ΠΑΟΚ-ηγέτες-κρίσεις και άλλα…

ΠΑΟΚ-ηγέτες-κρίσεις και άλλα…

ΠΑΟΚ-ηγέτες-κρίσεις και άλλα…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου με αφορμή τον Στέφανο Αθανασιάδη γράφει για την ανθρωποφαγία του ΠΑΟΚ, αλλά και για το αν υπάρχουν τελικά πραγματικοί ηγέτες στην ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ δεν πάει καλά (επειδή δεν κερδίζει) και σε αυτές τις περιπτώσεις «πρέπει» να βρεθεί ο «φταίχτης» για να σηκώσει τον σταυρό. Κλασικό ΠΑΟΚτσήδικο θέμα η αναζήτηση «φταίχτη» να επωμιστεί τις ευθύνες…

Η ομάδα του Ίβιτς δεν σκοράρει (γιατί κατά τ’ άλλα όποιος δεν βλέπει ότι αυτό το σύνολο έχει αρχές και δουλεύει καλούτσικα μέσα στο γήπεδο, είναι εμπαθής) και το βάρος πέφτει στον σέντερ φορ, σε έναν από τους «ηγέτες» και αρχηγούς της ομάδας.

Ο Αθανασιάδης «πυροβολούνταν» από το καλοκαίρι επειδή… «η ΠΑΕ δεν πήρε άλλον σέντερ φορ». Εκπληκτικό επιχείρημα! «Εσύ φταις που δεν σε αλλάζουν…». Αλλά αυτά ήταν αναπόφευκτα. Όσες λογικές προσπάθειες κι’ αν γίνονταν, η «ανθρωποφαγία» στον ΠΑΟΚ έχει βαρέσει «κόκκινο». Ειδικά αν μιλάμε για Έλληνες της ομάδας, όπου κι’ αν αυτοί βρίσκονται…

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν δεν πήρε τον σέντερ φορ που απαιτούσε η μάζα, ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από… χασογκολίαση με τον Άγιαξ, ο Αθανασιάδης ήταν στο επίκεντρο της αμφισβήτησης, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να χάνει βαθμούς λόγω αστοχίας, το κλίμα όλο και βάραινε…

Τι κάνει σε αυτή την περίπτωση ο πραγματικός ηγέτης της ποδοσφαιρικής ομάδας;

- Ο ηγέτης του ΠΑΟΚ βγαίνει αντρίκεια, μπροστά και εξηγείται.

- Ο ηγέτης του ΠΑΟΚ σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να μην «λέει» τίποτα δημόσια και να απαντάει στο γήπεδο.

- Ο ηγέτης του ΠΑΟΚ δεν κοιμάται τα βράδια ψάχνοντας λύσεις στα αποδυτήρια.

- Ο ηγέτης του ΠΑΟΚ μαζεύει κάθε μέρα όλους τους άλλους παίκτες (με κάθε τρόπο) και ξαναεξηγείται… (Κάποτε ο Κονσεϊσάο τους έπαιρνε όλους τηλέφωνο και μιλούσε…).

- Ο ηγέτης (όσο επώδυνο κι’ αν είναι αυτό) προσέχει ΟΛΕΣ τις εξωποδοσφαιρικές δραστηριότητες, για να μην δώσει κανένα δικαίωμα. Προσέχει την εικόνα του και τη συμπεριφορά του και δεν αδιαφορεί γι’ αυτή, έτσι ώστε στην περίοδο κρίσης, τα ασήμαντα να μην τα «κάνει» σημαντικά.

Από την άλλη ο άλλος… «ηγέτης» (προσοχή στη διαφορά) αν αδυνατεί να απαντήσει στο γήπεδο και από εκεί και πέρα αδυνατεί ή δεν ξέρει ή δεν νιώθει να κάνει κι’ όλα τα άλλα σωστά, θα βλέπει πάντα αυτά τα εισαγωγικά μπροστά του και θα μας βάζει σε σκέψεις αν αξίζει ή δεν αξίζει, αν μπορεί ή δεν μπορεί, αν θέλει ή αν δεν θέλει… Γιατί στο κάτω-κάτω είναι και δικαίωμα του καθενός να κάνει τις επιλογές του… Μπορεί ρε παιδί μου να μην θέλεις να παίζεις στον ΠΑΟΚ και να ονειρεύεσαι τη Λίβερπουλ!!

Αυτά όλα είναι δεδομένα και αυτονόητα… Από εκεί και πέρα…

Στον ΠΑΟΚ ΟΛΟΙ πωλούνται! Το ξέρουν όλοι, το ακούν ΟΛΟΙ και στις πιο επίσημες ή ανεπίσημες συζητήσεις.

Η πώληση όμως σε μία μεγάλη ομάδα, δεν είναι δυνατόν να αποτελεί διαδικασία τιμωρίας… (Και δεν είναι στον ΠΑΟΚ. Είπαμε ότι γίνονται λάθη, αλλά δεν έχουν φθάσει και σε τέτοιο σημείο…).

Οι πωλήσεις πρέπει να γίνονται ώστε οι (σοβαρές) ομάδες να αποκομίζουν όφελος. Αυτή την περίοδο αν ο Κλάους αξίζει Α ποσό, ξέρετε πόσο θα πιάσει; -5Α!
Αν ο Τσίμιροτ κοστίζει Χ, τώρα θα πωλούνταν -3Χ.
Αν ο Γλύκος (που θα μείνει) άξιζε Ψ, τώρα θα τον έδιναν -2Ψ. Ο Ροντρίγκεζ τα ίδια. (Πρόκειται για παίκτες που για παράδειγμα πέρυσι μετά τα πλέι οφ σε μία καλή φάση για τον ΠΑΟΚ, κόστιζαν πολλά παραπάνω).

Άρα, όλα τα παραπάνω είναι λίγο (έως πολύ) αστεία…

Στις κρίσεις και στα δύσκολα φαίνονται οι αξίες, οι ηγέτες, εκεί κρίνονται όλοι. Αλήθεια είναι ότι εδώ και χρόνια ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται πάρα-πάρα πολύ να ξεπεράσει κρίσεις… (Σκεφτείτε πώς ξεκινάει κάθε χρόνο και τι γίνεται πάντα στις πρώτες στραβές…). Γιατί άραγε;

Γιατί η ομάδα έχει μπόλικους «ηγέτες», αλλά όχι πραγματικούς ΗΓΕΤΕΣ.

Και κάτι άλλο πολύ σχετικό…

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, πώς τα καταφέρνουν με την εσωστρέφειά τους και δίνουν τόσο πατήματα στους ερυθρόλευκους και όσους τους εκπροσωπούν; Αυτά που γίνονται τελευταία στους τρεις αποτελούν τις καλύτερες πάσες έτσι ώστε αντί να συζητάμε ΜΟΝΟ για τους εγκληματίες που καταστρέφουν το ποδόσφαιρο, να ξεφεύγουμε στον Αθανασιάδη, στον Στραματσόνι, στον Μοράις και σε κάθε τι άλλο που μπορεί και πρέπει να είναι ζήτημα, αλλά δευτερεύον μπροστά στο χοντρό και τεράστιο πρόβλημα των τελευταίων πολλών ετών…

Είναι και το άλλο βέβαια… Στον ΠΑΟΚ, στον Παναθηναϊκό και στην ΑΕΚ υπάρχουν αυτοί που «έχουν στόχο» να δημιουργούν προβλήματα. Στον Ολυμπιακό ποτέ! Ποιος να τολμήσει; Εδώ ο προπονητής έφυγε από την προετοιμασία την πρώτη μέρα και δεν πήρε χαμπάρι κανείς… (Δεν παίρνει ή δεν θέλει ή δεν «πρέπει» να πάρει χαμπάρι…). Στον ΠΑΟΚ ο οποιοσδήποτε που δεν έχει καμία σχέση και επαφή, μπορεί να «διώχνει» τον προπονητή και να δημιουργεί εντυπώσεις, βάζοντας σε σκέψεις για το ποιος-που και γιατί ωφελείται από όλα αυτά. Αλλά το γράψαμε… Ακόμη και οι αντίπαλοι ξέρουν πώς ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται στις κρίσεις, γι’ αυτό και «ορμάνε» με οποιονδήποτε τρόπο…

* Στο μπάσκετ η ΑΕΚ κέρδισε τον ΠΑΟΚ με εφτά πόντους στο τέλος, γιατί έχει καλύτερους παίκτες και γιατί ο ΠΑΟΚ στις βολές είχε 10/22! Ομαδικά ο ΠΑΟΚ έπαιξε ΠΟΛΥ καλύτερα σε μεγάλο διάστημα (17-10 ασίστ), αλλά οι άκρως ατομικές ενέργειες (καμία ομαδική συνεργασία σε αυτές) των Ντίξον-Ούκιτς έκριναν τον αγώνα.

* Στο πρωτάθλημα βόλεϊ ο Ολυμπιακός κέρδισε (όπως τον κέρδισε ειδικά στο δεύτερο σετ) τον μισό ΠΑΟΚ. Όταν ο ΠΑΟΚ θα έχει τον πρώτο διαγώνιό του, τον Ντάντε και όλους τους κεντρικούς του, όλοι ξέρουν ότι τα δεδομένα θα αλλάξουν… Όπως έγινε από τα μισά της περσινής και της προπέρσινης σεζόν!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.