Το ποδόσφαιρό μας επιστρέφει!

Το ποδόσφαιρό μας επιστρέφει!

Το ποδόσφαιρό μας επιστρέφει!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο προσωπικό του blog για την θυσία του ΠΑΟΚ ο οποίος δρομολόγησε τις εξελίξεις για να επιστρέψει η κανονικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θα μπορούσα να βάλω τίτλο: «Τιμή και δόξα στον Ανδρέα Παππά». Αλλά όχι. Δεν του αξίζει ούτε αυτό, σε ένα τέτοιο κείμενο… Γιατί ότι γίνεται σήμερα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, ξεκίνησε από εκείνη τη βραδιά (ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στο κύπελλο) των οργίων του Παππά στην Τούμπα, αλλά… όχι και να του χρωστάμε χάρη του συγκεκριμένου…

Για να τα θυμόμαστε και να μην ξεχνάμε…

Ο ΠΑΟΚ έκανε ότι έκανε από εκείνο το βράδυ και μετά! Ο ΠΑΟΚ και ο Σαββίδης δεσμεύθηκε το βράδυ της 2ας Μαρτίου του 2016, όταν ο κόσμος αγανάκτησε με τον Αθηναίο διαιτητή και μπήκε μέσα, ότι μετά και από αυτό, θα τα αλλάξει όλα στο ποδόσφαιρο. Και… είναι ήδη σε καλό δρόμο.

Ο ΠΑΟΚ θυσιάστηκε και έχασε τρεις βαθμούς που φέτος μπορεί και να του στοιχίσουν απίστευτα πράγματα! Ο ΠΑΟΚ αποσύρθηκε από το κύπελλο, ο ΠΑΟΚ έτρεξε κυρίως, ο ΠΑΟΚ δρομολογεί εξελίξεις με τις εκλογές στην ΕΠΟ, ο ΠΑΟΚ ανάγκασε την UEFA και την FIFA να ασχοληθούν επιτέλους με τα χάλια του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Και να που τώρα, ένα χρόνο μετά, εξελίσσεται ένα ωραίο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Μετά από αυτές τις δεσμεύσεις του ΠΑΟΚ και του Σαββίδη έχουμε:

- Τους περίεργους κάθε είδους να έχουν πάει σπίτια τους (αν και υπάρχουν εκκρεμότητες για το που ακριβώς θα πάνε στην πορεία).

- Να που τώρα ξεκινούν τα ματς πρωταθλήματος και ΔΕΝ ξέρουμε το τελικό αποτέλεσμα, κάτι που γίνονταν για όλα (σχεδόν) τα ματς του Ολυμπιακού και των… φίλων του.

- Να που τώρα ο ιστορικός και πολύ σπουδαίος ποδοσφαιρικά Πανιώνιος, έχει ευκαιρία και δικαίωμα να είναι δεύτερος!

- Να που ΠΑΟΚ-ΑΕΚ-Παναθηναϊκός παλεύουν να μπουν στα πλέι οφ, γιατί Ξάνθη και Πλατανιάς (και φυσικά ο Πανιώνιος) δείχνουν ικανοί για όλα.

- Στο Ελληνικό ποδόσφαιρο του 2017 τα λάθη των διαιτητών γίνονται κατά όλων. Και όποιος διαιτητής εκτίθεται, ξανασφυρίζει μετά από πολλές εβδομάδες. (Κλασσικό παράδειγμα ο Σιδηρόπουλος που έχει χάσει τον έλεγχο και τώρα τελευταία δυστυχώς δεν έχει… πετύχει μεγάλη φάση).

- Γι’ αυτό και ο κόσμος ασχολείται λίγο παραπάνω, γι’ αυτό ξαναβλέπουμε γεμάτα γήπεδα όπως προχθές στη Νέα Σμύρνη!

Όλοι τώρα καταλαβαίνουμε (πολύ περισσότερο) τι μας στέρησαν αυτοί οι… αχαρακτήριστοι (τέσσερις φορές άλλαξα λέξη για να μην ξεφύγω) όλα τα προηγούμενα χρόνια!

Η προσπάθεια δεν τελείωσε βέβαια. Το ποδόσφαιρό μας δεν καθάρισε εξ’ ολοκλήρου, γιατί έχουν μείνει αρκετοί ακόμη που επιθυμούν και προσπαθούν να κρατήσουν τη βρωμιά. Βήματα έχουν γίνει και συνεχίζουμε, όσο και αν πολλοί στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη προσπαθούν (βάσει σχεδίου και χωρίς ντροπή) να μας πείσουν ότι… «δεν άλλαξε τίποτα».

Και για να μην παρεξηγηθώ! Ο ΠΑΟΚ τα άρχισε όλα, ο ΠΑΟΚ θυσιάστηκε (σκεφτείτε τι θα γίνει αν χάσει το πρωτάθλημα για δύο πόντους ή τρεις πόντους) ο ΠΑΟΚ πρωταγωνίστησε, αλλά σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν πρέπει να μειωθούν οι προσπάθειες που έκαναν και όλοι οι άλλοι στην Αθήνα. Η ΠΑΕ ΑΕΚ, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, οι κ.κ. Μελισσανίδης, Αλαφούζος και τόσοι πολλοί που βρίσκονται κοντά στις δύο μεγάλες ομάδες της Αθήνας και όχι μόνο σε αυτές. Δίκαιοι πρέπει να είμαστε. Τώρα και στην συνέχεια…

* «Δεν άντεξαν τις αλήθειες που είπε ο Τούντορ και τον έδιωξαν…» είχαν πει πέρυσι από τον Ολυμπιακό για ότι δήλωσε ο Κροάτης αναφορικά με Ιντέγε-Φορτούνη.
Και ένα χρόνο μετά έκαναν τα ίδια και χειρότερα με τον Μπέντο! Γιατί ναι μεν ο Πορτογάλος είπε ότι ο ΠΑΟΚ δυνάμωσε και εμείς αποδυναμωθήκαμε, αλλά σε κάθε περίπτωση, ο Μπέντο είχε και καλύτερα αποτελέσματα από τον Τούντορ… Και όμως τον «έφαγαν» κάνοντας αυτό που κατηγορούσαν, ενώ εκτός των άλλων χρησιμοποίησαν και κωμικοτραγικές επικοινωνιακές μεθόδους…

* Έχετε καταλάβει τι γίνεται με τις εκλογές της ΕΠΟ; Αντιλαμβάνεστε τι έχει πάθει ο ηγέτης της παράταξης που θέλει να συνεχίσει το... έργο Σαρρή-Γκιρτζίκη-Παυσανία και λοιπών; Ο Ελευθεριάδης που φυσικά στηρίζεται από τον Ολυμπιακό και θα ήθελε να κερδίσει τον Γραμμένο, καταλαβαίνει ότι χάνει ακόμη και την δική του Ένωση και σκέφτεται ακόμη και την απόσυρση από τη διαδικασία της Πιερίας!! Ολόκληρος υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ και χάνει ακόμη και τις εκλογές της Ένωσής του!!!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.