Παναθηναϊκός - Αστ.Τρίπολης 4-0

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός - Αστ.Τρίπολης 4-0

bet365

Ο καλύτερος φετινός Παναθηναϊκός, συνδύασε ουσία και θέαμα... σκόρπισε με 4-0 τον Αστέρα, έχασε ευκαιρίες για ακόμη πιο ευρύ σκορ και έκανε τυπική διαδικασία την ρεβάνς της Τρίπολης όσο αφορά την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδος! Κόκκινη ο Βιτάλι στο 84', δοκάρι ο Ιωαννίδης στο 90' για τους Αρκάδες.

Πως έπαιξαν:

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο στην εστία και τους Κουλιμπαλί, Μολέδο, Κουτρουμπή και Χουλτ στην τετράδα της άμυνας. Στον άξονα βρέθηκαν οι Ζέκα και Ρέις, που είχαν κυρίως από δεξιά τον Λούκας Βιγιαφάνιες και από αριστερά τον Πόλο Εμποκού. Ο Μπεργκ στην επίθεση είχε τη στήριξη του Κλωναρίδη, αν και συνεχώς ο Αργεντινός και ο Κονγκολέζος συνεχώς πλαισίωναν τους δύο που είχαν την ευθύνη του σκοραρίσματος.

Από την πλευρά του, ο Αστέρας Τρίπολης είχε τον Ντοναρούμα κάτω απ΄τα δοκάρια και μπροστά του βρέθηκαν από αριστερά προς δεξιά οι Γιαννούλης, Βίταλι, Γεβγέν και Κώτσιρα. Στο χώρο του κέντρου οι Δημούτσος και Τσουκαλάς, στην τριάδα μπροστά τους οι Μάσα, Τσιλιανίδης και Καλτσάς και μοναδικός προωθημένος ο Μανιάς.

Αυτό που ήθελε, το πέτυχε από νωρίς

Ενδεχομένως το καλύτερο πρώτο ημίχρονο που κάνει στη Λεωφόρο εδώ και... αρκετούς μήνες ο Παναθηναϊκός. Με τρέξιμο και πίεση αρκετά ψηλά, με γκολ από νωρίς, με επιβολή απέναντι στον αντίπαλο αλλά και με στιγμές που χρειάστηκαν εγρήγορση στην άμυνα στις λιγοστές στιγμές που ο Αστέρας είχε απλά προϋποθέσεις ώστε να προκαλέσει ανησυχία στην εστία του Βλαχοδήμου. Οι «πράσινοι» επέλεγαν κυρίως την αριστερή πλευρά των Χουλτ και Εμποκού για τις επιθέσεις τους, ο Ρέις έκανε καλό ματς – θα μπορούσε να έχει αποφύγει λάθη – ο Ζέκα αμυντικά έκανε σωστή δουλειά και οι Κλωναρίδης - Βιγιαφάνιες προσπαθούσαν με το συνεχές τρέξιμο να κρατήσουν τη μπάλα ψηλά και να φτιάξουν φάσεις. Το 1-0 έγινε από τον Ρέις που σε μακρινό σουτ στο 6ο λεπτό είδε τη μπάλα να κοντράρει στον Δημούτσο και να «κρεμάει» τον Ντοναρούμα, ενώ στο 32' ο Κλωναρίδης τελείωσε σωστά μια φάση που ξεκίνησε από τον πρώτο σκόρερ με κάθετη στον Χουλτ, αυτός έκανε το χαμηλό γέμισμα στον Βιγιαφάνιες που με προβολή δεν τα κατάφερε, όμως το έκανε ο... νεοαποκτηθέντας στο «ριμπάουντ». Για ελάχιστο διάστημα ο Αστέρας έφερε το ματς σε μια ισορροπία ανεβαίνοντας στο γήπεδο, όμως ήταν ανούσιο...

Βρήκε και τα έκανε για να κλειδώσει την πρόκριση

Ο Αστέρας δοκίμασε με την έναρξη του δευτέρου μέρους να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να ψάξει κάτι καλύτερο στο παιχνίδι σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο όπου παρέμεινε ακίνδυνος. Η επιθετική διάθεση των Αρκάδων είχε ως αποτέλεσμα ν' αφήσουν κενά στα μετόπισθεν. Η κακή τελική επιλογή των παικτών του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν αρκετές φορές η αιτία που δεν μπορούσε να δημιουργηθεί καλή φάση για τους «πράσινους», που όμως, απείλησαν αρχικά με ένα σουτ του Κλωναρίδη από το δεύτερο δοκάρι στο 48' για ν' ακολουθήσει... κατηφόρα. Κι αυτό, διότι οι Αρκάδες συνέχισαν να μένουν τελείως απροστάτευτοι αμυντικά. Στο 61' από ωραία μπαλιά του Εμποκού ο Βιγιαφάνιες απέναντι από τον Ντοναρούμα πλάσαρε σωστά, για να έρθει ο Κονγκολέζος και να εκτελέσει εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στο 68' για το 4-0! Η ομάδα του Ελευθερόπουλου έκανε το πρώτο σουτ στο στόχο στο 77' με τον Μάσα (!), όμως ο Βλαχοδήμος αντέδρασε σωστά. Ο Παναθηναϊκός (του 4-4-2 και ενίοτε του 4-2-3-1) στο 79' έφτασε κοντά στο 5ο γκολ, αλλά ο Ντοναρούμα σταμάτησε το αριστερό σουτ του Λουντ με διπλή ενέργεια. Ο Ουζουνίδης έδωσε χρόνο ξανά στους Χατζηγιοβάννη και Ευαγγέλου, ο Γκάιντουτσικ αποβλήθηκε στο 84' και οι «πράσινοι» είναι πλέον τρομερά άνετοι για την παρουσία τους στα προημιτελικά.

MAN OF THE MATCH: Πολ Ζοσέ Εμποκού. Ο Κογκολέζος εξτρέμ έχει επιστρέψει... φορτσάτος από το Κόπα Άφρικα. Σπουδαία εμφάνιση απόψε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Στο 61' βγάζει καταπληκτική ασίστ στην πλάτη της άμυνας των Αρκάδων για τον Βιγιαφάνιες και το 3-0. Επτά λεπτά αργότερα κάνει ωραία κίνηση, κερδίζει το πέναλτι και εκτελεί εύστοχα για το 4-0. Ουσιαστικότατος, ανεβάζει επίπεδο την δημιουργία του «τριφυλλιού».

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Νούνο Ρέις. Ο Πορτογάλος μέσος ξεκίνησε στο πλευρό του Κάρλος Ζέκα στην μεσαία γραμμή και απέδειξε για ακόμη μία φορά το γιατί αποτελεί μία αξιόπιστη λύση για τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ήταν καθοριστικός στο 2-0 του ημιχρόνου. Από τα δικά του πόδια άνοιξε το σκορ, από τα δικά του πόδια ξεκινά και το δεύτερο, μετά από καταπληκτική κάθετη... μαχαιριά προς τον Χουλτ.
Στο ύψος του επίσης και ο Λούκας Βιγιαφάνιες με γκολ και κάθετη στο πέναλτι του Εμποκού αλλά ο Βίκτωρας Κλωναρίδης!
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Αστέρας Τρίπολης με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο στον πάγκο είναι μία ομάδα που παίρνει ρίσκα, παίζει ανοιχτά και αφήνει χώρους στην άμυνα. Μετά το 2-0 τ0υ ημιχρόνου θα έπρεπε οι Αρκάδες να παίξουν πιο συντηρητικά. Συνέχισαν με μεγαλύτερα ρίσκα λες και δεν υπήρχε ρεβάνς και ο Παναθηναϊκός που ήταν στο καλύτερο του απόγευμα μέσα στο τελευταίο τρίμηνο, τους «τιμώρησε» φτάνοντας σε σκορ ξεκάθαρης πρόκρισης.
Η ΓΚΑΦΑ: Με το σκορ στο 3-0 ο Ιωαννίδης θα μπορούσε να βάλει και πάλι στο... κόλπο της ρεβάνς τον Αστέρα Τρίπολης. Στο 67', όμως, βγήκε τεα-α-τετ με τον Βλαχοδήμο, έκανε μία φοβερή ντρίμπλα πάνω στον Κουτρουμπή αλλά καθυστέρησε να τελειώσει την φάση και σπατάλησε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Στυλιάρας είχε κάποιες λανθασμένες αποφάσεις στο πρώτο μέρος που εκνεύρισαν το γήπεδο αλλά σε γενικές γραμμές απέφυγε το μεγάλο λάθος. Σωστή η δεύτερη κίτρινη-αποβολή- στον Γκαϊντούτσικ, όπως και το πέναλτι υπέρ του «τριφυλλιού» στην ανατροπή του Εμποκού από τον Ντοναρούμα. Χωρίς προβλήματα οι επόπτες του.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός ήταν... Παναθηναϊκός απόψε στην Λεωφόρο! Στην καλύτερή του εμφάνιση με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο, διέλυσε με 4-0 τον Αστέρα Τρίπολης και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό. Έκλεισε θέση στα ημιτελικά του Κυπέλλου με μία πειστική εμφάνιση που δίνει ελπίδα για το μέλλον.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Ρέις (76' Λουντ), Μπεργκ, Ζέκα, Κλωναρίδης (62' Χατζηγιοβάννης), Βιγιαφάνιες, Χουλτ, Μολέδο (82' Ευαγγέλου), Εμποκού, Κουλιμπαλί

Αστέρας Τρίπολης: Ντοναρούμα, Γκάιντουτσικ, Μάσα, Μανιάς, Τσουκαλάς, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης (69' Μπαστιάνος), Δημούτσος (73' Ινγκλέσιας), Καλτσάς (55' Ιωαννίδης) , Κώτσιρας, Σελίν

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα