι οποίοι σε μερικές εβδομάδες μένουν
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗΣ
Βρέθηκε το 2009 στην Ξάνθη από την Βέροια και διανύει την καλύτερή του σεζόν. Σε 26 ματς σημείωσε 6 γκολ εκ των οποίων τα δύο κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν πάρα πολύ ωραία και είναι εκ των mvp της ομάδας. Στο τέλος Ιουνίου μένει ελεύθερος και ήδη γίνονται οι σχετικές συζητήσεις για παραμονή του στη Θράκη. Κάτι που είναι πολύ πιθανό.
ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΟΥΛΟ
Μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα, έκανε πολύ καλό finish την περασμένη σεζόν, ενώ φέτος ήταν εκ των διακριθέντων του Παναιτωλικού.«Οκτάρι», που μπορεί να δημιουργήσει, τα καλά του ματς έγιναν όταν στο πλευρό του είχε ένα «εξάρι» (π.χ. Παπάζογλου ή Μπράβο) με καθαρά ανασταλτικά καθήκοντα. Είναι ο πρώτος σε εύστοχα γεμίσματα παίκτης των «κυανοκίτρινων» και πρώτος τους πασέρ, ενώ σε 25 εμφανίσεις του σημείωσε 3 γκολ. Οι αριθμοί αποτυπώνουν γιατί είναι... πολύ πιθανό να παραμείνει κάτοικος Αγρινίου.
ΝΤΜΙΤΡΙ ΜΠΑΓΚΑ
Ο Λευκορώσος «τιμά» τα λεφτά του και με το παραπάνω. Παίκτης ομάδας, είναι ο 3ος πασέρ και «κλέφτης» του Ατρόμητου, κάνει αυτό που λέμε... πολύ «βρώμικη» δουλειά. Περισσότερο «εξάρι», βοηθά αρκετά ανασταλτικά τόσο στις στημένες μπάλες, όσο και ως τρίτος στόπερ. Οι πιθανότητες να συνεχίσει στο Περιστέρι δείχνουν να είναι μοιρασμένες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ
Αποκτήθηκε τον Γενάρη από τον Ατρόμητο και με το «καλημέρα» έγινε βασικός. Ο εν ενεργεία διεθνής χαφ είναι μία πολύτιμη λύση για κάθε ομάδα, το καλοκαίρι μένει ελεύθερος, αλλά είναι πιθανό να συνεχίσει στο Περιστέρι.
ΡΑΣΙΝΤ ΧΑΜΝΤΑΝΙ
Ο Μαροκινός φέτος μας έδειξε μία άλλη... πτυχή του ταλέντου του, καθώς τα περισσότερα από τα 27 ματς που έχει παίξει μέχρι στιγμής ήταν ως κεντρικός αμυντικός. Αυτό ίσως και να τον «αδικεί», καθώς έβγαλε μεγάλο μέρος της σεζόν σε θέση που δεν είναι η κλασική του. Το ότι θα μπει στα 33, ίσως αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα σε ενδεχόμενη παραμονή του στον Αστέρα. Μάλιστα στα τελευταία ματς έρχεται από τον πάγκο.
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΑΚΟΣ
Στα δύο χρόνια που βρίσκεται στο Αγρίνιο κλήθηκε να προσφέρει και στη θέση του στόπερ, κυρίως πέρσι, ενώ φέτος επανήλθε στη φυσική του, στον άξονα. Εκανε ένα εξαιρετικό ματς κόντρα στην ΑΕΚ όπου σημείωσε 2 γκολ, αλλά τελευταία βρέθηκε όχι μόνο εκτός αρχικού σχήματος αλλά και εκτός ενδεκάδας. Αυτό φαίνεται πως «φωτογραφίζει» κάτι για το μέλλον του στον Παναιτωλικό.
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΙΟΝΤΗΣ
Θα ολοκληρώσει τη σεζόν ως το «μηχανάκι» της Κέρκυρας. Είναι ήδη ο πρώτος της παίκτης σε χρόνο συμμετοχής, δεύτερος «κλέφτης» της και τρίτος πασέρ της. Εκ των κορυφαίων των Φαιάκων, δεν είναι τυχαίο πως στο νησί του Ιονίου θέλουν να του ανανεώσουν το συμβόλαιο. Στα 30 του πλέον δείχνει πιο ώριμος από ποτέ και ήδη υπάρχουν πολλοί «μνηστήρες».
ΧΟΥΑΝ ΜΟΥΝΑΦΟ
«Δικό» μας παιδί ο Αργεντινός, καθώς είναι από το 2009 στην Ελλάδα. Με την φανέλα του Πλατανιά έκανε και φέτος μία εξαιρετική σεζόν και ήταν πρώτος πασέρ της ομάδας και τρίτος «κλέφτης» της. Στο τέλος της χρονιάς μένει ελεύθερος και οι Κρητικοί θέλουν να τον κρατήσουν. Κάτι που έχει πιθανότητες να συμβεί, αλλά ο 29χρονος χαφ έχει αρκετούς «μνηστήρες». Ετσι μόνο εύκολη δεν είναι η περίπτωσή του.
ΑΝΤΙ ΛΙΛΑ
Σε μερικούς μήνες θα ολοκληρώσει την 6η του σεζόν στον ΠΑΣ, καθώς αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2011. Ο 31χρονος πλέον μέσος απασχόλησε κατά καιρούς την επικαιρότητα για εξωαγωνιστικούς λόγους, ενώ έχει «θέμα» με τις κάρτες. Στη τρέχουσα σεζόν μετρά 8 κίτρινες και 2 κόκκινες σε 17 ματς, αριθμός πολύ μεγάλος. Εκεί ίσως είναι το «κλειδί» για το μέλλον του στους Ζωσιμάδες.
ΜΠΡΑΝΙΣΛΑΒ ΝΙΚΙΤΣ
Από τις αποκαλύψεις της σεζόν, καθώς στα 33 του χρόνια ντεμπουτάρισε στη μεγάλη κατηγορία και τα πήγε περίφημα. Είναι στην πεντάδα τόσο στις εύστοχες πάσες όσο και στα κλεψίματα για λογαριασμό των Φαιάκων, οι οποίοι και θέλουν να τον κρατήσουν και την επόμενη σεζόν.
ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ
Στα Χανιά φαίνεται πως βρήκε την ποδοσφαιρική του «Ιθάκη», καθώς συμπλήρωσε φέτος 3,5 σεζόν ως παίκτης του Πλατανιά. Με συμμετοχή έστω ως αλλαγή σε 24 από τα 28 ματς της σεζόν των Κρητικών, είναι ο δεύτερος πασέρ τους παρότι δεν θεωρείται «κολόνα» του αρχικού τους σχήματος. Ομως η αξία του και η εμπειρία του βοηθάει αρκετά και για αυτό είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει και την επόμενη σεζόν στους «ερυθρόλευκους».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα