Μόνος πρώτος με «τεσσάρα» ο Απόλλων (vid)

Gazzetta team
Μόνος πρώτος με «τεσσάρα» ο Απόλλων (vid)

bet365

Ακόμα μία νίκη για τον Απόλλωνα, που επέστρεψε στην κορυφή, ανάσα για Κισσαμικό, νέα νίκη για τον Πανσερραϊκό, δύσκολα, αλλά... τρίποντο για τον ΟΦΗ,

Απόλλων Σμ - Αιγινιακός 4-1

Μόνος πρώτος και πάλι ο Απόλλων Σμύρνης, που δε δυσκολεύτηκε να πετύχει μία ακόμα νίκη, με 4-1 επί του Αιγινιακού και να επιστρέψει ξανά στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η Ταξιαρχία μπήκε δυνατά και άνοιξε το σκορ από νωρίς, αφού στο 19’ Ο Σιατραβάνης έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και βρήκε με ωραίο γύρισμα τον Διαμαντόπουλο, ο οποίος έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Αιγινιακός κατάφερε να αιφνιδιάσει, όμως, τον Απόλλωνα και να ισοφαρίσει με τον Ζγκούρη στο 36’ αλλά η απάντηση ήταν άμεση! Στο 40’ και το 45’ οι Σιατραβάνης και Αλμπάνης κατάφεραν να σκοράρουν και να βάλουν τέλος στις όποιες ελπίδες είχαν οι φιλοξενούμενοι για αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι έχοντας πάρει σημαντικό προβάδισμα, έκαναν οικονομία δυνάμεων, με τον Μπαρτολίνι να είναι αυτός που με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 4-1, που επανέφερε στη κορυφή τη Ταξιαρχία, έχοντας μάλιστα και αέρα 9 βαθμών από τον 3ο Άρη και τη ζώνη της ανόδου.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΑΚΗΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ): Χιώτης, Πάνος, Χιντζίδης, Μπαρτολίνι, Δεληζήσης, Ομπόντο, Αλμπάνης (65' Μπαρμπόσα), Κονέ, Διαμαντόπουλος (72' Τζάνης), Περογαμβράκης (55' Τσιάρας), Σιατραβάνης.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΟΣ): Τόλιος, Γιαζιτζόγλου (74' Κυριλλίδης), Λιόλιος, Τοπαλίδης, Παντεκίδης, Μουκίδης, Γιοσανγκίμ (46' Αντωνιάδης), Σκραπάρας (62' Ραγκέλοφ), Μήλιος, Μπουρντουζάν, Ζγκούρη

Κισσαμικός - Αν. Καρδίτσας 2-1

Πολύτιμη, αλλά και αγχώδη νίκη, πέτυχε ο Κισσαμικός, που αν και τα βρήκε σκούρα κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας, κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 με το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση να έρχεται στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Ο Μίλιτς μόλις στο 17’ κατάφερε να βάλει μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους, όμως η ομάδα από την Καρδίτσα είχε απάντηση και με δράστη τον Τζέκο να βρίσκει δίχτυα στο 39’ έπειτα από σέντρα του Τσόπελα, παίκτες που είχαν μπει στον αγωνιστικό χώρο ως διπλή αλλαγή για την ΑΣΑ μόλις στο προηγούμενο λεπτό!

Οι Κρητικοί μπλόκαραν από αυτή την εξέλιξη και δε μπορούσαν να βρουν το δρόμο προς την αντίπαλη εστία. Αυτό, μέχρι και τις καθυστερήσεις, όμως, όπου και ήρθε η λύτρωση, με τον Τσερκέζο να σκοράρει στο 91’ και να χαρίζει με… buzzer beater τη νίκη στην ομάδα του.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσερκέζος, Κουρέλλας, Παντελάκης, Σελινιωτάκης, Ψιάνος (52' Τιάγκο Σίλβα), Γκούμας, Μαρτίνεθ, Κίκε (67' Νικόλτσης), Μίλιτς (75' Μάντζης), Στογιάνοφ.

ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Πρίφτη, Καραγιάννης, Μάιγκα, Ζδράβος, Κισκαμπάνης, Ντεμπελέ (38' Τζέκος), Μπιτέλης, Σμίλτος, Χαλκιαδάκης (77' Ντάνκουα), Κρητικός (38' λ.τρ. Τσόπελας), Ντιατά.

ΟΦΗ – Καλλιθέα 1-0

Δυσκολεύτηκε, αλλά πήρε τη νίκη ο ΟΦΗ απέναντι στην Καλλιθέα με 1-0. Οι Κρητικοί, δεν πέρασαν και το πιο άνετο απόγευμά τους, με τους φιλοξενούμενους να έχουν δύο δοκάρια!

Το παιχνίδι άρχισε με την Καλλιθέα να απειλεί μόλις στο 4' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπέλη να σταματάει στο δοκάρι της εστίας του Στρέζου. Από εκεί και πέρα ο ΟΦΗ πήρε τον έλεγχο και απείλησε με τον Βουό στο 25', ενώ στο 42' σκόραρε ο Πουρτουλίδης, αλλά ο βοηθός έδειξε οφσάιντ.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης η πίεση των Κρητικών αυξήθηκε και ήρθε το γκολ. Στο 49', ο Μάνος μετά από ασίστ του Χαντί έκανε το 1-0 και... λύτρωσε τον ΟΦΗ. Αυτό ήταν αρκετό για τους Κρητικούς να πάρουν τη νίκη και αφού φυσικά στάθηκαν τυχεροί στη φάση του 90' με τον Γουόρντεν να σημαδεύει το δοκάρι!

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Κώτσιος, Κομεσίδης, Κιάσσος, Βαλλιάνος, Αντουκόρ (46’ Χαντί), Πουρτουλίδης (77’ Νάστος), Μπόατενγκ, Μάνος, Όγκμποε (46’ Ράντι), Βουό.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Νίκος Κουρμπανάς): Σταυριανός, Λεβέντης, Σταμόπουλος, Συριόπουλος, Ντιακιτέ, Γκίνη (75’ Καντέ), Κατσικογιάννης, Μπέλης, Τσίπρας (80’ Ταμπάκης), Κρεβαττάς, Μασέδο (70’ Γουόρντεν).

Καλλονή – Σπάρτη 0-0

«Κόλλησαν» στο μηδέν Καλλονή και Σπάρτη. Οι γηπεδούχοι καίγονταν για τη νίκη μιας και βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν τους άφησαν να πάρουν τους τρεις βαθμούς.

Η Σπάρτη ήταν καλύτερη στο γήπεδο από τα πρώτα λεπτά αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά στο παιχνίδι με το 0-0 να είναι το δίκαιο αποτέλεσμα του πρώτου μέρους. Ίδια ήταν και στην επανάληψη η εικόνα του παιχνιδιού, με την Σπάρτη να ελέγχει, αλλά την Καλλονή να ανεβαίνει.

Μάλιστα, στο 79' οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Ζουλιώτης σούταρε με τον Μελισσά να σώζει με ωραία επέμβαση.

ΚΑΛΛΟΝΗ (Δημήτρης Γαβαλάς): Παπαδόπουλος, Ρεπετσάς, Σάββα, Ευαγγελιδάκης (65’ Σισέ), Ζουλιώτης, Σβόγιτς, Γιουκαρής, Λίταινας, Λαμπράκης (76’ Μέγκαχεντ), Αποστόλο (46’ Αγριμάκης), Σοφιάνης.

ΣΠΑΡΤΗ (Σωτήρης Αντωνίου): Μελίσσας, Γκαλίτσιος, Γιαννίτσης, Σιώπης, Παπαχρήστος, Μπανούσης, Καρτσαμπάς, Αναστασόπουλος, Μπουντόπουλος (65’ Ηλιόπουλος), Φράγκος (70’ Ροβίθης), Αναστασάκος.


Ακόμα μία απογοητευτική εμφάνιση από τον Αχαρναϊκό, την ομάδα που μπήκε πολύ δυνατά στη σεζόν, όμως πλέον κινδυνεύει σοβαρά με υποβιβασμό, αφού δε κατάφερε να νικήσει ούτε τον Παναιγιάλειο (0-0) στο Μενίδι, παρόλο που οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 28’!
Για μία ακόμα φορά, ο Αχαρναϊκός είχε πολύ σοβαρό πρόβλημα στη δημιουργία και έτσι, παρά το αριθμητικό του πλεονέκτημα δεν απείλησε τον Παναιγιάλειο. Έτσι, η «Μαύρη Θύελλα» κατάφερε σχετικά εύκολα να πάρει έναν εκτός έδρας βαθμό, την ώρα που οι γηπεδούχοι έμειναν με μόλις μία νίκη στα τελευταία 15 παιχνίδια!

ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ (Γιώργος Μαραντάς): Ψύχος, Σωτηράκος, Καραντασιάδης, Σταμούλης (83’ Μεζίνι), Τσουβαλτσίδης, Μεγαλοοικονόμου, Παπατόλιος, Ντάγκρας, Λύρας (56’ Τζέφερσον), Μαρσελίνο (65' Ζαχαρός), Πλαβούκος

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Γκαραβέλης, Ρέλλας (63’ Μπρους), Ντέμο, Παπαδόπουλος, Στίκας, Τρίγκας, Μωυσίδης, Βουτσιώτης (78’ Τσότρας), Ταουσιάνης (33’ Καζβιρόπουλος), Γκούφας, Κρητικός.

Πανσερραϊκός – Αγροτικός Αστέρας 2-1

Ανατροπή... σωτηρίας για τον Πανσερραϊκό, που αν και έχανε 0-1 στο ημίχρονο, γύρισε την κατάσταση και επικράτησε 2-1 του Αγροτικού Αστέρα φτάνοντας ακόμα πιο κοντά στη παραμονή.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν πολύ καλά το παιχνίδι και στο 26' ευτύχησαν να προηγηθούν. Ο Χατζής με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρίστιτς... παγώνοντας τις Σέρρες. Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν χωρίς να τα καταφέρουν μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν για τον Πανσερραϊκό μετά το 76'. Σε εκείνο το λεπτό, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Γκότοβου για το πέναλτι που έκανε με το χέρι. Ο Γκούρτσας εκτέλεσε εύστοχα την ποινή και ισοφάρισε για την ομάδα του. Τελικά η ανατροπή ήρθε ένα λεπτό πριν τα 90'. Ο Γαβριηλίδης βρήκε τον Γκούρτσα ο οποίος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έκανε το 2-1 και έδωσε τη νίκη στον Πανσερραϊκό.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Παναγιώτης Διλμπέρης): Ρίστιτς, Βοσκόπουλος, Παπατζίκος, Καψάλης (59’ Κανούλας), Στέβιτς (73΄ Τσούτσης), Φούσου, Σιάκκας, Τσιμίκας, Ρούτσης, Κάκκο (46’ Πόζογλου), Γκούρτσας.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Νίκος Καραμπετάκης): Γιακουμής, Γκότοβος, Ουνγιαλίδης, Μπουτζίκος, Αργυρίου, Χατζής, Τριανταφυλλάκος, Θεοδωρίδης (62’ Φιλίπε), Βουτσιάς (36’ Πάλλας), Μέρντοβιτς, Γκέσιος (78’ Έππας).

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα