Ντάνι Άλβες: Το χρονικό της δίκης του Βραζιλιάνου!

Ντάνι Άλβες: Το χρονικό της δίκης του Βραζιλιάνου!

dani_alves
Ο πρώην super star της Μπαρτσελόνα, Ντάνι Άλβες, παρουσιάστηκε σήμερα (5/2) το πρωί στο δικαστήριο, καθώς αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 12 ετών για βιασμό.

Ο Ντάνι Άλβες οδηγήθηκε σήμερα (5/2) το πρωί στο δικαστήριο με αστυνομικό βαν από τη φυλακή «Brians» κοντά στη Βαρκελώνη, όπου κρατείται για περισσότερο από ένα χρόνο.

Οι εισαγγελείς τόνισαν ότι πρέπει να φυλακιστεί για εννέα χρόνια εάν καταδικαστεί για τον βιασμό μιας γυναίκας σε νυχτερινό κέντρο της Βαρκελώνης, στις 30 Δεκεμβρίου 2022. Ο Βραζιλιάνος επιβεβαίωσε στο παρελθόν ότι είχε σεξουαλική επαφή με μια γυναίκα στην τουαλέτα του νυχτερινού κέντρου, ωστόσο επέμεινε ότι ήταν συναινετικό.

Ο δικηγόρος που ενεργεί για λογαριασμό της γυναίκας, ζήτησε να του επιβληθεί η μέγιστη ποινή φυλάκισης 12 ετών εάν κριθεί ένοχος. Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο εισαγγελείς ζητούν επίσης αποζημίωση ύψους 150.000 ευρώ.

Η δίκη του Άλβες ξεκίνησε στις 10 το πρωί τοπική ώρα, στο επαρχιακό δικαστήριο «Audiencia» της Βαρκελώνης και αναμένεται να διαρκέσει τρεις ημέρες.

Οι τρεις δικαστές, που συνεδριάζουν χωρίς ένορκο, όπως είναι φυσιολογικό στην Ισπανία για υποθέσεις σεξουαλικών εγκλημάτων, έχουν περίπου ένα δεκαπενθήμερο για να επιστρέψουν την ετυμηγορία τους μόλις τελειώσει η δίκη και θα ανακοινώσουν την απόφασή τους με γραπτή ανακοίνωση.

Ο Άλβες, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει αν θα πάρει θέση την τελευταία μέρα, επέμεινε ότι είχε συναινετική επαφή με τη γυναίκα που τον κατηγόρησε ότι την εξανάγκασε. Στην αρχή είχε ισχυριστεί ότι δεν γνώρισε ποτέ την εν λόγω γυναίκα, προτού υποχωρήσει αργότερα και παραδεχτεί ότι το ζευγάρι είχε συναινετικό σεξ.

Αρχικά αναφέρθηκε επίσης ότι είχε βάλει τα χέρια του κάτω από τα εσώρουχα της στις τουαλέτες, στο μέρος των VIP του club, παρόλα αυτά στη συνέχεια η 23χρονη ισχυρίστηκε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού. Κάπως έτσι, της δόθηκε άδεια να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών.

Ο ξάδερφός της και μια φίλη της που ήταν μαζί της τη νύχτα της φερόμενης σεξουαλικής επίθεσης είναι μεταξύ των μαρτύρων που κλήθηκαν να καταθέσουν. Μαζί με τους σερβιτόρους από το μέρος των VIP του club όπου ο Άλβες συνάντησε τη γυναίκα, της οποίας οι κατηγορίες έληξαν με τη σύλληψή και τη φυλάκισή του πριν από τη σημερινή (5/2) δίκη.

Η σύζυγος του Άλβες, Τζοάνα Σανζ, θα καταθέσει εκ μέρους του ποδοσφαιριστή μετά την προδικαστική δημόσια συγγνώμη του στο μοντέλο, επειδή την «απάτησε» με τη γυναίκα που ισχυρίζεται ότι τη βίασε.

Όσον αφορά τις κατηγορίες που βαραίνουν τον Βραζιλιάνο, αρχικά αναφέρουν ότι έβαλε τα χέρια του κάτω από τα εσώρουχα μιας γυναίκας μέσα σε μια τουαλέτα, προτού αποκαλυφθεί ότι το φερόμενο ως θύμα ισχυρίστηκε ότι τη βίασε.

Στη συνέχεια η ομάδα στην οποία αγωνιζόταν, Πούμας, μετά τη σύλληψή του στη Βαρκελώνη στις αρχές του περασμένου έτους τον άφησε ελεύθερο και τον έθεσε εκτός ομάδας και επέστρεψε στην καταλανική πρωτεύουσα για να παραστεί στην κηδεία της πεθεράς του.

Υπέβαλε επανειλημμένα αιτήματα εγγύησης, ωστόσο αλλά όλα έχουν απορριφθεί, με τους δικαστές να λένε ότι η εκδοχή του υποτιθέμενου θύματός του για τα γεγονότα ήταν συνεπής και επισημαίνουν ότι ο Άλβες είχε αλλάξει την ιστορία του αρκετές φορές καθώς προέκυψαν στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές εναντίον του.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη από το κελί του στη φυλακή «Brians» τον περασμένο Ιούνιο με τη ρεπόρτερ της ισπανικής τηλεόρασης και εφημερίδας, Μάικ Ναβάρο, ισχυρίστηκε: «Το μόνο άτομο που πρέπει να ζητήσω συγχώρεση είναι η σύζυγός μου, Χοάνα Σανθ».

Το χρονικό της υπόθεσης

  • 30 Δεκεμβρίου 2022: Μια γυναίκα κατήγγειλε ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση στις τουαλέτες του νυχτερινού κέντρου «Sutton1».
  • 1 Ιανουαρίου 2023: Αστυνομικοί στη Βαρκελώνη ερευνούν τη φερόμενη σεξουαλική επίθεση σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης και οι υποψίες πέφτουν στον Ντάνι Άλβες
  • 5 Ιανουαρίου 2023: Το φερόμενο ως θύμα κάνει επίσημη καταγγελία ισχυριζόμενη ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση. Πλάνα από κάμερες δείχνουν ότι ο Άλβες ήταν μόνος για 47 δευτερόλεπτα σε μια τουαλέτα στο νυχτερινό κέντρο με την εν λόγω γυναίκα.
  • 20 Ιανουαρίου 2023: Ο Άλβες τέθηκε υπό κράτηση στη Βαρκελώνη. Αρχικά αρνήθηκε ότι συναντήθηκε με τη συγκεκριμένη γυναίκα, αλλά αργότερα τόνισε ότι έκαναν σεξ στις τουαλέτες του νυχτερινού κέντρου συναινετικά.
  • 31 Ιανουαρίου 2023: Η σύζυγός του Χοάνα Σανθ, του ζήτησε διαζύγιο.
  • 8 Φεβρουαρίου 2023: Αποκαλύφθηκε ότι ο Άλβες φέρεται να δέχεται «VIP θεραπεία» στη φυλακή.
  • 17 Μαρτίου 2023: Ο Άλβες κάνει απεργία πείνας μετά τον χωρισμό με τη σύζυγό του.
  • 14 Νοεμβρίου 2023: Ο ποδοσφαιριστής διατάσσεται να δικαστεί για την υποτιθέμενη επίθεση.
  • 24 Νοεμβρίου 2023: Οι εισαγγελείς απαιτούν φυλάκιση εννέα ετών και αποζημίωση ύψους 150.000 ευρώ στο φερόμενο ως θύμα, εάν κριθεί ένοχος.
  • 5 Φεβρουαρίου 2024: Ο Άλβες εμφανίζεται στο δικαστήριο στην Ισπανία αντιμετωπίζοντας 12 χρόνια φυλάκισης.
@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα