Λευκά μαντήλια για διαμαρτυρία από τους οπαδούς της Ίντερ (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Σε... ισπανικά πρότυπα η διαμαρτυρία της Ίντερ για τη διαιτησία και δη για τα όσα συνέβησαν στο πρόσφατο ντέρμπι με τη Γιουβέντους. Κούνησαν λευκά μαντήλια οι φίλοι των «νερατζούρι» στο «Σαν Σίρο» πριν από την πρώτη σέντρα της αναμέτρησης με την Έμπολι.

Ο σύλλογος του Μιλάνου εξέφρασε τρομερά παράπονα για το... περίφημο, πλέον, στιγμιότυπο του 69ου λεπτού του αγώνα με τη «Γηραιά Κυρία».

Με τον Ριτσόλι να έχει σταματήσει το ματς για οφσάιντ, ο Κιελίνι κάνει την εκτέλεση, ο Ικάρντι κλέβει, είναι να βγει μόνος απέναντι από τον Μπουφόν, αλλά για κάποιο λόγο ο ρέφερι βλέπει την αντίδραση του αμυντικού της Γιουβέντους που έχει κάνει το λάθος και υποδεικνύει να εκτελεστεί ξανά το φάουλ... δίχως λόγο!

Από την πλευρά του, ο ρέφερι του ντέρμπι, λίγες μέρες αργότερα, είχε δηλώσει: «Στο ποδόσφαιρο όλοι μιλάνε πολύ, μερικές φορές πάρα πολύ. Τι να κάνουμε εμείς ως διαιτητές; Δύο μέρες μετά το ματς, στο κανάλι της Ιντερ βγήκε ένα βίντεο. Τι να πω εγώ για αυτό; Η μπάλα μετά το οφσάιντ της Ιντερ πάει στον Κιελίνι, ο οποίος θέλει να την δώσει στον τερματοφύλακα του για να εκτελέσει αυτός το "φάουλ".

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Ατλέτικο - Θέλτα.

Καταρχάς, η μπάλα κινείται όταν την κλωτσάει ο Κιελίνι, άρα δεν μπορεί να συνεχιστεί το παιχνίδι, πρέπει να γυρίσει η μπάλα πίσω και να είναι ακίνητη. Πέραν αυτού, όμως, σφύριξα να γυρίσει η μπάλα πίσω για να εκτελεστεί το φάουλ από την σωστή θέση και όχι από τον τερματοφύλακα. Αν προχωρήσετε το βίντεο, θα δείτε ότι σφύριξα δύο φορές, γιατί ο Κιελίνι ξαναχτυπάει την μπάλα αλλά και πάλι δεν είναι ακίνητη και γι' αυτό σφύριξα και δεύτερη φορά. Μα για τι πράγμα συζητάμε;».

Οι οπαδοί της Ίντερ, αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν μαζικά και πριν από την έναρξη του παιχνιδιού με την Έμπολι, κούνησαν λευκά μαντήλια στο «Τζουσέπε Μεάτσα»...