Αφγανιστάν: «Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και ο προπονητής με ανάγκασαν να στήσω αγώνες»

Newsroom
Αφγανιστάν: «Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και ο προπονητής με ανάγκασαν να στήσω αγώνες»

bet365

Ένας πρώην διεθνής Αφγανός άσος που αποκλείστηκε ισόβια από το ποδόσφαιρο ισχυρίστηκε ότι αναγκάστηκε από τον προπονητή του και τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας να στείλει email σε έναν διαβόητο match-fixer σε μια προσπάθεια να κανονίσει το αποτέλεσμα των αγώνων.

Ο Μοχαμάντ Σαλίμ Ισραφίλ Κοχιστανί κατηγόρησε τη FIFA ότι απέρριψε τους ισχυρισμούς του ότι ο πρώην πρόεδρος του AFF Κεραμουντίν Κεράμ και ο διάδοχος του , Μοχαμάντ Καργκάρ, ο οποίος είχε προηγουμένως δύο περιόδους προπονητής της αντρικής ομάδας, τον διέταξαν να στείλει email στον Wilson Raj Perumal για να κανονίσει τα αποτελέσματα αγώνων εναντίον του Νεπάλ και της Σιέρα Λεόνε στο τουρνουά Merdeka το 2008.

Ο Κοχιστανί ήταν ένας από τους οκτώ παίκτες που κρίθηκαν ένοχοι για στημένους αγώνες το 2019 από τη FIFA μετά από εκτενή έρευνα για μια σειρά διεθνών αγώνων που «ο Perumal προσπάθησε να χειραγωγήσει για στοιχηματικούς σκοπούς». Αλλά έχει ισχυριστεί ότι ο Keram και ο Kargar συμμετείχαν στην πλοκή. «Έγραψα όλα τα email, αλλά στέκονταν από πάνω μου και μου έλεγαν να το κάνω», είπε στον «Guardian».

«Δεν είχα άλλη επιλογή. Τα email [από το Perumal] έλεγαν ότι εάν αποδεχτείτε αυτό που λέμε, τότε κάθε παίκτης θα πάρει περίπου $2.500 και $10.000 για το AFF για κάθε αγώνα. Δεν ήξερα ότι μιλούσε για στημένα στην αρχή, αλλά μετέφρασα το μήνυμα στον Κεράμ και στον Καργκάρ και μου είπαν: "Εντάξει, θα τους στείλουμε μια λίστα με τους παίκτες." Τους είπα ότι δεν έπρεπε. Μην το κάνετε αυτό και είπαν: Σκέψου μόνο την οικογένειά σου και κανείς δεν θα πληγωθεί"».

Ο Κοχιστανί ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Κεράμ – ο οποίος αποκλείστηκε ισόβια από το ποδόσφαιρο το 2019 μετά από σεξουαλική κακοποίηση παικτών – και ο Καργκάρ προσπάθησαν να στήσουν πολλούς άλλους αγώνες, συμπεριλαμβανομένου του τελικού ενός τουρνουά Κ23 στο Μπαγκλαντές και μιας από τις πρώτες διεθνείς ομάδες γυναικών . «Έγραψα πολλά email αλλά μόνο εγώ τιμωρήθηκα», είπε.

Ο Καργκάρ αρνήθηκε τις κατηγορίες ως «αβάσιμες» και είπε ότι είχε πέσει θύμα «δολοφονίας χαρακτήρων». «Θέλουν να αμαυρώσουν το όνομα του αφγανικού ποδοσφαίρου», είπε.

 

Τελευταία Νέα