Μίλαν - Παλέρμο 4-0

Γιώργος Καραμάνος
Η Κροτόνε υποχρέωσε την Ιντερ σε ήττα-σοκ (2-1) και η Μίλαν, που νίκησε 4-0 την Παλέρμο, την άφησε από κάτω λίγο πριν το μεταξύ τους derby. Σταθερά 2η η Ρόμα, 0-3 την Μπολόνια.

Μερικές μέρες μετά την γκέλα κόντρα στην Πεσκάρα στο Adriatico, η Μίλαν ξέσπασε στην Παλέρμο στο San Siro και πλησίασε στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη (4-0). Ο Βιντσέντζο Μοντέλα ήταν στην ευχάριστη θέση να έχει ξανά στη διάθεσή του τον Σούσο και ο Ισπανός εξτρέμ ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε το σκορ μόλις στο 6' με τρομερή εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση ύστερα από ανατροπή του Ντεουλοφέου (1-0). Στο 19' ο πρώην άσος της Λίβερπουλ έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Μάριο Πάσαλιτς από κοντά έκανε το 2-0 σκοράροντας για δεύτερη σερί αγωνιστική και 4η φορά στη φετινή Serie A. Οι Rosanero είχαν μεγάλο πρόβλημα να αντιμετωπίσουν την άμυνα της Μίλαν, ο Μπάκα στο 25' βρέθηκε μόνος αλλά πλάσαρε πολύ άσχημα αλλά στο 37' με κεφαλιά έκανε το 3-0 μετά την όμορφη σέντρα του Καλάμπρια. Ηταν η πρώτη φορά που οι Rossoneri βάζουν 3 γκολ στο ημίχρονο από τον Σεπτέμβριο του 2015 όταν το είχαν κάνει σε αγώνα με την Ουντινέζε.

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

Στο δεύτερο μέρος η Μίλαν ήταν χαλαρή, έπαιξε ωραία μπάλα και θα μπορούσε να έχει βάλει πολλά περισσότερα γκολ. Στο 55' ο Κούτσκα έβγαλε τρελή μπαλιά στον Μπάκα αλλά εκείνος πλάσαρε άουτ και στο 62' ο Ντιαμάντι είχε τη μοναδική φάση για την Παλέρμο αλλά ο Ντοναρούμα απέκρουσε. Στο 69' ο Πάσαλιτς νικήθηκε από τον Φουλινιάτι αλλά ένα λεπτό μετά ο Ντεουλοφέου τον νίκησε. Ο Καταλανός πήρε την μπάλα από το κέντρο και έκανε όλη την απόσταση και πλάσαρε εκπληκτικά για το 4-0 το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος αφού Πάσαλιτς (84') και Μπάκα (87') έχασαν τις ευκαιρίες τους.


Κάζο για την Ιντερ η τρομερή νίκη της Κροτόνε
Η Κροτόνε ήταν «φτιαγμένη» μετά την εκτός έδρας νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στην Κιέβο αφού μετά την απώλεια της Εμπολι, μπορούσε να πλησιάσει στους 3 βαθμούς από την παραμονή και το έκανε με 2-1 κόντρα σε μια Ιντερ που έπαιξε ποδόσφαιρο μόνο στο δεύτερο μέρος, όμως ήταν αργά. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν επιθετικά και μετά την κακή εκτίμηση και το χέρι του Μεδέλ άνοιξαν το σκορ στο 19' με το πέναλτι του Ντιέγο Φαλτσινέλι, ο οποίος τέσσερα λεπτά αργότερα προκάλεσε σοκ στους Nerazzurri καθώς έσπασε το οφσάιντ μετά την ασίστ του Μαρσέλο Τρότα και νίκησε τον Χαντάνοβιτς για το 2-0. Η Ιντερ όμως δεν έμελλε να ξυπνήσει άμεσα. Ο Χαντάνοβιτς σταμάτησε με τα πόδια τον Ρόντεν και ο Μιράντα έσωσε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή ξανά σε προσπάθεια του Ρόντεν. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έκανε την πρώτη φάση της η Ιντερ με τη κεφαλιά του Ανσάλντι.

Στο ημίχρονο ο Πιολι έβαλε Παλάσιο και Εντερ και γύρισε σε άμυνα με τρεις. Το ματς έγινε δυνατό, η Ιντερ πίεσε, ο Πέρισιτς είχε καλή στιγμή και στο 65' οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Ντ' Αμπρόζιο μετά το κόρνερ του Κοντογκμπιά (2-1). Ο τεχνικός της Κροτόνε, Ντάβιντε Νίκολα, αποβλήθηκε για διαμαρτυρία και η ομάδα του σώθηκε στο 72' από το δοκάρι στο σουτ του Εντερ που είχε αφήσει όρθιο τον Κορντάζ. Στο 85' ο Χαντάνοβιτς έσωσε από το σουτ του Ακόστι στην κόντρα και στην τελευταία φάση της Ιντερ ο Μιράντα δεν μπόρεσε να σώσει τον βαθμό.


Συνεχίζει στο κυνήγι της Γιούβε η Ρόμα
Από τη στιγμή που η Γιουβέντους είχε νικήσει την προηγούμενη, δεν υπήρχε για την Ρόμα άλλο αποτέλεσμα από το τρίποντο στην έξοδο στο «Ρενάτο Νταλ' Αρα». Αυτό δηλαδή που θα πρέπει να κάνει μέχρι το φινάλε της σεζόν και να ελπίζει σε κάποια γκέλα της πρωτοπόρου. Αήττητη στην έδρα της Μπολόνια από 2004, έφτασε τις πέντε επιτυχίες έκτοτε (και τρεις ισοπαλίες), όλες με clean sheet. Αυτή τη φορά καθάρισε με 0-3, με τον Φάτσιο (26') να ανοίγει το σκορ με κοντινό πλασέ μετά από στημένη μπάλα. Η λόμπα του Σαλάχ (41') κλείδωσε τους τρεις βαθμούς για τους Τζαλορόσι, για να ακολουθήσει ακόμα ένα από τον Τζέκο, που έφτασε τα 24 στο Καμπιονάτο και τα 34 στη σεζόν γενικά (ρεκόρ στην ιστορία της Ρόμα). Ετσι οι Ρωμαίοι που έκλεισαν καρέ διαδοχικών επιτυχιών στην Σέριε Α', παρέμειναν στο -6 από την κορυφή και έγλειψαν τις πληγές τους από τον μεσοβδόμαδο αποκλεισμό στο Κύπελλο από την Λάτσιο.


Ανατροπή για την Τορίνο
Η Τορίνο βρέθηκε να χάνει στην Σαρδηνία, όμως γύρισε το ματς επικρατώντας 2-3 της Κάλιαρι, για την οποία σκόραρε ο πρώτος παίκτης από την Βόρεια Κορέα στην Serie A. Ο Καρλάο, που έκανε ντεμπούτο ανέτρεψε τον Ιονίτα και ο Μποριέλο ευστόχησε στο πέναλτι στο 19' όμως στο 33' οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με το τρομερό μακρινό σουτ του Λιάγιτς που βρήκε το παραθυράκι (1-1). Εξι λεπτά αργότερα ο Αντρέα Μπελότι σκόραρε για κεφαλιά κάνοντας το 1-2 και σκοράροντας για 24η φορά φέτος. Στην επανάληψη και το 54' ο Ακουα έκανε το 1-3 με δυνατό σουτ που κόντραρε και ξεγέλασε τον Ράφαελ, ενώ το τελικό 2-3 διαμόρφωσε στο 85' ο Κβανγκ Σονγκ Χαν, ο πρώτος από την Βόρειο Κορέα που παίζει και σκοράρει στην Serie A.

Στα καλύτερά της η Ουντινέζε
Από τον Φεβρουάριο δεν έχει ηττηθεί η Ουντινέζε και συνεχίζει. Με τον Ορέστη Καρνέζη αναντικατάστατο στην εστία τους οι Φριουλάνι καθάρισαν εύκολα 3-0 την Τζένοα και παρέμειναν για πέμπτη αγωνιστική χωρίς αποτυχία, δείχνοντας ότι βρίσκονται στο καλύτερο σημείο τους στη σεζόν. Το αντίθετο βιώνει η ομάδα της Γένοβας που έφτασε τις τέσσερις σερί ήττες. Αυτή ήρθε με τον Ντε Πάουλ να γράφει το 1-0 με σουτ από το ημικύκλιο (20'), το πλασέ του Σαπάτα (32') μετά από φάση διαρκείας και το επικό λάθος του πορτιέρο της Τζένοα, Σκουφέτ, ο οποίος έβαλε μόνος του στην εστία την μπάλα από το κόρνερ του Ντε Πάουλ (49').