Γιουβέντους - Πεσκάρα 3-0

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Οι Μπιανκονέρι περπατούσαν κόντρα στην Πεσκάρα αλλά αρκούσε κι αυτό για να νικήσουν με 3-0, με τα γκολ των Κεντίρα-Μάντζουκιτς-Ερνάνες. Εγραψε ιστορία ο 16χρονος Κιν.

Με την Σεβίλλη να ακολουθεί, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι βρήκε την ευκαιρία να προφυλάξει κάποιους, όπως για παράδειγμα τους Μπουφόν-Πιάνιτς-Μαρκίζιο-Ντάνι Αλβες-Κιελίνι ενώ υπήρχαν απουσίες και λόγω τραυματισμών. Ο αντίπαλος, άλλωστε, προσφερόταν για αλλαγές. Η Πεσκάρα όση καλή διάθεση κι αν έχει, δεν θα μπορούσε να φύγει με αποτέλεσμα από το Τορίνο, ακόμη κι αν η Γιουβέντους δεν έπαιζε καλά. Και όντως δεν έπαιξε. Δεν χρειάστηκε κιόλας, όμως, για να φτάσει στο 3-0 με τα γκολ των Κεντίρα-Μάντζουκιτς-Ερνάνες. Δοκάρι είχε ο Ιγουαΐν ενώ ο 16χρονος Μόιζες Κιν έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος που αγωνίζεται στη Serie A έχοντας γεννηθεί από το 2000 κι έπειτα (2000).

Το ματς μπορούσε εύκολα να το φανταστεί κάποιος πριν την έναρξη του. Η Γιούβε είχε την μπάλα, η Πεσκάρα πρόσεχε πολύ την άμυνα της, οι Μπιανκονέρι επιβεβαίωσαν ότι δεν είναι στο 100% και έτσι τα λεπτά περνούσαν χωρίς τις μεγάλες φάσεις. Ενα σουτ του Ιγουαΐν στο 13', εντός περιοχής, που κόντραρε και έφυγε άουτ αλλά και η κεφαλιά του Αργεντίνου στο 17', μετά την σέντρα του Αλεξ Σάντρο, ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να δείξουν οι γηπεδούχοι στο πρώτο 20λεπτο. Η Πεσκάρα είχε καλύτερη ευκαιρία στο 24', όταν Καπράρι έφυγε στην πλάτη της άμυνας αλλά ο Ρουγκάνι τον πίεσε όσο έπρεπε για να αστοχήσει. Αυτός που δεν αστόχησε ήταν ο Κεντίρα στο 36', στέλνοντας την μπάλα στη γωνία του Μπισάρι με σουτ εντός περιοχής μετά την πάσα του Μάντζουκιτς (1-0).

Νωρίς στην επανάληψη, στο 53', η Γιουβέντους θα μπορούσε να καθαρίσει το ματς αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι από το ωραίο πλασέ εκτός περιοχής του Ιγουαΐν μετά το λάθος του Κριστάντε, με τον Αργεντίνο να πλησιάζει στο γκολ και στο 60', μετά την πάσα του Κεντίρα, αλλά ο Μπισάρι απέκρουσε. Δύο λεπτά μετά, πάντως, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο κοντινό πλασέ του Μάνζουκιτς μετά την κεφαλιά-πάσα του Κεντίρα, για να αντιστραφούν οι ρόλοι σε σχέση με το πρώτο γκολ (2-0). Λίγα λεπτά μετά, στο 69', ο Ερνάνες ανάγκασε το Juventus Stadium να τον χειροκροτήσει αφού έκανε το 3-0 με πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής, ο Μπισάρι αρνήθηκε το γκολ στον Στουράρο στο 79' και στο 84' ο Αλέγκρι έβγαλε τον Μάντζουκιτς και έβαλε τον Κιν, για τον οποίο τα γράψαμε πιο πάνω. Η τελευταία καλή φάση του ματς ήταν για την Πεσκάρα στο 90', με τους Πέπε (αποθεώθηκε) και Ζούπαριτς αλλά ο Εβρά πρόλαβε και απομάκρυνε πάνω στη γραμμή.