Πορτογαλία: Σοβαρά επεισόδια και αναβολή στο Φαμαλικάο - Σπόρτινγκ λόγω απουσίας αστυνομικών (vids)

Βασίλης Μπαλατσός
portugal_clashes
Το παιχνίδι του πορτογαλικού πρωταθλήματος ανάμεσα στη Φαμαλικάο και τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας αναβλήθηκε λόγω επεισοδίων έξω από το γήπεδο της πρώτης.

Χαμός έξω από το γήπεδο της Φαμαλικάο! Το παιχνίδι των Famalicenses με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας για το πρωτάθλημα της Πορτογαλίας οδηγήθηκε σε αναβολή λόγω σοβαρών επεισοδίων. Μέχρι στιγμής δημοσιεύματα από την Πορτογαλία κάνουν λόγο για τουλάχιστον έξι τραυματίες, με τoν έναν εξ αυτών να μεταφέρεται στο νοσοκομείο και την κατάσταση του να κρίνεται ως σοβαρή.

Όπως αναφέρει η πορτογαλική λίγκα οι αστυνομικοί στους οποίους είχε ανατεθεί η ασφάλεια του γηπέδου δεν εμφανίστηκαν ποτέ, ως μορφή διαμαρτυρίας και ζήτησαν ιατρική άδεια για να μην παρευρεθούν στο πόστο τους, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα χιλιάδων οπαδών που περίμεναν να μπουν στο γήπεδο και να δουν το ματς.

«Η Liga Portugal απαιτεί από την κυβέρνηση, ιδίως τον Υπουργό Εσωτερικής Διοίκησης, να ξεκινήσει επειγόντως διαδικασία έρευνας, προκειμένου να καθοριστεί η ευθύνη για ό,τι συνέβη, προς υπεράσπιση των φιλάθλων και των οικογενειών και ενημερώνει ότι θα απαιτήσει επίσης να αποζημιωθεί για ζημίες που προκλήθηκαν από ανεύθυνες ενέργειες με τις οποίες δεν έχει καμία σχέση», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

 

Τελευταία Νέα