Ο Ισραηλινός Λιέλ Αμπάντα μπορεί να φύγει απ΄τη Σέλτικ λόγω της στήριξης των οπαδών στην Παλαιστίνη

Ο Ισραηλινός Λιέλ Αμπάντα μπορεί να φύγει απ΄τη Σέλτικ λόγω της στήριξης των οπαδών στην Παλαιστίνη

Newsroom
celtic_palestine

bet365

Ο προπονητής της Σέλτικ, Μπρένταν Ρότζερς, ανέφερε ότι ο Ισραηλινός, Λιέλ Αμπάντα, θα μπορούσε να φύγει ως δανεικός, μετά τις μαζικές διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων από μεγάλη μερίδα οπαδών του συλλόγου.

Ο 22χρονος Λιέλ Αμπάντα έχει δεχθεί πιέσεις στην πατρίδα του λόγω της υποστήριξης των οργανωμένων οπαδών της Σέλτικ προς την Παλαιστίνη. Η κατάσταση φυσικά μεγενθύθηκε μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, που οδήγησαν σε περισσότερους από 1.100 θανάτους συν την σύλληψη ομήρων, όταν δύο πανό μεταξύ των οπαδών της Σέλτικ στο Πάρκχεντ έγραφαν: «Ελεύθερη Παλαιστίνη» και «Νίκη στην Αντίσταση». Οι σημαίες της Παλαιστίνης συνέχισαν να κυματίζουν μεταξύ των υποστηρικτών των Κέλτων εν μέσω της συνεχιζόμενης στρατιωτικής επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα. Περισσότεροι από 28.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, κυρίως γυναίκες και παιδιά, και περισσότεροι από 68.000 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Ο Αμπάντα δεν ήταν παρών στο παιχνίδι της Σέλτικ με την Κιλμάρνοκ καθώς οι Green Brigade είχαν ζητήσει από όλους τους οπαδούς τραγουδήσουν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον λαό της Παλαιστίνης. «Είναι ακόμα η ίδια κατάσταση», είπε ο Ρότζερς. «Είχα πολλές συζητήσεις με τον Λιέλ και είμαι πραγματικά συμπονετικός με το θέμα που έχει. Είναι κάτι παραπάνω από ποδόσφαιρο. Είναι σε ανθρώπινο επίπεδο, οπότε πρέπει να το σεβαστώ. Προπονείται, δουλεύει εκτός έδρας, αλλά αυτή η περίοδος έχει να κάνει με το μυαλό και αν δεν είσαι σωστός ή έτοιμος, πρώτα δεν μπορώ να πάρω κανένα ρίσκο μαζί του, γιατί πάντα θα υποστηρίζουμε τον παίκτη και προφανώς πρέπει επίσης να προστατεύσω την ομάδα».

Ο Ρότζερς πήρε τον τότε τραυματισμένο Αμπάντα για δείπνο για να συζητήσει την κατάστασή του στον απόηχο των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου και συνεχίζει να προσφέρει την υποστήριξή του στον παίκτη. «Αναλαμβάνω μεγάλη ευθύνη, γι' αυτό είμαστε εδώ», είπε ο πρώην προπονητής της Λίβερπουλ. «Η δουλειά μου δεν είναι απλώς προπονητής ποδοσφαίρου. Πρόκειται για έναν νεαρό άντρα, 22 ετών, πολύ μακριά από το σπίτι. Οι άνθρωποι μπορούν να μιλήσουν για το τι συμβαίνει εκεί και μετά μπορούν να το ξεχάσουν. Αυτή είναι η πραγματικότητα για αυτόν, αυτή είναι η ζωή του. Κάθε μέρα, κάθε βράδυ, οικογένειες σε πόλεμο. Οπότε είναι μια πραγματικά πολύ δύσκολη κατάσταση για αυτόν. Σε ανθρώπινο επίπεδο, έχω πραγματική, πραγματική ενσυναίσθηση γι' αυτόν.

Υπάρχουν πολλές καταστάσεις που χρειάστηκε να αντιμετωπίσω ως προπονητής με την πάροδο του χρόνου και πολλές από αυτές δεν τις συναντάς στα προπονητικά μαθήματα. Πρέπει να καταλάβεις και να μπεις στα παπούτσια του. Είναι η θλίψη που υπέγραψε ξανά για εμάς γιατί πίστευε ότι μπορούσε να συνεχίσει και να εξελιχθεί, μετά είχε ένα διάστημα εκτός με τραυματισμό και τώρα επιστρέφοντας βρήκε μια πραγματική, πραγματική πρόκληση. Αλλά είμαι εδώ για αυτόν, για να τον στηρίξω, και όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα σε αυτό. Είναι δουλειά μου και θα πάρω την ανθρώπινη πτυχή, όπως έκανα με πολλούς παίκτες στο παρελθόν, και θα τον φροντίσω. Και όταν είναι έτοιμος, αν ποτέ είναι έτοιμος, τότε θα μπορεί να μας δώσει τα πάντα».

Αυτή η προειδοποίηση άνοιξε την προοπτική να διαπραγματευτεί ο Αμπάντα έναν πιθανό δανεισμό.. Όταν ρωτήθηκε σχετικά ο Ρότζερς είπε: «Είναι μια πιθανότητα. Αλλά θα δούμε. Θα δουλέψουμε μαζί σε αυτό».

 

Τελευταία Νέα