Μπάγερν - Χόφενχαϊμ 1-1

Gazzetta team
Η εκπληκτική Χόφενχαϊμ του Νάγκελσμαν δεν έχασε ούτε στο Μόναχο (1-1 με Μπάγερν). Απίστευτος Ομπαμεγιάνγκ, νίκες για Λεβερκούζεν, Βόλφσμπουργκ, Άουγκσμπουργκ.

Η Μπάγερν αγωνίστηκε με φανέλες φτιαγμένες από ανακυκλωμένα υλικά που βρέθηκαν στον ωκεανό, όμως δεν αποδείχθηκαν γούρικες. Η εκπληκτική Χόφενχαϊμ του Γιούλιαν Νάγκελσμαν δεν ηττήθηκε ούτε στο Μόναχο, αποσπώντας ισοπαλία 1-1 από την Μπάγερν.

Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με θάρρος από το πρώτο λεπτό, δεν φοβήθηκαν και πήρα το προβάδισμα στο 16’. Ο Αμίρι έστρωσε στον Ντεμιρμπάι και εκείνος με άπιαστο πλασέ από το ύψος της περιοχής δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Νόιερ για το 0-1! Οι Βαυαροί δεν έβρισαν τις λύσεις, όμως στο 34’ μετά από γύρισμα του Ντάγκλας Κόστα, ο Τσούμπερ στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1.

Οι παίκτες του Αντεσλότι ανέβασαν στροφές στο δεύτερο μέρος, όμως και πάλι οι φιλοξενούμενοι ήταν άψογα στημένοι. Έπρεπε να φτάσουμε στο τελευταίο τέταρτο, για να ανεβάσουν την πίεσή τους οι Βαυαροί και να φτάσουν μία ανάσα από το γκολ της νίκης. Στο 80’ ο Μίλερ έστειλε την μπάλα πάνω στον Μπάουμαν, ο οποίος στο τέλος σώθηκε δύο φορές από το δοκάρι του. Αρχικά στο 87’ στο πλασέ του Χούμελς και στη συνέχεια στις καθυστερήσεις στο σουτ του Μίλερ, για ν αμείνει το 1-1 μέχρι το τέλος, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν χωρίς ήττα.

Τέσσερα ο Ομπαμεγιάνγκ, πλάκα η Ντόρτμουντ στο Αμβούργο
Με τον Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να κάνει κανονικό πάρτι σημειώνοντας 4 γκολ και δίνοντας ασίστ, η Ντόρτμουντ πέρασε πολύ εύκολα από την έδρα του Αμβούργου (2-5) και μείωσε στους 6 βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή. Μερικές μέρες μετά την τιμωρία του για πειθαρχικό παράπτωμα, ο Γκαμπονέζος επέστρεψε στην 11άδα του Τόμας Τούχελ και έγινε ο πρώτος παίκτης της Μπορούσια που κάνει καρέ τερμάτων μετά τον Μίχαελ Τσορκ του 1988. Μόλις στο 4' άνοιξε το σκορ ο 27χρονος από το κοντά μετά την επέμβαση του Λένο σε σουτ του Μορ και στο 23' ο Τούρκος ύστερα από τραγικό λάθος των γηπεδούχων του έδωσε πάρε-βάλε για το 0-2. Το 0-3 έγινε στο 27' όταν ο Μπαρτρά απομάκρυνε με κεφαλιά δίνοντας ασίστ στο ξέφωτο στον Ομπαμεγιάνγκ που τελείωσε τη φάση και πέτυχε το 4ο γκολ στο δεύτερο μέρος ύστερα ξανά από κωμική άμυνα από το Αμβούργο και ωραία κάθετη του Πούλισιτς (0-4). Ο Γκαμπονέζος έγινε ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει 4 γκολ εκτός έδρας στην Bundesliga μετά τον Μπας Ντοστ, που το έκανε στις 14 Φεβρουαρίου του 2015 σε βάρος της Λεβερκούζεν. Στο 55' ο Νικολάι Μίλερ πέτυχε το γκολ της τιμής για το Αμβούργο τιμωρώντας την άμυνα της Ντόρτμουντ ύστερα από κεφαλιά του Βάλσμιντ για να κάνει το 1-5 στο 76' ο Ντεμπελέ μετά την ασίστ του Ομπαμεγιάνγκ. Το τελικό 2-5 διαμόρφωσε με το δεύτερο προσωπικό του γκολ ο Μίλερ με διαγώνιο δεξί σουτ.

Ανεβαίνει η Λεβερκούζεν
Λίγες μέρες μετά το μεγάλο διπλό στο Λονδίνο επί της Τότεναμ για το Champions League η Λεβερκούζεν... επέστρεψε στην Bundesliga, πέτυχε δεύτερη σερί νίκη με το 3-2 σε βάρος της Ντάρμσταν και έφτιαξε κάπως τη θέση της στον πίνακα. Η ομάδα του Ρόγκερ Σμιντ άνοιξε το σκορ στο 32' με σουτάρα του Χακάν Τσαλχάνογλου μετά την πάσα του Μπραντ και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Κόλακ βρέθηκε μόνος στη μικρή περιοχή και ισοφάρισε μετά τη σέντρα του Χέλερ από αριστερά (1-1). Στο 56' ο Μπραντ έγινε σκόρερ για να δώσει ξανά το προβάδισμα στην Μπάγερ με κεφαλιά ύστερα από την εξαιρετική μπαλιά του Μπάουμγκαρντλινγκερ στην πλάτη της άμυνας (2-1) και στο 65' είχε δοκάρι με διαγώνιο αριστερό σουτ κάνοντας την Λεβερκούζεν πρώτη στην κατηγορία με 8 στη φετινή Bundesliga. Στο 69' ο Αράνγις με ξερό δεξί σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 και στο 85' ο Βράντσιτς μείωσε για το 3-2 το οποίο παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Με Γκόμεζ η Βόλφσμπουργκ
Επιτέλους νίκη για την Βόλφσμπουργκ, που επιβλήθηκε με 3-0 της Φράιμπουργκ και την υποχρέωσε στην πρώτη ήττα εντός έδρας στη σεζόν. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Λύκους, που έκαναν καλή εμφάνιση, ήταν ο Μάριο Γκόμεζ, που πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ και άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη. Οι φιλοξνεούμενοι ήταν καλύτεροι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, μπήκαν δυνατά, όμως έπρεπε να φτάσουμε στο 41’ για να πάρουν το προβάδισμα. Κόρνερ του Ροντρίγκες, κεφαλιά του Γκόμεζ και 0-1. Ο Γερμανός επιθετικός τελείωσε τα πάντα στο 53’, κάνοντας το 0-2, ενώ στο 86’ ο θρίαμβος της Βόλφσμπουργκ ολοκληρώθηκε, όταν ο Γκίντερ έκανε πέναλτι στον Ντιντάβι, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και ο Ροντρίγκες έκανε το 0-3 από την άσπρη βούλα.

Στο τέλος η Άουγκσμπουργκ
Με δύο γκολ στο τέλος η Άουγκσμπουργκ πήρε μεγάλη νίκη επί της Ίνγκολσταντ στη Βαυαρία. Το ματς ήταν ανοιχτό από το ξεκίνημα, με τις ευκαιρίες να χάνονται εκατέρωθεν. Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε και μετά την ευκαιρία του Κου (49’) δεν είχαμε τίποτα το ιδιαίτερο. Αυτά μέχρι το 85’, όταν μετά από λάθος του γκολκίπερ Χάνσεν ο Μπομπαντίγια έκανε το 0-1. Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα φια τους γηπεδούχους, καθώς στο 89’ ο Λέβελς αποβλήθηκε για φάουλ στον Κορμπ και 1’ αργότερα ο Αλτίντοπ έκανε το τελικό 0-2.