O ευρωπαϊκός εφιάλτης, το βουνό και ο Ρινάλντι!

Τάσος Νικολογιάννης
Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον νέο φετινό ευρωπαϊκό εφιάλτη του Παναθηναϊκού, τον Ουζουνίδη, που κατάλαβε χθες ότι έχει να ανέβει ένα βουνό, την πολύ δύσκολη θέση που βρίσκεται ο Αλαφούζος και τον Ρινάλντι, που ήρθε με κόπων και βασάνων το καλοκαίρι και δεν βάζει γκολ ούτε στα διπλά στο ...Κορωπί.

H xθεσινή ήττα με 2-0 από την Θέλτα στην Λεωφόρο ολοκλήρωσε τον φετινό ευρωπαϊκό εφιάλτη. Τρεις ήττες στην Λεωφόρο με 1-7 τέρματα , πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας να χάσει όλα τα εντός έδρας παιχνίδια. Και πέντε ήττες στον όμιλο και μοναδική ισοπαλία στην Λιέγη με την Σταντάρ. Μιλάμε για έναν απόλυτο εφιάλτη, που σε κάνει να λες χίλιες φορές να μην είχε περάσει η ομάδα στους ομίλους του Europa League. Χίλιες φορές να μην ζήσουμε τόσο άσχημες ευρωπαϊκές βραδιές από μία ομάδα , που μας είπε συνηθίσει αλλιώς πριν μερικά χρόνια , αλλά τώρα σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.

Ο Ουζουνίδης χθες σε αυτό το δυνατό παιχνίδι με τον Θέλτα με αυτά, που είδε πρέπει να κατάλαβε ότι έχει να ανέβει ένα βουνό. Μία ομάδα χωρίς ψυχολογία, με τον κόσμο να είναι άδειος πια, μία ομάδα χωρίς φυσική κατάσταση, για να παίζει τρία παιχνίδια την εβδομάδα, μία ομάδα με παίκτες, που είχαν συνηθίσει να ….μην κάνουν προπόνηση και πρέπει τώρα για να παίξουν να τα δίνουν όλα στην προπόνηση. Μία ομάδα, που το καλοκαίρι έδωσε μάχη για να φέρει παίκτες , με στόχο να βοηθήσουν και στο γήπεδο δείχνουν ότι δεν μπορούν.

Τρανό παράδειγμα αυτός ο Ρινάλντι. Τρέχει, τρέχει, τρέχει θα σου πει κάποιος. Και τι να το κάνεις αν τρέχει. Ας πάει για μαραθωνοδρόμος. Για επιθετικός δεν το έχει. Μέχρι τώρα είχε την δικαιολογία , ότι δεν έπαιζε πολύ. Τον είδαμε στην ενδεκάδα με τον Ηρακλή και με την Θέλτα. Με τον Ηρακλή έχασε δύο γκολ από αυτά, που θέλει προσπάθεια να τα χάσεις, με την Θέλτα πάλι είχε μεγάλη ευκαιρία και την έχασε και στη συνέχεια στις 40 επαφές, που είχε με την μπάλα έκανε ….41 λάθη. Ολόκληρη φασαρία το καλοκαίρι , για να έρθει ο Ρινάλντι. Και δεν είναι μόνο τα παιχνίδια. Οποιος ρωτήσει θα μάθει, ότι και στις προπονήσεις δεν βάζει γκολ, δεν το έχει. Αν είναι , λοιπόν, να παίζει ο Ρινάλντι , γιατί να μην παίζει ο Πίσπας; Και ταλεντάκι είναι και μπορεί να εξελιχθεί. Από τον Ρινάλντι τι εξέλιξη να περιμένεις;

Φυσικά δεν ρίχνω την χθεσινή ήττα στον Ρινάλντι. Οι περισσότεροι δεν ήταν καλά και κυρίως οι μεσοεπιθετικοί, αλλά μιλάω για τον Ρινάλντι, που δεν τον είχαμε δει πολύ μέχρι τώρα και τον βλέπουμε και δεν πιστεύουμε, ότι αυτός είναι επιθετικός.

Ο Ρινάλντι δεν έχει καμία ευθύνη, που παίζει στον Παναθηναϊκό και ήρθε σαν λύση πίσω από τον Μπέργκ. Η ευθύνη ανήκει στον Ζιλμπέρτο, που τον πρότεινε και τον Στραματσόνι, που συμφώνησε.

Σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός είναι στο σημείο μηδέν και ο Αλαφούζος στην πιο δύσκολη θέση , από τότε που ανέλαβε την ομάδα. Βλέπει, ότι τα λεφτά που έχει βάλει στην ομάδα έχουν πάει στον κουβά και ζει την πιο έντονη αμφισβήτηση από τον κόσμο, από τότε, που ανέλαβε.

Τα παιχνίδια είναι κοντά. Και το μόνο φάρμακο για να ηρεμήσει λίγο η ομάδα -και να γίνουν και οι αλλαγές και στο ρόστερ και στην ομάδα γενικά- είναι οι νίκες. Δύσκολο το σερί νικών με αυτό, που βλέπουμε, αλλά όσο αφορά το αγωνιστικό ο Ουζουνίδης και την ξέρει την ομάδα και του αρέσουν τα δύσκολα και είναι η ελπίδα του κόσμου, ότι αυτό το πράγμα που λέγεται Παναθηναϊκός μπορεί να το κάνει και πάλι ομάδα. Ο χρόνος θα δείξει….