Η υποχρέωση και ο Ευαγγέλου!

Η υποχρέωση και ο Ευαγγέλου!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Η υποχρέωση και ο Ευαγγέλου!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που πέρασε στο ρελαντί τον Κισσαμικό και το ντεμπούτο του νεαρού στόπερ!

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο παιχνίδι με τον Κισσαμικό για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος ήταν το αυτονόητο. Να... καθαρίσει από την Λεωφόρο την πρόκριση, να πάρει σκορ που θα του δίνει «ασφάλεια» και ηρεμία ενόψει της ρεβάνς. Το τελικό 3-0 εξασφάλισε όλα τα παραπάνω στο «τριφύλλι» που από το βράδυ της Πέμπτης βρίσκεται στα προημιτελικά του θεσμού, μετατρέποντας την ρεβάνς στην Κρήτη σε τυπική διαδικασία. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έκανε πράξη την υποχρέωσή της χωρίς, όμως, να παίξει παραγωγικό, όμορφο, ποδόσφαιρο κυριαρχίας.

Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, η εικόνα των «πρασίνων» ήταν εξοργιστική, μακριά από κάθε ποδοσφαιρική λογική και δικαίως ο κόσμος που έδωσε το παρών στην Λεωφόρο γιούχαρε. Όταν σε ένα ολόκληρο σαρανταπεντάλεπτο, έχεις όλη και όλη μία σοβαρή φάση απέναντι σε ομάδα Β' Εθνικής δεν βαράνε απλά... καμπανάκια αλλά καμπαναριά ολόκληρα.

Ξεκάθαρα θέμα διάθεσης, μιας και αρκετοί ποδοσφαιριστές έβλεπαν το ματς σαν αγγαρεία και όχι σαν μία ευκαιρία να δείξουν πράγματα στον προπονητή τους, έχοντας πρωτίστως στο μυαλό τους ότι το Κύπελλο αποτελεί το μοναδικό εφικτό στόχο αυτή την στιγμή για το κλαμπ. Το γρήγορο γκολ του Μάρκους Μπεργκ στην επανάληψη έδιωξε το άγχος, η είσοδος του Σεμπάστιαν Λέτο έδωσε πνοή και ο Παναθηναϊκός έφτασε στο ρελαντί σε σκορ πρόκρισης απέναντι σε έναν αντίπαλο πολύ χαμηλού επιπέδου.

Βλέποντας κανείς τον Αργεντινό και απόψε, μπορεί εύκολα να καταλάβει ακόμη περισσότερο το νόημα του προηγούμενου πόστ. Για τον «Σέμπα» δεν υπάρχουν σημαντικά και μη σημαντικά παιχνίδια, δεν υπάρχουν αντίπαλοι «εμπορικοί» και μη, υπάρχει μόνο η νίκη. Τέτοιους ποδοσφαιριστές έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός.

Αυτή είναι η σωστή νοοτροπία... Από κει και πέρα, αξίζει μία αναφορά στο ντεμπούτο του Στέφανου Ευαγγέλου. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός φόρεσε για πρώτη φορά την φανέλα με το τριφύλλι στο μέρος της καρδιάς σε επίσημο παιχνίδι. Ξέχωρα από την εμφάνισή του που ήταν πολύ καλή αλλά προφανώς ένα ματς δεν αποτελεί κριτήριο, μιλάμε για ένα παιδί με πολύ μεγάλη ωριμότητα στο παιχνίδι του, ένα παιδί που ξεχώρισε στην καλοκαιρινή προετοιμασία και που έχει αργήσει πολύ να πάρει τις ευκαιρίες του.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αποτέλεσε μία σημαντική επένδυση το καλοκαίρι του 2015, όταν ο Παναθηναϊκός έδωσε 300.000 ευρώ στον Πανιώνιο για να τον κάνει δικό του.

Είναι καιρός να αρχίσει ξανά ο σύλλογος να εμπιστεύεται και να ποντάρει στα δικά του παιδιά, να προσπαθεί να «χτίσει» νεαρούς ποδοσφαιριστές μέσα από το σύνολο, ώστε σε λίγα χρόνια να διαθέτει και πάλι μια αξιόλογη φουρνιά Ελλήνων παικτών...

Ατομική αξιολόγηση: Στιλ 6, Μέστο 2, Χουχούμης 4, Ευαγγέλου 7, Τελάντερ 7, Μαρινάκης 6, Λουντ 6, Μπουμάλ 3, Βιγιαφάνιες 4, Βλαχοδήμος 7, Μπεργκ 7, Λέτο 8, Ρινάλντι(-), Χατζηγιοβάννης 6

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.