Ρόμα - Βιγιαρεάλ 0-1

Gazzetta team
Ρόμα - Βιγιαρεάλ 0-1

bet365

Η Βιγιαρεάλ πήρε νίκη τιμής (0-1), αλλά η Ρόμα είναι στους «16» του Europa League, όπως και ο Αγιαξ (1-0 την Λέγκια). Στο 90' η Αντερλεχτ πέταξε έξω την Ζενίτ!

Εχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση από το πρώτο ματς, με το εντυπωσιακό 4-0 στην Ισπανία, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι βρήκε την ευκαιρία να κάνει κάποιες αλλαγές στην 11άδα της Ρόμα. Και η Βιγιαρεάλ, με την σειρά της, βρήκε την ευκαιρία να πάρει την πρώτη της νίκη επί ιταλικού εδάφους. Το «κίτρινο υποβρύχιο» είχε δοκάρι στο 10' με τον Σοριάνο και στο 15' το λάθος του Βαρμάελεν είχε ως συνέπεια το 0-1 από τον Μπορέ.

Γενικά οι Ισπανοί ήταν καλύτεροι στο πρώτο 45λεπτο, όπου απείλησαν σε άλλες δύο περιπτώσεις με τους Ρόντρι και Σοριάνο, με την Ρόμα να βελτιώνεται στην επανάληψη. Ο Περότι πλησίασε δύο φορές στην ισοφάριση, οι Μπορέ και Σοριάνο έψαχναν το δεύτερο γκολ για τη Βιγιαρεάλ, ο Τότι είχε κάποιες καλές εμπνεύσεις αλλά χωρίς αποτέλεσμα και τελικά στο 82' οι Ρωμαίοι έχασαν με κόκκινη κάρτα τον Ρούντιγκερ, ο οποίος θα απουσιάσει από το πρώτο ματς της επόμενης φάσης.

Την σόκαρε στο 90'!
Με το 2-0 του πρώτου αγώνα στις Βρυξέλλες, η Αντερλεχτ πήγε σαν φαβορί στην Αγία Πετρούπολη αλλά η Ζενίτ ήταν έτοιμη για μια μεγάλη ανατροπή. Οι Ρώσοι άνοιξαν το σκορ στο 24' με το σουτ του Τζουλιάνο εντός περιοχής και στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασαν στροφές, παίζοντας τα όλα για όλα. Στο 72' ο Τζούμπα με προσπάθεια εντός περιοχής έκανε το 2-0 ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα και στο 78' ο Τζουλιάνο με το δεύτερο του γκολ έκανε το 3-0, φέρνοντας τα πάνω-κάτω. Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου και οι παίκτες του ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν μια σπουδαία πρόκριση αλλά στο 90' ο Τελίν με κεφαλιά μείωσε σε 3-1 και έδωσε το εισιτήριο για τους «16» στην Αντερλεχτ!

Στους «16» ο Αγιαξ
Το 0-0 του πρώτου ματς στη Βαρσοβία σήμαινε ότι τα πάντα θα κρίνονταν στο Αμστερνταμ για τον Αγιαξ και την Λέγκια. Αυτοί που πανηγύρισαν, τελικά, ήταν οι Ολλανδοί, οι οποίοι επικράτησαν 1-0 χάρη στο γκολ του Φιέρχεφερ στο 49' με κοντινή προσπάθεια. Το ματς είχε ενδιαφέρον από την αρχή ως το τέλος, είχε και κάποιες καλές στιγμές αλλά δεν είχε κάποιο άλλο γκολ παρά τις προσπάθειες των Πολωνών να ισοφαρίσουν και να περάσουν στην επόμενη φάση. Εκεί, τελικά, θα είναι ο «Αίαντας».

Χαλαρή Μπεσίκτας
Οι Τούρκοι ήταν σίγουροι για την πρόκριση μετά την εκτός έδρας νίκη (1-3) επί της Χάποελ Μπερ Σεβά, οπότε η ρεβάνς ήταν κάτι σαν προπόνηση για αυτούς. Η ομάδα του Σενιόλ Γκιουνές άνοιξε το σκορ στο 17' με τον Αμπουμπακάρ, δεν ανέβασε ρυθμό σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και στο 64' οι Ισραηλινοί βρήκαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον Νουακαέμε (1-1). Η Χάποελ προσπάθησε για το δεύτερο γκολ που θα της έδινε κάποιες ελπίδες αλλά στο 87' ο Τοσούν με σουτ εκτός περιοχής έκανε το 2-1 για την Μπεσίκτας, η οποία προκρίθηκε με δύο νίκες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
* Σε παρένθεση τα πρώτα ματς

Αγιαξ – Λέγκια Βαρσοβίας 1-0 (0-0)
(49' Φιέρχεφερ)

ΑΠΟΕΛ – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-0 (2-3)
(46' Σωτηρίου, 54' πεν. Γιαννιώτας)

Μπεσίκτας – Χάποελ Μπεερ Σεβά 2-1 (3-1)
(17' Αμπουμπακάρ, 87' Τοσούν – 64' Νουακαέμε)

Ρόμα – Βιγιαρεάλ 0-1 (0-4)
(16' Μπορέ)

Ζενίτ – Αντερλεχτ 3-1 (0-2)
(24', 78' Τζουλιάνο, 72' Τζιούμπα – 90' Τελίν)

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα