Οι ορισμοί διαιτητών στον Ολυμπιακό και στους άλλους «τρεις»…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Οι ορισμοί διαιτητών στον Ολυμπιακό και στους άλλους «τρεις»…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος παρατηρεί μέσα από το blog του στο gazzetta τους ορισμούς της νέας ΚΕΔ και διατυπώνει ένα ερώτημα…

Παρατήρησα τους ορισμούς της νέας ΚΕΔ, υπό τον Τριτσώνη και τον Κουκουλάκη στους αγώνες των τεσσάρων μεγάλων ομάδων (συν μία αγωνιστική υπό τον Μπίκα). Και νομίζω αναπόφευκτα μου δημιουργήθηκε ένα ερωτηματικό.

Προσέξτε:

Στον Παναθηναϊκό έχουν ορίσει δύο φορές τον Σιδηρόπουλο (έξω με Ολυμπιακό κι Ατρόμητο), δύο φορές τον Κομίνη (με ΑΕΚ μέσα και Πανιώνιο έξω), δύο φορές τον Παπαδόπουλο (έξω με ΟΦΗ και Λάρισα), δύο φορές τον Ζαχαριάδη (με Λεβαδειακό μέσα και Πλατανιά έξω), δύο φορές τον Τζήλο (έξω με Απόλλωνα και ΠΑΣ)! Οι δε Σιδηρόπουλος (έξω με Λεβαδειακό) και Κομίνης (έξω με Παναιτωλικό) είχαν οριστεί φέτος κι άλλη (τρίτη) φορά στον Παναθηναϊκό, από την πρώην ΚΕΔ. Επιπλέον κι οι Καραντώνης (μέσα με Ηρακλή, Πλατανιά), Σελίμος (μέσα με ΠΑΣ, Παναιτωλικό) έχουν οριστεί από δύο φορές στον Παναθηναϊκό, μία από την πρώην ΚΕΔ και μία από τη νυν ΚΕΔ. Δηλαδή, τον Παναθηναϊκό στα μισά και πλέον παιχνίδια του (16 στα 26) τον παίζουν εφτά συγκεκριμένοι διαιτητές.

Στον ΠΑΟΚ έχουν ορίσει δύο φορές τον Γκράνα (με Πλατανιά μέσα και ΠΑΣ έξω), δύο φορές τον Παπαπέτρου (με ΠΑΟ έξω και με ΠΑΣ μέσα), δύο φορές τον Καλογερόπουλο (με Ατρόμητο μέσα και Παναιτωλικό έξω), δύο φορές τον Κύζα (έξω με Πανιώνιο και Ξάνθη) και δύο φορές τον Καραντώνη (έξω με Κέρκυρα και Ξάνθη). Ο δε Κύζας (μέσα με Ηρακλή) είχε οριστεί φέτος κι άλλη φορά (τρίτη) στον ΠΑΟΚ, από την πρώην ΚΕΔ! Επιπλέον κι ο Κιοτζένης (και τα δύο ματς με Παναιτωλικό μέσα, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο!) έχει οριστεί δύο φορές στον ΠΑΟΚ, μία από την πρώην ΚΕΔ και μία από τη νυν ΚΕΔ. Δηλαδή, τον ΠΑΟΚ ακριβώς στα μισά παιχνίδια του (13 στα 26) τον παίζουν έξι συγκεκριμένοι διαιτητές.

Στην ΑΕΚ έχουν ορίσει δύο φορές τον Μάνταλο (μέσα με Ατρόμητο και Παναιτωλικό) και δύο φορές τον Μπλάνα (μέσα με Λεβαδειακό κι έξω με Πλατανιά). Ο δε Μπλάνας (μέσα με Ηρακλή) είχε οριστεί φέτος κι άλλη φορά (τρίτη) στην ΑΕΚ, από την πρώην ΚΕΔ. Επιπλέον έχουν οριστεί από δύο φορές στην ΑΕΚ, μία από την πρώην ΚΕΔ και μία από τη νυν ΚΕΔ, ο Κομίνης (μέσα με Ξάνθη κι έξω με Παναθηναϊκό), ο Καλογερόπουλος (έξω με Βέροια και Κέρκυρα), ο Σιδηρόπουλος (με Ολυμπιακό έξω κι Αστέρα μέσα) κι ο Παπαδόπουλος (με Πανιώνιο μέσα και Ξάνθη έξω). Δηλαδή, και την ΑΕΚ ακριβώς στα μισά παιχνίδια της (13 στα 26) την παίζουν έξι συγκεκριμένοι διαιτητές.

Αντίθετα, τον Ολυμπιακό τον σφυρίζουν σχεδόν πάντα διαφορετικοί διαιτητές. Η νυν ΚΕΔ έχει ορίσει δύο φορές ίδιο διαιτητή στον Ολυμπιακό μόνο τον Παπαπέτρου (με ΠΑΣ έξω κι Ατρόμητο μέσα) και τον Σελίμο (με Χανιά έξω και Άρη μέσα). Με την υποσημείωση ότι από τη διαιτησία του Παπαπέτρου ο Ολυμπιακός έχει πάντα σοβαρά παράπονα, όπως τα διατύπωσε κι επίσημα προχθές, για δε τον Σελίμο το ματς στα Χανιά ήταν αδιάφορο. Κι υπάρχουν κι άλλοι δύο διαιτητές που έχουν οριστεί δύο φορές, μία από την πρώην ΚΕΔ και μία από τη νυν ΚΕΔ, ο Σιδηρόπουλος (μέσα με ΑΕΚ και ΠΑΟ) κι ο Ευαγγέλου (μέσα με Πλατανιά και Λεβαδειακό). Για δε τη διαιτησία του Σιδηρόπουλου στα δύο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη δεν χρειάζονται ιδιαίτερα σχόλια, αφού όλοι την θυμόμαστε. Τον Ολυμπιακό λοιπόν στα 26 φετινά παιχνίδια του τον έχουν παίξει 21 διαφορετικοί διαιτητές!

Εγώ δεν υποστηρίζω ούτε ότι είναι κακό για τον Ολυμπιακό ότι τον παίζουν πολλοί διαιτητές, ούτε ότι είναι καλό για τους ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ ότι τους παίζουν λιγότεροι διαιτητές. Απλά το ερώτημα που μου έρχεται στο μυαλό για τους κυρίους Κουκουλάκη και Τριτσώνη είναι ένα: ποιο είναι το σκεπτικό και στον Ολυμπιακό ορίζονται συνεχώς διαφορετικοί διαιτητές στα παιχνίδια του, ενώ τις άλλες τρεις μεγάλες ομάδες τις παίζουν στα μισά παιχνίδια τους οι ίδιοι έξι-εφτά διαιτητές.

Αν είναι τυχαίο, συμπτωματικό, συγκυριακό πάω πάσο. Και σβήνει το ερώτημα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.